سرویس جهان مشرق _ سومین هفته از نبرد ارتش روسیه و اوکراین امروز به پایان میرسد و بر خلاف تصورات و پیش بینیها از جمله ادعای عجیب وزارت دفاع امریکا "پنتاگون" که مدعی سقوط 96 ساعته کییف بودند، جنگ در خاک اوکراین تقریبا به بن بست میدانی رسیده و روند فرسایشی را طی میکند.
حدود 10 روز است که حد پیشرویها در 3 جبهه اصلی شمال شرقی (خارکیف و سومی)، جبهه جنوبی (از شهر خرسون تا ماریوپل) و جبهه شمالی(تلاش برای ورود به پایتخت) مشخص شده و نه ارتش روسیه توان تصرف مناطق جدیدی را داشته و نه طرف اوکراینی توان ضد حمله و بازپسگیری شهرهای مهم و سقوط کرده خود را دارد.
خوشنودی کشورهای غربی از روند فرسایشی جنگ اوکراین
کارشناسان معتقدند پیش از شروع جنگ در اوکراین، مقامات سیاسی امریکا و کشورهای غربی به دو طریق میتوانستند مانع از شروع جنگ در این کشور و ویرانی زیرساخت های اوکراین و کشته شدن هزاران انسان بی گناه برای جنگی بیهوده شوند:
مورد نخست، گفت و گوهای دوستانه میان طرف غربی و دولت اوکراین با کرملین بود؛ به نحوی که روسیه تضمین امنیتی از سوی غرب مبنی بر عدم تهدید مرزهایش از خاک اوکراین دریافت کند؛ دولت اوکراین اعلام رسمی کند که به دنبال پیوستن به ناتو نیست و همچنین از ارسال تسلیحات سنگین به خاک اوکراین و حمله ارتش این کشور به مناطق جدایی طلب دونتسک و لوهانسک خودداری کنند.
مورد دوم نیز انتخاب خشن ترین راهبرد ممکن بود؛ یعنی تجهیز گسترده ارتش اوکراین به سلاح های دفاعی و تهاجمی مدرن. از حدود 1 سال پیش که زمزمههایی مبنی بر احتمال درگیری میان روسیه و اوکراین وجود داشت، امریکا و کشورهای اروپایی عضو ناتو فرصت تجهیز ارتش اوکراین با جنگنده و بالگردهای رزمی، سامانههای پدافندی برد بلند نظیر پاتریوت و تاد، موشکهای بالستیک تاکتیکی یا راکتهای توپخانهای هدایت ماهواره ای نظیر هیمارس یا تجهیزات زرهی نظیر تانک های اصلی میدان نبرد و نفربرهای زرهی مدرن غربی را داشتند تا سطح توان ارتش اوکراین به حدی بالا برود که کرملین ریسک حمله مستقیم به خاک این کشور را نپذیرد.
اما غرب هیچ کدام از دو راه حل بالا را انتخاب نکرد؛ نه حاضر به اعطای تضمین امنیتی به روسیه و ورود به فاز گفت و گوهای سازنده شدند و نه تسلیح ارتش اوکراین به تجهیزات سنگین و تهاجمی.
غربی ها استراتژی خود را طوری طراحی کردند که روسیه را از حمله به اوکراین منصرف نکنند اما با تجهیز ارتش اوکراین به تسلیحات ویژه درگیریهای شهری و کمین های پارتیزانی (موشک های ضد زره و دوش پرتاب) ارتش روسیه را گرفتار درگیری فرسایشی در این کشور کنند؛ نیازی به توضیح بیشتر نیست که بزرگترین بازنده این نبرد مردم اوکراین خواهند بود که شهرها و زیرساختهای حیاتی آنها بر اثر بمباران دوطرفه نابود شده و میلیون ها نفر ناچار به ترک منازل خود یا حتی خاک کشور اوکراین خواهند شد.
حجم گسترده ویرانیها در بندر ماریوپل
حمله سنگین ارتش اوکراین به پایگاه بالگردی روسیه
روز گذشته تصاویری از برخواستن ستونهای دود از فرودگاه شهر خرسون که در روزهای نخست جنگ به کنترل ارتش روسیه درآمده بود منتشر شد.
با انتشار تصاویر ماهوارهای از این فرودگاه، مشخص شد حداقل 10 فروند بالگرد رزمی ارتش روسیه به شکل عجیبی در فضای باز و خارج از آشیانه مستقر شده بودند احتمالا بر اثر اصابت راکتهای توپخانهای ارتش اوکراین نابود شدهاند.
این بدترین مورد از خسارات نیروی هوایی روسیه در یک روز و یک منطقه از میدان نبرد از زمان آغاز درگیری دوطرف در 24 فوریه میلادی محسوب میشود.
به نظر می رسد این حمله و اطلاعات دقیق موقعیت استقرار بالگردهای روسی در فرودگاه خرسون به کمک ارسال تصاویر هوایی آنلاین از طریق پرواز هواپیماهای جاسوسی ناتو در مرزهای اوکراین انجام شده باشد.
این خبر به روزرسانی میشود ...