وزیر بهداشت با اشاره به آغاز بکار برنامه سلامت خانواده در حدود 57 شهر کشور از ابتدای اردیبهشت امسال، اولویت اجرای این برنامه را مناطق محروم کشور عنوان کرد.
به گزارش شامگاه شنبه ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر بهرام عین اللهی در سفر به شیراز با اشاره به اجرای برنامه سلامت خانواده به عنوان یکی از اولویت های وزارت بهداشت در سال جاری، رویکرد مهم این برنامه را تقویت اقدامات پیشگیرانه و حفظ سلامت مردم خواند که با مشارکت گروه های گسترده و توانمند، در بستر شبکه بهداشت و درمان کشور دنبال می شود.
وی عملکرد مراقبان سلامت را که در مناطق شهری به عنوان اعضای گروه های سلامت خانواده خدمت ارایه می کنند، مشابه خدمات بهورزان در مناطق روستایی عنوان کرد و گفت: تیم های سلامت با پایش فعالانه جمعیت تحت پوشش، سلامت آنها را به طور منظم پیگیری می کنند و می کوشند با آگاه سازی افراد از وضعیت سلامت خود، از بروز مشکلات ناشی از بیماری ها در افراد، پیشگیری کنند.
وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: عضو دیگر تیم سلامت، پزشک خانواده است؛ مراقب سلامت در صورت تشخیص بیماری، فرد بیمار و نیازمند مراقبت را به پزشک خانواده به عنوان سطح یک خدمات ارجاع می دهد تا به صورت رایگان معاینه و درمان شود.
عین اللهی گفت: همچنین پزشک خانواده در صورت نیاز به خدمات تخصصی، فرد را به پزشک متخصص به عنوان سطح 2 خدمات ارجاع می دهد و در این مرحله اطلاعات مربوط به وضعیت سلامت بیمار و فرآیندهای درمانی او در پرونده الکترونیکی را در اختیار پزشک متخصص قرار می دهد.
وی افزود: سطح سه خدمات، مربوط به افرادی است که نیاز به بستری و دریافت خدمات درمانی در بیمارستان دارند که این مرحله با انتقال پرونده الکترونیک بیمار به بیمارستان انجام می شود.