یکی از خورشت های خوشمزه ای که می توانید در خانه تهیه کنید، خورشت قیمه با گوشت چرخی است. این غذا ویژه افرادی است که به گوشت های چرخی میل بیشتری دارند. این غذا طعم خاص و خوشمزه ای داشته و شما می توانید در این بخش با طرز تهیه قیمه چرخ کرده نیز آشنا شوید.
یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی خورشت قیمه است که با دستورها و روش های مختلفی طبخ می گردد. شما علاقمندان به آشپزی برای تهیه خورشت های خوشمزه ایرانی نظیر قیمه شاه عباسی و قیمه ریزه می توانید کلیک کنید و در ادامه با روش تهیه قیمه با گوشت چرخ کرده نیز آشنا شوید.
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده: 300 گرم
- پیاز: 2 عدد متوسط
- لپه: 1 و نیم پیمانه
- سیب زمینی: 2 عدد بزرگ
- زعفران دم کرده: 1 قاشق غذاخوری
- بادمجان: 2 عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- آب لیمو: 1 یا 2 قاشق غذاخوری
- زردچوبه و روغن: به میزان لازم
- فلفل و نمک: به میزان لازم
طرز تهیه قیمه چرخ کرده لذیذ
برای آماده کردن این خورشت باید ابتدا لپه ها را از چند ساعت قبل در آب خیس کنید. بعد از اینکه لپه ها به خوبی خیس خورده و کمی نرم شدند، 3 لیوان آب جوش روی آن ریخته و روی حرارت قرار می دهیم، تا پخته شود.
توجه کنید، که لپه ها را باید روی حرارت ملایم قرار دهید. حالا باید پیازها را پوست کنده و بشویید. سپس پیازها را نگینی کرده و در تابه مناسب مقداری روغن ریخته و پیازها را به خوبی تفت می دهیم.
زمانی که پیازها کمی طلایی شد، مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه خواهیم کرد. خوب به یکدیگر ترکیب کرده و تفت می دهیم، تا پیازها سبک شوند.
بعد گوشت های چرخ شده را به موادمان اضافه می کنید و در پیاز به خوبی تفت می دهیم. پس از این که گوشت ها کمی تغییر رنگ داند، باید رب گوجه را اضافه کرده و تفت دهیم. رب باید به خوبی در این مواد تفت بخورد، تا بوی خامی آن از بین برود.
در این مرحله از طرز تهیه قیمه چرخ کرده برای خوش رنگ تر شدن این خورشت باید، در زمان تفت دادن رب مقداری زعفران دم کرده نیز به آن اضافه کنید.
بعد دو لیوان آب جوش به مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم، تا روی حرارت ملایم به خوبی قل بزند. زمانی که خورشت ما در حال پختن و قل زدن می باشد، باید لپه ها را در تابه ای دیگر با مقداری آب بپزید.
پس از پخت لپه ها آن را به خوبی آبکشی کرده و به مواد خورشتمان اضافه خواهیم کرد. همزمان با اضافه کردن لپه ها می توانید، مقداری آبلیمو ترش نیز اضافه کنیم. طعم خورشت را مزه کرده و مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه نمایید.
بعد می توانید سیب زمینی ها و بادمجان هایی که از قبل سرخ کرده ایم را در چند دقیقه آخر به مواد خورشت اضافه کرده یا آن را در کنار خورشت سرو کنیم.
این خورشت در کنار برنج سرو شده و بسیار بی نظیر می باشد. شما می توانید در خورشت گوشت چرخی از گوشت های قل قلی شده نیز استفاده کنید.