ماهان شبکه ایرانیان

علایم شکستگی قوزک پا و روش های درمان

شکستگی قوزک پا بسیار دردناک است و اگر شدید باشد عموما به جراحی ترمیمی نیاز دارد. در این مطلب پیرامون علت، علائم و درمان شکستگی قوزک پا صحبت می کنیم. با ما همراه باشید.

علایم شکستگی قوزک پا و روش های درمان

شکستگی قوزک پا یک اتفاق بسیار دردناک بوده و ممکن است با جابجایی یا بدون جابجایی استخوان همراه باشید. اگر مایلید تا در مورد علت، علائم و روش درمان این شکستگی اطلاعات کافی کسب کنید پیشنهاد می کنیم تا پایان مطلب همراه ما باشید.

علت، علائم و روش درمان شکستگی قوزک پا

شکستگی قوزک یا مچ پا یکی از اتفاقات بسیار دردناک است که احتمال دارد برای هر فردی رخ دهد. قوزک یا شامل استخوان های مختلفی مثل درشت نی، نازک نی و تالوس است. اگر هر یک از این استخوان ها دچار شکستگی شوند، به آن شکستگی قوزک یا مچ پا اطلاق می شود.

شدت و میزان شکستگی هر یک از استخوان ها نیز مشخص کننده روش درمانی مناسب آن می باشد. در ادامه مطلب قصد داریم به علت، علائم و روش درمان شکستگی قوزک پا بپردازیم. همچنین می توانید مقالات علائم شکستگی انگشت پا و بهترین کلینیک تخصصی شکستگی استخوان پا را مطالعه کنید.

علت شکستگی مچ پا

به طور کلی شکستگی مچ پا با جابجایی یا بدون جابجایی استخوان همراه است. در شکستن با جابجایی، استخوان از وضعیت خود خارج شده ولی در شکستگی بدون جابجایی، استخوان در موقعیت صحیح باقی می ماند. شکستگی همراه با جابجایی عموما به جراحی های ترمیمی احتیاج دارد.

اگر نیروی زیاد به ناحیه قوزک یا مچ پا وارد شود شکستگی رخ می دهد. شایع ترین علت این شکستگی عبارت است از:

زمین خوردن یا سقوط

از دست دادن تعادل و زمین خوردن می تواند یک علت شکستگی مچ پا باشد. در صورتی که حین زمین خوردن، نیروی خیلی زیادی به مچ پا وارد شود، ممکن است شکستگی رخ دهد. راه رفتن روی سطح ناهموار، پوشیدن کفش نامناسب و … احتمال زمین خوردن را افزایش می دهد.

ورزش

ورزش های سنگینی که شامل حرکات مداوم مانند دویدن و پریدن هستند، احتمال شکستگی قوزک پا را افزایش می دهند. از جمله این روش ها می توان به بسکتبال، فوتبال و … اشاره کرد.

سقوط جسم سنگین روی مچ پا

افتادن جسم سنگین روی مچ پا سبب شکستگی شدید این قسمت پا می شود.

پریدن

پریدن از ارتفاع های کم می تواند سبب شکستگی مچ پا شود. اگر حین فرود آمدن مچ پا پیچ بخورد یا به پهلو خم شود، سبب وارد شدن نیروی زیادی به مچ پا و در نهایت شکستگی آن می شود.

استرس و نیروی اضافی دائمی روی پا

وارد شدن استرس و نیروی اضافی دائمی ولی کم روی مچ پا می تواند سبب ترک های کوچکی در مچ پا شود. این اتفاق معمولا در دونده ها و ورزشکاران رشته های مشابه بیشتر رخ می دهد.

علائم شکستگی مچ پا

برخی افراد، حین وقوع آسیب به مچ پا ممکن است صدای شکستن استخوان را هم بشنوند. اگر صدایی هم شنیده نشود علائم زیر هم نشان از شکستگی مچ پا دارند:

  • درد شدید
  • ورم و کبودی
  • عدم توان راه رفتن یا حرکت دادن پا
  • عدم توان تحمل وزن بدن
  • سرگیجه ناشی از درد شدید
  • کج شدن غیر نرمال پا
  • بیرون آمدن استخوان از پوست
  • خونریزی

گاهی علائم شکستگی قوزک پا صرفا به درد محدود می شود. اگر این درد در پی حادثه و نیروی بسیاری بروز نماید، ممکن است علت آن شکستگی جزئی در مچ پا باشد. از این رو لازم است جدی گرفته شده و به متخصص مربوطه مراجعه شود.

درمان شکستگی مچ پا

آسیب های مختلفی می تواند در ناحیه مچ پا به وجود آید. از این رو لازم است روش درمان متناسب با آن آسیب صورت گیرد. برای انواع شکستگی و آسیب مچ پا معمولا روش های درمانی زیر کاربردی است:

استفاده از کمپرس سرد یا یخ

به منظور کاهش میزان درد و تورم که سریعا بعد از شکستگی روی می دهد، یخ یا کمپرس سرد یک راه حل مناسب است. یخ را درون حوله ای قرار داده و روی نقطه آسیب دیده بگذارید.

استفاده از آتل بندی

شکستگی خفیف مچ پا را می توان توسط آتل یا گچ درمان نمود. این روش موجب ثابت نگهداشتن استخوان مچ پا می شود. در شکستگی شدید بعد از جراحی آتل بندی و گچ حتما استفاده می شود.

استفاده از عصا

عصا کمک می کند بدون این که مچ پای آسیب دیده وزن شما را تحمل کند راه بروید. استفاده همزمان از عصا و آتل بندی می تواند روند بهبود شکستگی قوزک را تسریع بخشد.

ریداکشن

در صورتی که استخوان شکسته از موقعیت خودش خارج و جابجا شده باشد، احتمالا پزشک بخواهد بدون جراحی آن را به موقعیت صحیح برگرداند. به این درمان ریداکشن گفته می شود. پزشک معمولا قبل از درمان شل کننده عضلانی، داروی آرام بخش یا بیهوشی عمومی تزریق می کند.

جراحی

در موارد شدید، پزشک برای درمان شکستگی مچ پا جراحی را انجام می دهد. و در طی عمل از میله، پیچ یا صفحات فلزی برای تراز دوباره استخوان استفاده می کند تا در طی بهبود، استخوان ها در وضعیت صحیح قرار گرفته و ترمیم شوند.

اقدامات بعد از درمان شکستن قوزک پا

اگر تصور می کنید مچ پای شما شکسته اولین گام این است که وزن خود را از روی پای آسیب دیده بردارید. مچ پا را بالاتر نگه داشته و از یک بالش برای این کار استفاده کنید. روی محل آسیب دیده کمپرس سرد قرار دهید تا درد و تورم کاسته شود.

در صورت وجود خونریزی آن را با دستمال تمیزی یا باند پانسمان تا خون بند آید و در اولین فرصت به پزشک متخصص مراجعه شود. در دوران بهبود نیز پیروی از دستورات پزشک اهمیت دارد و تا حد ممکن از راه رفتن خودداری کنید.

تا زمانی که پزشک اجازه نداده نباید وزن خود را روی پای آسیب دیده بیندازید. از ورزش یا برداشتن وسایل سنگین هم خودداری شود. وقتی استخوان شروع به بهبود کرد فیزیوتراپی هم تجویز می شود. این کار در تقویت مچ پا موثر است.

تغذیه سالم داشته باشید. از سیگار کشیدن خودداری زیرا دود سیگار توانایی بدن برای ساخت بافت های استخوانی را مختل می سازد. ضمنا به طور منظم به مطب مراجعه تا معاینات صورت گرفته و روند بهبود شما بررسی گردد.

لازم به ذکر است ترمیم شکستگی مچ پا به عوامل مختلفی مانند میزان و شدت آسیب دیدگی، سن و سلامت کلی فرد بستگی دارد. ولی به طور کلی 6-12 هفته زمان لازم است که شکستگی قوزک ترمیم یابد. اگر میزان شکستگی جزئی باشد و جراحی صورت نگیرد، در مدت شش هفته مچ پا بهبود پیدا می کند.

ولی در صورت جراحی قوزک پا حدود دوازده هفته زمان می برد که آسیب درمان شود. ضمنا در افراد مسن تر مدت زمان لازم برای بهبود بیشتر از افراد جوان تر است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان