به نوشته روزنامه نیویورکتایمز، یک مقام ارشد آمریکایی اخیرا گفته که ولادیمیر وی.پوتین، رئیسجمهوری روسیه، ممکن است به این نتیجه رسیده باشد که تهدیدها که زمانی آنها را اهرم فشار میدانست، نتیجه معکوس داشته است. احتمال تشدید تنش هستهای همچنان بر تصمیمات آمریکا درباره اینکه چه تسلیحات پیشرفتهای در اختیار اوکراین قرار میدهد، تاثیر میگذارد. با گذشت نزدیک به یک سال از جنگ در آنجا، سیاستگذاران و تحلیلگران اطلاعاتی آمریکایی حداقل برخی از خطوط قرمز پوتین را درک میکنند و اینکه چه نوع حمایتی از اوکراین باعث تشدید تنش و ورود به مرحله خطرناک میشود، آگاهی دارند. مقامات آمریکایی به شرط ناشناس ماندن گفتند که در داخل دولت بایدن، مقامات هشدار میدهند که تهدیدهای روسیه درباره تشدید تنش هستهای تمام نشده است و دفعه بعد که کرملین بخواهد قدرت زرادخانه خود را به غرب یادآوری کند، بهطور بالقوه میتواند یک سلاح هستهای را جابهجا کند؛ چراکه میداند، ایالات متحده در حال رصد روسیه است.
پنتاگون همچنان به بازی جنگی خود ادامه خواهد داد و استفاده از سلاحهای متعارف و غیر متعارف روسیه در جنگ را مورد نظارت قرار خواهد داد. اما تهدیدات بیش از حد، در نبود اطلاعات موثق، سروصدای کمی ایجاد میکند. مانند تهدید هستهای ماه گذشته توسط دیمیتری مدودف، رئیسجمهوری سابق روسیه که بهعنوان معاون رئیس شورای امنیت روسیه فعالیت میکند و آمریکا بیتفاوت نسبت به این اظهارات تنها شانههای خود را بالا انداخت. این هفته اما در واکنش به تصمیم آلمان برای تامین تانک به اوکراین، ولادیمیر پوتین هشدار ضمنی داد. او گفت: «ما تانکهای خود را به مرزهای آنها نمیفرستیم. اما ما ابزاری برای پاسخ دادن داریم و همه باید این را بفهمند.» رئیسجمهوری روسیه، در مراسم یادبود جنگ جهانی دوم که در شهر ولگوگراد - استالینگراد سابق - برگزار شد، در سخنانی کنایهآمیز تحویل تانکهای لئوپارد2 آلمان به اوکراین را با حمله آلمان نازی به روسیه مقایسه کرد و گفت: «بعد از 80 سال دوباره مقابل تانکهای آلمانی قرار گرفتهایم.»
رئیسجمهوری روسیه با تشبیه این دو واقعه گفت: «باورکردنی نیست؛ اما حقیقت دارد.» آلمان یکی از چندین کشور غربی است که با ارسال تانک به اوکراین به این کشور در برابر حمله نظامی روسیه کمک کرده است. این کمکهای نظامی که اخیرا با ارسال تانکهای لئوپارد2 آلمان و تانکهای آبرامز آمریکایی و همچنین چلنجر2 بریتانیایی وارد فاز ادوات زرهی سنگین شده، حاصل حمله گسترده نظامی روسیه به خاک اوکراین است که تقریبا یک سال پیش - اواخر فوریه2022 - آغاز شد. رهبر 70ساله روسیه در اظهاراتی تهدیدآمیز گفت: «به نظر میرسد کسانی که به دنبال شکست روسیه در میدان نبرد هستند متوجه این نیستند که جنگ مدرن با روسیه بسیار متفاوت خواهد بود.
ما تانک به مرزهایمان با آنها گسیل نکردیم؛ اما آنها باید بدانند که ما توانایی پاسخگویی داریم و این توانایی محدود به استفاده از تسلیحات زرهی سنگین نیست.» در همان روز در یک سخنرانی در واشنگتن ویلیام جی برنز رئیس سیآیای گفت که ایالات متحده باید «برتری هستهای» پوتین و مشاورانش را جدی بگیرد. اما برنز به این نکته هم تاکید کرد که عواقب جدی هرگونه استفاده از سلاحهای هستهای تاکتیکی در اوکراین را برای مقامات روسی باید روشن کرد.