ماهان شبکه ایرانیان

اولیانوف: منتظر بازگشت مذاکره‌کننده ارشد ایرانی هستیم تا توافق احیای برجام را نهایی کنیم

وین در انتظار بازگشت علی باقری

دنیای‌اقتصاد : در حالی که علی باقری، مذاکره‌کننده ارشد ایران شب گذشته با دستور کار مشخص و برای پیگیری مذاکرات با هدف حل مشکلات برای حصول توافق، تهران را به مقصد وین ترک کرد، میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در توییتی نوشت: «اعضای برجام (بدون ایران) و ایالات متحده رایزنی‌های غیررسمی در چارچوب م ...

ما منتظر بازگشت دکتر علی باقری کنی مذاکره‌کننده ارشد (هیأت) ایرانی از تهران به وین هستیم تا توافق احیای برجام را نهایی کنیم.» همچنین سعید خطیب‌‌‌زاده، سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره ضرورت دریافت تضامین لازم از آمریکایی‌‌‌ها در مذاکرات وین تاکید کرد: «در این باره در نقطه‌‌‌ای قرار داریم که می‌شود گفت به جای مذاکرات بیشتر، به «تصمیمات سیاسی» در برخی پایتخت‌‌‌های غربی به‌ویژه واشنگتن نیاز داریم.»  همزمان حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه کشورمان شنبه شب پس از گفت‌وگوی تلفنی با جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در توییتی نوشت که «ما با جدیت در حال بررسی متن توافق هستیم.»

لزوم بسته شدن پرونده‌‌‌های ادعایی

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: «اگر طرف‌‌‌های مقابل به خطوط قرمز معقول و مشروع جمهوری اسلامی ایران احترام بگذارند و تصمیمات سیاسی را اخذ کنند مطمئن باشند که در کوتاه‌‌‌ترین زمان، جمع‌‌‌بندی توافق ممکن است.»

همچنین خطیب‌زاده «بسته شدن پرونده ادعا‌‌‌های سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (pmd) »علیه کشورمان را ضروری دانست و تاکید کرد که ایران هیچ ضرب الاجلی را قبول نمی‌‌‌کند. سعید خطیب‌‌‌زاده در مصاحبه با خبرگزاری صدا‌‌‌ و سیما ادامه داد: «ما به پرسش‌‌‌ها یا ادعا‌‌‌های سیاسی که آژانس در خصوص برخی اقدامات کشورمان مطرح کرده که از نظر ما محلی نداشته است پاسخ دادیم؛ این پرونده باید بسته شود.» وی افزود: «این پرونده به تعبیری نباید مجرایی برای فشار‌‌‌های سیاسی آژانس علیه کشورمان باز نگه داشته و کسی این اشتباه را مرتکب شود که از آن بتواند فشاری بر ما وارد کند.»

در عین حال سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر مسوول ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌‌‌ای به تهران گفت: «سفر آقای دکتر باقری به تهران، سفری عادی مانند دیگر سفرهاست که تاکنون انجام شده و هدف از آن، مشورت و دریافت دستورالعمل‌‌‌ها برای بازگشت به وین است.» در ادامه خطیب‌زاده درباره ادعای برخی رسانه‌‌‌های غربی مبنی بر ضرب‌‌‌الاجل واشنگتن برای تهران به منظور لزوم توافق در مذاکرات هسته‌‌‌ای گفت  جمهوری اسلامی ایران تاکنون هیچ ضرب الاجلی را از جانب هیچ کشوری نپذیرفته است.  وی در نهایت در پاسخ به این پرسش که چقدر به رسیدن به توافق خوب خوش‌بین است، گفت: «ما معمولا در صحبت‌‌‌هایمان بیش از آنکه به خوش‌بینی یا بدبینی اشاره کنیم باید واقع بین باشیم؛ اکنون در موقعیتی قرار داریم که گفت‌وگو‌‌‌های وین به موقعیت تصمیم‌‌‌های سیاسی جدیدی از جانب آمریکا و طرف‌‌‌های غربی رسیده است.»

این در حالی است که شورای عالی امنیت ملی در آخرین جلسه خود که روز شنبه برگزار شد، ضمن بررسی روند و نتایجی که تاکنون از مذاکرات وین حاصل شده، بر ضرورت «تحقق مطالبات قانونی و منطقی ایران» که در محدوده خطوط قرمز کشورمان قرار دارد، تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، در جلسه شورای عالی امنیت ملی بر ضرورت حل سریع مسائل باقی‌مانده که مذاکرات را در «مرز توافق یا بن‌بست» قرار داده، تاکید و پذیرش هرگونه توافق منوط به تعیین‌تکلیف این موضوعات شد. همچنین حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه شنبه‌شب با جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت‌‌‌وگو و بار دیگر بر حفظ حقوق قرمز ایران در مذاکرات تاکید کرد.

 امیرعبداللهیان در گفت‌‌‌وگوی تلفنی با مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد که به دنبال «توافق خوب»، اما در چارچوب منافع ملی و با رعایت خطوط قرمز خود در مذاکرات هستیم.

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با مرور تلاش‌‌‌های فراوان همه طرف‌‌‌ها تاکید کرد که مذاکرات وین به «مرحله حساسی» رسیده و نیازمند «تصمیمات جدی» همه است.

