خورش قیمه از انواع خورش های محبوب و پرطرفدار ایرانی است که با روش های مختلفی پخته می شود و شما می توانید با توجه به ذائقه خود و افراد خانواده تان این خورش را در منزل بپزید. در طرز تهیه خورش قیمه می توانید از گوشت قرمز و گوشت مرغ و سویا و قارچ و گوشت چرخ کرده استفاده کنید.
طرز تهیه خورش قیمه با چهار روش مختلف
خورش های ایرانی انواع مختلفی دارند و شما می توانید برای پذیرایی از مهمان هایتان انواع خورش های مجلسی نظیر خورش قیمه و خورش قورمه سبزی و خورش مرغ و خورش کرفس را بپزید. در ادامه این مطلب دستور ساخت خورش قیمه با چند روش مختلف را در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد که امیدواریم از طعم و مزه بی نظیر این نوع خورش نهایت لذت را ببرید.
روش اول ( دستور پخت خورش قیمه با مرغ )
مواد لازم برای 4 نفر
- لپه : 100 گرم
- سیب زمینی متوسط : 4 عدد
- پیاز متوسط : دو عدد
- مرغ : 1 کیلوگرم
- رب گوجه فرنگی : 3 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل : به مقدار لازم
- زردچوبه و دارچین : به مقدار لازم
طرز تهیه خورش قیمه با مرغ
برای پخت خورش قیمه با مرغ ابتدا پوست مرغ را بگیرید و قسمت های اضافه آن را جدا کنید سپس گوشت مرغ را به خوبی بشویید و مرغ ها را خرد نمایید و آن ها را درون آبکش قرار دهید تا آب اضافی شان گرفته شود.
در مرحله بعد پیازها را به صورت نگینی خرد نمایید و آن ها را به همراه برش های گوشت مرغ تفت دهید و فلفل و زردچوبه را به گوشت مرغ بیفزایید سپس لپه را به مواد خورش اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه آن را تفت دهید و بعد از اینکه گوشت مرغ و پیازها به خوبی تفت خوردند 6 لیوان آب جوش به خورش بیفزایید و حرارت گاز را روی شعله ملایم قرار دهید تا مواد خورش پخته شوند.
در مرحله بعدی دستور پخت خورش قیمه با مرغ بعد از اینکه گوشت مرغ پخته شد رب را با مقداری روغن تفت دهید و به خورش بیفزایید و دارچین را هم به مواد خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش به خوبی جا بیفتد سپس نمک را به مواد خورش اضافه کنید و بعد از گذشت 5 دقیقه حرارت شعله گاز را خاموش کنید.
در پایان نیز سیب زمینی ها را به صورت خلالی خرد کنید سپس آن ها را سرخ نمایید و خورش قیمه را درون ظرفی مناسب برای سرو بکشید و مقداری سیب زمینی سرخ شده روی ظرف خورش قرار دهید و این خورش خوشمزه را به همراه برنج میل کنید.
روش دوم ( دستور تهیه خورش قیمه مجلسی با زعفران )
مواد لازم برای 6 نفر
- گوشت گوساله یا گوسفند : 300 گرم
- لپه خام : 100 گرم
- پیاز : 1 عدد بزرگ
- گوجه فرنگی : 3 عدد
- لیمو عمانی : سه عدد
- فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- زعفران دمکرده : به مقدار لازم
- گلاب در صورت تمایل : یک قاشق غذاخوری
- دارچین در صورت تمایل : 1/2 قاشق چایخوری
طرز تهیه خورش قیمه مجلسی
برای تهیه خورش قیمه مجلسی ابتدا پیاز را به صورت ریز خرد نمایید و آن را تفت دهید.
بعد از اینکه پیازها طلایی شدند رب گوجه فرنگی را تفت دهید و زردچوبه را به مواد خورش بیفزایید تا طعم خامی آن گرفته شود سپس فلفل قرمز و فلفل سیاه را به مواد خورش اضافه کنید.
سپس گوشت های قیمه شده را به مواد بیفزایید وآن را مقداری تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند سپس لپه خام را به گوشت بیفزایید و لپه را به همراه گوشت قرمز تفت دهید.
آب جوش را به خورش اضافه کنید و بعد از اینکه گوشت و لپه به مدت یک ساعت پخته شدند لیمو عمانی را به مواد خورش بیفزایید و اجازه دهید تا خورش به مدت 60 دقیقه دیگر روی شعله گاز با حرارت ملایم پخته شود سپس لیمو عمانی ها را خورش بیرون آورید و زعفران و نمک و دارچین را به مواد خورش بیفزایید و در انتها نیز یک قاشق غذاخوری گلاب به خورش قیمه اضافه نمایید.
خورش قیمه پخته شده را درون ظرفی مناسب برای سرو بریزید و به کمک سیب زمینی سرخ شده خورش را تزیین نمایید و آن را به همراه برنج و نوشیدنی دلخواه و سالاد و … میل نمایید.
روش سوم (دستور تهیه خورش قیمه با قارچ )
مواد لازم
- پیاز متوسط : یک عدد
- لپه : 250 گرم
- روغن : دو قاشق سوپخوری
- قارچ : 300 گرم
- رب گوجه فرنگی : دو قاشق سوپخوری
- آب گوشت : یک پیمانه
- زعفران دمکرده : یک قاشق سوپخوری
- سیب زمینی درشت : یک عدد
- فلفل سیاه و زردچوبه : به میزان لازم
- نمک : به مقدار لازم
- دارچین : یک قاشق چایخوری
- روغن مخصوص سرخ کردنی : به میزان لازم
طرز تهیه خورش قیمه با قارچ
برای پخت خورش قیمه با قارچ ابتدا پوست پیاز را بگیرید و آن را به صورت نگینی خرد نمایید سپس درون قابلمه ای مناسب مقداری روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و پیازها را تفت دهید سپس لپه را به پیاز بیفزایید و فلفل و زردچوبه را هم به مواد خورش اضافه کنید و تفت دهید. یک پیمانه آب یا آب گوشت را به قابلمه خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا لپه با حرارت ملایم شعله گاز پخته شود.
