یکی از انواع غذاهای خوشمزه محلی گیلانی خورش نازخاتون می باشد که با انواع گوشت ها تهیه می شود در این مقاله قصد داریم طرز تهیه خورش نازخاتون را به شما عزیزان آموزش دهیم.
همانطور که در مطالب قبلی شما را با دستور پخت انواع خورش ها از جمله خورش قیمه، خورش ونوشک، خورش گیلاخه و خورش لوبیا سفید آشنا کردیم در این مقاله روش تهیه خورش نازخاتون را آموزش خواهیم داد.
مواد لازم
- سینه مرغ : 300 گرم
- بادمجان قلمی : 4 عدد
- نعنا و جعفری :300 گرم
- پیاز داغ : 6 قاشق غذا خوری
- آبغوره یا آب نارنج :3 قاشق غذا خوری
- محلول زعفران : 1 قاشق غذا خوری
- ادویه خورشتی : به مقدار لازم
- نمک و فلفل : به میزان لازم
طرز تهیه خورش نازخاتون بسیار خوشمزه
در طرز تهیه خورش نازخاتون ابتدا بادمجان را پوست بگیرید و به صورت کامل سرخ کنید سپس داخل یک قابلمه مقداری روغن بریزید و نصف پیاز داغ ها را به آن اضافه کنید، حالا سینه مرغ خرد شده را به پیاز داغ ها اضافه کنید و تفت دهید.
در این مرحله از دستور پخت خورش نازخاتون زمانی که مرغ تغییر رنگ داد به آن ادویه خورشتی، نمک و فلفل اضافه کنید و هم بزنید سپس دو پیمانه آب جوش به خورش اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا مرغ پخته شود.
حالا نعنا و جعفری خرد شده را داخل مقداری روغن تفت دهید سپس بیست دقیقه قبل از پخت خورش، این سبزی های معطر را به خورش اضافه کنید.
زمانی که مرغ کاملا پخته شد، بادمجانی هایی را که از قبل سرخ کرده اید به همراه باقی پیاز داغ ها به خورش اضافه کنید، سپس محلول زعفران را نیز به آن اضافه نمایید و میزان نمک آن را تست کنید.
بعد از زمان پانزده دقیقه این غذای خوشمزه گیلانی آماده است، بسته به ذائقه تان می توانید کمی آبغوره یا آب نارنج به عنوان چاشنی به غذایتان اضافه کنید.
خواص غوره :
- ضد عفونی کننده روده
- تقویت کننده کبد
- بر طرف کردن ورم گلو ( آبغوره را قرقره کنید)
- دفع کرم روده
- تقویت معده
دو نکته که باید در تهیه نازخاتون رعایت کنید
- از تفت دادن زیاد سبزی خودداری کنید زیرا علاوه بر تلخ شدن سبزی خواص آن نیز از بین می رود.
- در صورت تمایل می توانید به خورش تان چند عدد آلو بخارا اضافه کنید تا خورش طعم ترش و شیرین پیدا کند.
آموزش تهیه نازخاتون با گوشت
این غذای محلی گیلانی ها همچون دیگر غذاهای سنتی این استان خوشمزه و پرطرفدار می باشد و با گوشت قرمز نیز قابل طبخ می باشد. در ادامه به آموزش این روش پخت پرداخته ایم.
مواد لازم:
- گوشت بدون استخوان: 800 گرم
- بادمجان قلمی کوچک: 1 کیلو
- پیاز: 1 عدد
- نعناع، جعفری و کمی سبزی اسفناج: 500 گرم
- آبغوره: 1 فنجان
- آب: 3 لیوان
- فلفل و نمک: به مقدار لازم
- روغن: به میزان لازم
دستور پخت:
در ابتدا باید پیاز را پوست بگیرید و بعد خرد نمایید. سپس پیازهای خرد شده را با کمی روغن درون قابلمه مناسب بریزد و روی حرارت ملایم بگذارید.
مقداری پیازها را تفت دهید و بعد گوشت که از قبل به تکه های کوچک تر خرد کردید را به پیازها اضافه نمایید و تفت دهید.
در این مرحله باید 3 لیوان آب را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت ها کاملا پخته شوند.
سبزی های معطر شامل جعفری و نعناع را به همراه کمی اسفناج ساطوری و خرد کنید و بعد به همراه مقدار خیلی کمی روغن سرخ نمایید.
بعد از اینکه تقریبا گوشت پخته شد، نوبت اضافه کردن سبزی سرخ شده می باشد. بعد فلفل، نمک و آبغوره را به مواد بیفزایید و اجازه دهید تا با حرارت کم خورش نازخاتون جا بیفتد.
در مرحله بعدی باید بادمجان ها را بشویید و پوست بگیرید و پس از برش به اندازه های دلخواه با روغن کم و حرارت ملایم سرخ نمایید.
سپس بادمجان های سرخ شده مغز پخت شده را داخل خورش و روی مواد قرار دهید(بچینید) تا به اصطلاح دم بکشند.
پس از طبخ کامل، درون ظرف مخصوص سرو ابتدا بادمجان ها را بچینید و در وسط آن، مواد خورش را بریزید و همراه با برنج زعفرانی نوش جان نمایید.
در پایان آموزش تهیه خورش نازخاتون چنانچه تمایل به تهیه انواع خورشت ایرانی دارید می توانید کلیک نمایید.