 امیرعبداللهیان همچنین در این گفت‌‌‌و‌‌‌گوی تلفنی ضمن تشکر از تلاش‌‌‌های جوزف بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ‌‌‌کننده مذاکرات و انریکه مورا، مذاکره‌‌‌کننده ارشد اتحادیه اروپا تاکید کرد که انتخاب قطعی جمهوری اسلامی ایران عدم‌عبور از خطوط قرمز خود است.

امیرعبداللهیان و مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ‌‌‌کننده ارشد مذاکرات وین تاکید کردند که مذاکرات به مرحله «حساس و مهمی» رسیده و همه طرف‌‌‌ها بخش عمده مسیر را به‌‌‌خوبی طی کرده‌‌‌اند. امیرعبداللهیان در پایان افزود، برخی موضوعات مهم باقی‌مانده در صورت رویکرد واقع‌بینانه طرف غربی قابل حل‌شدن و رسیدن به توافق نهایی است.

امیرعبداللهیان همچنین در توییتی نوشت: «ما با جدیت در حال بررسی متن توافق هستیم. با آقای بورل تلفنی گفت‌‌‌وگو داشتم. همکارم آقای باقری نیز با مورا در تماس و مشورت است. همه برای رسیدن به توافق خوب در تلاشیم. خطوط قرمز خود را به طرف غربی منعکس کرده‌‌‌ایم. در صورت وجود اراده واقعی آنها، آماده توافق خوب و فوری هستیم.»

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اخیرا در حاشیه پنجاه و هشتمین کنفرانس امنیتی مونیخ در دیدار جوزپ بورل تصریح کرده بود که اگر ابتکارات ایران نبود، تا این حد به توافق نزدیک نبودیم، ولی طرف مقابل باید بداند جمهوری اسلامی خطوط قرمز خود را نادیده نخواهد گرفت. به گزارش خبرگزاری فارس، امیرعبداللهیان و بورل 25 بهمن نیز تلفنی درباره مذاکرات وین گفت‌وگو کرده بودند. وزیر امور خارجه در گفت‌وگوی تلفنی با مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن تأکید بر حقوق و مطالبات مشروع ایران در هرگونه پیشنهادی، تصریح کرد: به هیچ وجه از خطوط قرمز خود که مبتنی بر منطق و واقع بینی است، عقب‌نشینی نخواهیم کرد. رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران همچنین دیروز جمعه ششم اسفند در گفت‌وگوی تلفنی با سرگئی لاوروف همتای روس خود تصریح کرد جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات وین از خطوط قرمز خود عدول نخواهد کرد.

دور هشتم مذاکرات وین به‌منظور رفع تحریم‌‌‌های آمریکا علیه ایران از روز سه‌‌‌شنبه 19 بهمن و بعد از تنفس 11روزه برای مشورت هیات‌‌‌ها با پایتخت‌‌‌هایشان با حضور هیات‌‌‌های ایران و گروه 1+4 (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) در پایتخت اتریش از سر گرفته شد و از آن زمان تاکنون در سطوح و فرمت‌‌‌های مختلف در حال برگزاری است. البته علی باقری، مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه‌شب، چهارم اسفند در چارچوب ترددهای معمول در جریان گفت‌‌‌وگوها، در سفری کوتاه راهی تهران شد، ولی هیات کارشناسی ایران در وین حضور دارند و به رایزنی‌‌‌ها ادامه می‌دهند.

ترامپ: بایدن به ایران التماس می‌کند

از سوی دیگر دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌جمهور پیشین آمریکا بار دیگر در یک سخنرانی از تصمیم دولت جو بایدن برای بازگشت به توافق هسته‌‌‌ای انتقاد کرد.

به گزارش «ایسنا» به نقل از شبکه  C-Span آمریکا، رئیس‌جمهور پیشین این کشور که در گردهمایی محافظه‌‌‌کاران آمریکا سخنرانی می‌‌‌کرد، با «فاجعه‌‌‌بار» تلقی‌‌‌کردن توافق هسته‌‌‌ای[برجام] و انتقاد از سیاست جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در قبال ایران، گفت: «حالا بایدن دست به دامن اوپک شده و در برابر ایران به التماس افتاده تا به توافق فاجعه‌بار هسته‌‌‌ای بازگردد.»

استقبال از مذاکرات وین

همچنین فؤاد حسین، وزیر خارجه عراق در مصاحبه با یک روزنامه سعودی چاپ لندن در پاسخ به این سوال که آیا عراق نگران توافق بین ایران و آمریکا در وین است، گفت: «نه، نگرانی وجود ندارد. اگر دو طرف از طریق گفت‌‌‌وگو و مذاکره به توافق برسند، این چیز خوبی است.»

به گزارش «ایسنا»، وی افزود: «منازعه آمریکا و ایران در دوره ترامپ بر وضعیت عراق و اوضاع امنیتی و سیاست عراق تاثیر گذاشته است؛ بنابراین ما خواهان حل مشکل بین ایران و آمریکا با توافق بین طرفین هستیم. معتقدم که در صورت توافق بین دو کشور، این به نفع دو طرف و منطقه خواهد بود.»

 

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان