خورش ها تنوع بالایی دارند که حتی در رده های غذاهای ایرانی و غذاهای بین المللی این تقسیم بندی و تنوع را شاهد هستیم. خورش فسنجان یکی از غذاهای خوش طعم است که طعم و بویی لذیذ را دارد و اما خورش فسنجان عراقی که یک غذای عراقی بوده و دارای طعم و عطری بی نظیر می باشد. همان طور که از نام این غذا مشخص می باشد اصالت آن به عراق باز می گردد. در این مطلب به آموزش طرز تهیه خورش فسنجان عراقی می پردازیم.
در زمینه ی خورش های بین المللی به انواع آن از جمله فاصولیه و خورش مرغ و نارگیل بر می خوریم که برخی از آنها واقعا محبوب و پرطرفدار هستند. یکی دیگر از خورش های لذیذ که طعم دلچسب آن موجب محبوبیت آن شده است, خورش فسنجان عراقی می باشد. البته که برای این غذا دستور پخت های گوناگونی وجود دارد. ما در ادامه روشی آسان را بزای پخت آن آموزش می دهیم.
مواد لازم
- یک عدد پیاز متوسط
- یک عدد برگ بو
- 400 گرم فیله مرغ
- یک پیمانه رب انار
- دو پیمانه آب
- یک چهارم ارده
- سه چهارم پودر گردو
- یک تکه چوب دارچین
- یک ق چ زردچوبه
- یک ق چ فلفل سیاه
- یک ق چ نمک
- اندازه نیاز روغن
آموزش طرز تهیه فسنجان عراقی
اول از هر کاری فیله مرغ را به تکه های یکسان تقسیم کنید. البته که اندازه این قطعات مطابق سلیقه شما می تواند باشد. بعد داخل ظرفی ریخته و زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به آن افزوده و کمی ماساژ بدهید.
اکنون روی سطح ظرف را با استفاده از نایلون بپوشانید و بعد برای نیم ساعت آنها را درون یخچال قرار دهید تا استراحت نموده و طعم دار شوند. بعد از این مدت زمان تابه ای را بر روی شعله متوسط بگذارید.
در این مرحله کمی روغن درون تابه ریخته و پس از داغ شدن فیله های مرغ را در آن قرار دهید تا سرخ گردند. بعد پیازها را رنده کرده و وقتی فیله ها خوب سرخ شد، فیله ها را از تابه بیرون بیاورید و پیازها را درون آن بریزید.
پس از سرخ و پخته شدن پیازها، آنها را همراه فیله های سرخ شده به قابلمه ای انتقال داده و حرارت زیر قابلمه را بر روی درجه ی ملایم تنظیم کنید. یک پیمانه آب را با برگ بو، چوب دارچین بگذارید تا به صورت نیم پخت در آیند.
در این مرحله حالا تابه ای دیگر بر روی یک شعله ی دیگر قرار داده و حرارت را ملایم تنظیم نمایید. بی روغن پودر گردو را تفت بدهید تا عطر خامی آن را از بین برود و بعد رب انار و بعد ارده را به آن بیفزایید و برای یک دقیقه آن را تفت بدهید. مواد داخل تابه (پودر گردو با رب انار و ارده) را به مواد داخل قابلمه بیفزایید.
خورش را به هم می زنید تا تمامی مواد با یکدیگر خوب ترکیب شوند و بعد زمان می دهید تا خورش برای 2 ساعت بر روی شعله باقی بماند تا فیله ها خوب پخته و خورش کمی غلیظ شود. حالا باید قابلمه را از روی حرارت کناری بگذارید. خورش را در ظرف مناسب سرو کشیده و همراه رب انار ترش، شیرین و ملس بهره ببرید.
در این مطلب آشپزی از شما علاقمندان بابت همراهی تان تشکر و قدردانی می کنیم. امیدواریم مورد توجه تان واقع شده باشد.