قارچ ها را به خوبی بشویید و اگر درشت هستند آن ها را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید سپس قارچ را به مواد خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش به خوبی پخته شود و جا بیفتد.
سیب زمینی ها را به صورت خلالی خرد نمایید و آن ها را به کمک روغن مخصوص سرخ کردنی سرخ کنید و بعد از اینکه لپه ها به خوبی پخته شدند رب گوجه فرنگی سرخ شده به همراه نمک به خورش بیفزایید.
مقداری از سیب زمینی های سرخ شده را برای تزیین خورش بردارید و باقی مانده سیب زمینی ها را به همراه دارچین و زعفران به خورش اضافه کنید و بعد از چند دقیقه حرارت گاز را خاموش کنید و خورش را درون ظرفی مناسب برای سرو بریزید.
روش چهارم ( دستور تهیه خورش قیمه با گوشت چرخ کرده)
در اینجا یکی دیگر از روش های طرز تهیه خورش قیمه را در اختیارتان قرار می دهیم که می توانید بعد از یادگیری این خورش خوشمزه را در منزل تهیه کرده و لذت ببرید.
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده/ 300 گرم
- لپه/ یک و نیم پیمانه
- پیاز متوسط/ 2 عدد
- زعفران دم کرده/ یک قاشق غذا خوری
- رب گوجه فرنگی/ 2 قاشق غذا خوری
- آب لیمو ترش/ یک تا دو قاشق غذا خوری
- سیب زمینی بزرگ/ 2 عدد
- بادمجان متوسط/ 2 عدد
- نمک و فلفل/ به مقدار کافی
- زردچوبه و روغن/ به مقدار کافی
روش تهیه خورش قیمه
در ابتدا لپه را از چند ساعت قبل در آب بخیسانید و بعد آب آن را ریخته و به همراه 3 لیوان آب در داخل قابلمه ای بر روی حرارت بگذارید تا بپزد.
پیاز نگینی خرد شده را در قابلمه ای و بدون روغن کمی تفت دهید تا آب آن کشیده شود و سپس 2 قاشق غذا خوری روغن اضافه کنید و زمانی که طلایی رنگ شد، زردچوبه و فلفل را اضافه کنید، دوباره کمی تفت دهید.
اکنون گوشت چرخ کرده را به آن افزوده و خوب تفت دهید تا سرخ شده و تغییر رنگ دهد، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و مجدداً چند دقیقه ای تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود، برای خوش رنگ شدن خورش می توانید از زعفران دم کرده نیز استفاده کنید.
در ادامه طرز تهیه خورش قیمه، دو لیوان آب افزوده و اجازه دهید تا مواد خورش با حرارت متوسط قُل بزند و بپزد، بعد از پختن لپه نیز آن را آبکشی کرده و کنار بگذارید تا زمانی که آب خورش کمتر شده و گوشت کاملا بپزد، حال بعد از پختن گوشت می توانید لپه ها را به همراه آب لیمو ترش اضافه کنید.
در آخر، طعم خورش را بچشید و سپس مقدار لازم نمک و فلفل سیاه را بیفزایید، اکنون خورش شما آماده شده است و می توانید سیب زمینی و بادمجان (اختیاری است) را سرخ کنید؛ سیب زمینی ها را به شکل حبه ای خرد کرده و با آب سرد بشویید تا نشاسته آن گرفته شود، بادمجان ها را نیز ورقه ای خرد کنید و سپس آنها را در تابه ای با حرارت مناسب و به همراه چند قاشق غذا خوری روغن سرخ کنید، در پایان می توانید خورش خود را سرو کرده و آن را با سیب زمینی و بادمجان تزیین کنید، سپس آن را به همراه برنج نوش جان نمایید.
نکات طلایی برای پخت بهتر خورش قیمه
- در صورت تمایل می توانید به خورش قیمه آلو اضافه کنید که برای جلوگیری از له شدن آلو در خورش بهتر است آلوها را چند دقیقه تفت دهید.
- لپه را از شب قبل درون مقداری آب خیس کنید تا نفخ آن از بین برود.
- برای ایجاد طعم ایده آل خورش قیمه مقداری گلاب به آن اضافه کنید.
- در ساخت خورش قیمه می توانید در مراحل آخر پخت آن مقدار کمی کره و آبلیمو به خورش بیفزایید.
- برای پخت خورش قیمه می توانید فقط از سینه یا ران مرغ استفاده نمایید.
- آب خورش نباید زیاد باشد بنابراین بهتر است در ابتدا مقداری آب به خورش اضافه کنید و اگر در حین پخت متوجه شدید که خورش کم آب است مقداری آب جوش به آن بیفزایید.
- برای عطر دار کردن خورش می توانید مقداری گل محمدی به مواد خورش بیفزایید.
- اگر برای پخت خورش قیمه به جای آب از آب گوشت استفاده کنید این خورش مجلسی و خوشمزه تر می شود.
- گوشت گوسفند خورش را خوش طعم و چرب تر می کند.
- برای خوش عطر شدن خورش قیمه بهتر است دو عدد هل در اواخر پخت به خورش بیفزایید.
- برای تزیین خورش قیمه می توانید از بادمجان سرخ شده استفاده کنید.
در این مطلب با طرز تهیه خورش قیمه لذیذ آشنا شدید که امیدواریم از پخت این خورش در منزل نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده تان سپری کنید.