خورش ماهی از انواع خورش های جنوبی خوشمزه و لذیذ است و اگر شما به خوردن غذاهای دریایی تمایل دارید بهتر است این نوع خورش را در برنامه غذایی تان قرار دهید. در طرز تهیه خورش ماهی از پیاز و ماهی و گوجه فرنگی و رب خرما و رب گوجه فرنگی و روغن مایع و نمک و فلفل و ادویه ماهی استفاده می شود.
قلیه ماهی و شور ماهی و خورش ماهی و سبزی پلو با ماهی از انواع غذاهای پرطرفداری هستند که با ماهی تهیه می شوند و شما می توانید برای پذیرایی از اعضای خانواده و مهمان هایتان این غذاهای مقوی را در منزل بپزید.
مواد لازم
- پیاز متوسط : دو عدد
- ماهی متوسط : 4 عدد
- گوجه فرنگی متوسط : دو عدد
- رب خرما : دو قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی : 1 قاشق غذاخوری
- روغن مایع : به میزان لازم
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- ادویه مخصوص ماهی : به مقدار لازم
طرز تهیه خورش ماهی در منزل
برای تهیه خورش ماهی ابتدا ماهی ها را پاک کنید و دم و سر آن ها را جدا نمایید و ماهی را به صورت فیله خرد کنید سپس مقداری ادویه ماهی و نمک روی ماهی بپاشید و اجازه دهید تا ماهی ها مزه دار شوند و بعد از گذشت چند دقیقه تابه ای مناسب را روی حرارت گاز قرار دهید و مقداری روغن درون تابه بریزید و بعد از اینکه روغن داغ شد فیله های ماهی را درون تابه بچینید و دو طرف آن ها را سرخ کنید.
در مرحله بعد پیازها را به صورت نگینی خرد نمایید و قابلمه ای مناسب را روی حرارت گاز قرار دهید و مقداری روغن مایع درون قابلمه بریزید و بعد از اینکه روغن داغ شد پیاز ها را سرخ نمایید سپس مقداری فلفل سیاه و نمک و زردچوبه و رب گوجه فرنگی به پیازها اضافه کنید و اجازه دهید رب سرخ شود تا بوی خامی آن از بین برود.
گوجه فرنگی ها را به صورت ریز خرد نمایید و به همراه 1/2 لیوان آب گوجه فرنگی های خرد شده را به قابلمه بیفزایید و مواد خورش را هم بزنید و اجازه دهید تا خورش به روغن بیفتند سپس ماهی های سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید و در مرحله آخر دستور تهیه خورش ماهی رب خرما را نیز به مواد خورش بیفزایید و بعد از گذشت 15 دقیقه خورش را از روی حرارت گاز بردارید و به همراه برنج سرو نمایید.
نکات طلایی برای پخت بهتر خورش ماهی
- برای تهیه خورش ماهی باید از ماهی هایی مناسب استفاده نمایید زیرا اگر گوشت ماهی نرم باشد درون خورش له می شود و بهتر است برای تهیه این نوع خورش از ماهی های جنوب کشور که دارای گوشتی سفت هستند استفاده کنید.
- اگر به رب خرما دسترسی نداشتید می توانید از تمرهندی استفاده نمایید.
- در صورت استفاده از تمر هندی باید آن را به کمک آب جوش رقیق کنید سپس تمرهندی را به خورش ماهی بیفزایید.
دستور تهیه خورش ماهی خوشمزه
این نوع خورش ماهی را نیز می توان به عنوان یکی از خورش های خوشمزه ایرانی و مجلسی مورد استفاده قرار داد و لذت برد، ضمن اینکه روشهای مختلفی برای تهیه آن وجود دارد، در اینجا می توانید با روش تهیه دیگری از این خورش جنوبی آشنا شوید.
مواد مورد نیاز
- ماهی/ 250 گرم
- رب گوجه فرنگی/ یک قاشق غذا خوری
- شوید خشک/ 3 قاشق غذا خوری
- پیاز متوسط/ 2 عدد
- سیر/ 4 حبه
- لیمو ترش/ یک عدد
- زعفران دم کرده/ 2 قاشق غذا خوری
- ادویه کاری و فلفل قرمز/ به مقدار کافی
- نمک و فلفل سیاه/ به مقدار کافی
- زردچوبه و روغن/ به مقدار کافی
روش تهیه خورش ماهی
در ابتدا پیاز ها را به شکل نگینی خرد کنید و بعد آن را به همراه کمی روغن تفت دهید تا پیاز ها سبک و شفاف شوند، سیر های رنده شده را نیز به آن بیفزایید، سیر باید فقط در حدی که بوی آن بلند شود، تفت داده شود.
زردچوبه و زعفران دم کرده را نیز به مخلوط قبلی افزوده و حدود 2 دقیقه دیگر تفت دهید و بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. بعد از افزودن ادویه کاری و فلفل قرمز، نوبت اضافه کردن تکه های ماهی تمیز شده است.
سپس ماهی ها را تفت داده و دو تا سه پیمانه آب جوش به آن بیفزایید، طوری که حدود یک بند انگشت بالاتر از سطح ماهی ها را بپوشاند، اکنون درب قابلمه را ببندید و صبر کنید تا خورش روغن پس داده و جا بیفتد.
بهتر است در طرز تهیه این خورش بوشهری از ماهی های جنوبی که دارای بافت منسجمی هستند، استفاده شود, زیرا در این صورت ماهی ها بعد از پخت، له نمی شوند، بعد از اینکه خورشت شما جا افتاد، می توانید مقداری آب لیمو ترش را به همراه مقدار لازم نمک به آن بیفزایید و یک دقیقه بعد آن را از روی حرارت بردارید و در آخر می توانید این خورش لذیذ را به همراه پلوی ساده و یا کته قالبی نوش جان کنید.
در این مطلب با طرز پخت خورش ماهی در خدمت شما کدبانوهای عزیز و گرامی مجله آرگا بودیم که امیدواریم از تهیه این خورش بی نظیر در منزل نهایت لذت را ببرید. در صورت تمایل برای یادگیری دستور پخت انواع خورشت در اینجا کلیک کنید.