بادمجان پارمسان یا همان پارمیگانا نام غذایی پرطرفدار در سیسیل ایتالیا می باشد. اصلی ترین مواد این غذای خوشمزه بادمجان است که به صورت ورقه شده، مورد استفاده قرار می گیرد. این غذای خوشمزه که از غذاهای ملل محسوب می شود، ایده ی مناسب و فوق العاده ای برای تنوع بخشی به برنامه غذایی به شمار می آید. در این مطلب به آموزش طرز تهیه بادمجان پارمسان خواهیم پرداخت.همان طور که گفته شد بادمجان ورقه و سرخ شده مواد اصلی این غذا به شمار می رود که به صورت های گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرد. عده ایورقه های بادمجان را در ترکیب تخم مرغ زده، عده ای بدون هیچ ترکیبی به تنهایی سرخ کرده و برخی نیز ورقه های بادمجان را کباب می کنند. غیر از اسپاگتی ایتالیایی، لازانیا ایتالیایی، بولونیز ایتالیایی غذایی به نام بادمجان پارمسان وجود دارد که از غذاهای ایتالیایی محسوب شده و طعم نابی دارد. در ادامه با دستور پخت این غذا آشنا خواهید شد.
مواد لازم
- 3/4 پیمانه آرد
- 2 – 3 عدد بادمجان
- 1 حبه سیر
- 4 عدد تخم مرغ
- 1/2 پیمانه ریحان تازه خرد شده
- 1 و 1/4 پیمانه پنیر پارمسان
- 1/5 پیمانه پودر سوخاری
- 1/4 پیمانه روغن زیتون
- 1 ق چ روغن زیتون
- 1 ق غ نمک
- میزان نیاز فلفل سیاه تازه و آسیاب شده
- 680 گرم پنیر موتزارلا تازه و ریز شده
- میزان نیاز گوجه فرنگی
- میزان نیاز آب گوجه فرنگی
طرز تهیه بادمجان پارمسان خوشمزه
ابتدا بادمجان ها را به صورت حلقه هایی به پهنای 0/5 – 1 سانتی متری برش بزنید. سپس قفسه میله ای را بر روی سینی فر دارای لبه قرار داده و ورقه های بادمجان را بر روی آن بچینید. مقداری نمک بر روی هر دو طرف ورقه های بادمجان ریخته و زمانی حدودا 2 ساعته در همان جا بگذارید تا از رطوبت آنها کم شود.
حالا 1 ق غ روغن زیتون را درون ظرفی تقریبا بزرگ ریخته و بر روی حرارت متوسط بگذارید تا گرم گردد. سیر را خرد نموده و به این ترکیب اضافه نموده و تفت بدهید تا بوی سیر را استشمام شود. بعد آب و رب گوجه فرنگی را بیفزایید و حرارت را بالا ببرید تا مخلوط چند جوش بزند و در نهایت حرارت را پایین بیاورید تا یک ربع ساعت بجوشد(درب قابلمه را نیمه باز بگذارید).
به میزان نیاز که کاملا اختیاری است، فلفل و نمک به مخلوط افزوده و بعد ریحان ریز شده را به آن بیفزایید. در نهایت هم از روی حرارت به کناری بگذارید.
در این مرحله 1/5 پیمانه پودر سوخاری را همراه 1/4 پیمانه پنیر پارمسان رنده شده درون ظرفی ریخته و به خوبی مخلوط نمایید. درون ظرفی دیگر تخم مرغ ها را شکسته و هم بزنید. درون یک ظرف هم آرد را بریزید. (بهتر است ظرف های انتخابی دارای لبه باشند.)
بعد فر را بر روی درجه 218 درجه سانتیگراد تنظیم نمایید تا گرم شود. هر 2 سینی فر (دارای لبه) را با کمی روغن زیتون چرب نمایید. با استفاده از دستمال کاغذی ورقه های بادمجان را خشک نموده و دانه دانه به ترتیب به آرد، تخم مرغ، پودر سوخاری و بعد پنیر پارمسان آغشته کنید. ورقه های طعم دار را بر روی سینی های فر بگذارید و بر روی هر یک از ورقه ها مقداری روغن بریزید.
هر دو سینی فر حاوی ورقه های بادمجان را درون طبقه ی میانی فر بگذارید تا پخته و سرخ گردند. بعد از این مدت زمان آنها را ازفر بیرون بیاورید و در کناری قرار دهید تا خنک گردند.
درون ظرف شیشه ای پیرکس با اندازه 23 * 23 انتخاب کنید، 1/2 پیمانه سس گوجه فرنگی را در ته آن ریخته و پهن کنید. 1/3 ورقه های بادمجان به صورت یک لایه بر روی لایه ی سس قرار دهید. 1/2 از پنیر موتزارلا را بر روی ورقه های بادمجان ریخته و 1/3 پیمانه پنیر پارمسان (رنده شده) را بر روی آن بریزید.
1/3 بعدی ورقه های بادمجان را بر روی لایه ی پنیری قرار دهید و یک پیمانه سس بر روی ورقه ها بریزید. مابقی پنیر موتزارلای ریز شده را بر روی سس بریزید. مابقی پنیر موتزارلای ریز شده را بر روی لایه ی سس ریخته و 1/3 پیمانه دیگر پنیر پارمسان را بر روی آن بپاشید.
در مرحله بعدی طرز تهیه بادمجان پارمسان باید یک سوم پایانی ورقه های بادمجان را بر روی پنیر پارمسان بچینید و در نهایت مابقی سس و سپس پنیر پارمسان را هم بر روی آن قرار دهید.
فر را کمی قبل بر روی درجه 177 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم شود. ظرف مواد را برای 35 دقیقه درون فر قرار دهید. ( نباید روی ظرف را با هیچ درب و یا وسیله و پوششی بپوشانید).
در آخرین مرحله هم خوراک بادمجان را از فر بیرون آورده و تقریبا 10 دقیقه زمان دهید تا سرد گردد. در نهایت آن را به اندازه های مساوی و دلخواه برش بزنید.
نکات طلایی تهیه بادمجان پارمسان
- هنگام طبخ بادمجان، به خصوص بادمجان های سفت و گرد بهتر است حتما کمی قبل از سرخ کردن بر روی آنها، نمک بریزید زیرا علاوه بر حفظ کردن رطوبت درون خود؛ شبیه اسفنج روغن را هم به خود می گیرد. در غیر این صورت در پایان کار ورقه های بادمجان چرب و خمیری خواهد بود.
- در طرز تهیه بادمجان پارمسان روش رفع جذب نکردن روغن با استفاده از قرار دادن در آرد سوخاری و جایگزین کردن پخت با فر در عوض پخت با روغن شدنی است.
در این مطلب با آموزش طرز تهیه بادمجان پارمسان غذایی خوشمزه آشنا شدید؛ امیدوار هستیم گزینه ی مناسب و منتخب شما جهت تنوع بخشی به برنامه غذایی باشد. همچنین برای پخت انواع غذا با بادمجان می توانید کلیک نمایید.