ماهان شبکه ایرانیان

گزارش ماهانه صنایع بورسی در فروردین‌ماه سال‌جاری بررسی شد

رصد ۳۶۰ درجه‌ای صنایع

شماره روزنامه: ۵۷۲۳ تاریخ چاپ: ۱۴۰۲/۰۲/۱۸ ...

براساس گزارش‌‌‌هایی که تا تاریخ 11 اردیبهشت ارائه شده‌‌‌اند، صنایع فولاد، کشاورزی‌‌‌ و دامپروری و سیمان از لحاظ شاخص‌‌‌های بنیادی عملکرد مناسبی دارند. به‌منظور مقایسه بنیادی گزارش ماهانه صنایع و شرکت‎ها رشد مبلغ فروش و رشد نرخ فروش نسبت به میانگین 12ماه گذشته، رشد مبلغ فروش و نرخ فروش نسبت به ماه مشابه سال قبل، قیمت به سود گذشته‌‌‌نگر نسبت به قیمت به سود گذشته‌‌‌نگر گروه و میانه تاریخی قیمت به سود نمادها مورد بررسی قرار گرفته است. لازم به ذکر است که مطابق معمول سال‌های قبل، میزان فروش فروردین‌‌‌ماه عمده شرکت‌ها، کمتر از متوسط ماه‌‌‌های دیگر سال است.

4 copy

استراحت فولادی‌‌‌ها

در فولادی‌‌‌ها که بیشترین ارزش بازار را به خود اختصاص داده‌‌‌اند، عمده بازدهی مربوط به اسفند سال قبل است و در فروردین‌‌‌ماه بازدهی 8درصدی را شاهد بودیم. پربازده‌‌‌ترین نمادهای این گروه به ترتیب «فولای»، «چدن» و «فجهان» با رشد بالای 50درصد بودند. برترین‌‌‌ها براساس پارامترهای اشاره‌شده هم نمادهای «کاوه»، «فولاد» و «فغدیر» هستند. در دیگر صنایع فلزی، گروه‌‌‌های مس، سنگ‌‌‌آهن، سرب و روی و آلومینیوم به ترتیب بازدهی 7، 6، 31 و 47درصدی را به ثبت رسانده‌‌‌اند که در بین نمادهای این گروه‌‌‌ها بیشترین بازدهی متعلق به «کگل»، «فرآور» و «فایرا» بوده است. «فملی»، «کگهر»، «فگستر» و «فایرا» شرایط عملکرد بنیادی بهتری دارند. گزارش «فولاد» و «فملی» را با توجه ‌‌‌به اینکه جزو سه‌نماد برتر از لحاظ ارزش بازار و اهمیت در بازار سرمایه هستند به‌‌‌صورت مجزا بررسی می‌‌‌کنیم. فولادمبارکه اصفهان در این ماه بازده 5درصدی داشت و رشد درآمد نقطه ‌‌‌به ‌‌‌نقطه آن در فروردین‌‌‌ماه 43درصد بود. همچنین درآمد این شرکت نسبت به میانگین ماه‌‌‌های قبل 27درصد رشد داشت. شرکت ملی صنایع مس ایران نیز طی این ماه، نسبت به ماه مشابه سال قبل، 48درصد رشد درآمد ماهانه داشت که عمده این رشد مرهون رشد 51درصدی نرخ محصول نسبت به فروردین سال قبل است.

شاخص سواری سنگ‌‌‌آهنی‌‌‌ها

در بین سنگ‌‌‌آهنی‌‌‌ها شرکت‌های «کگل» و «کنور» با بازدهی 15درصدی، نزدیک به شاخص حرکت کردند. گزارش شرکت‌ها نشان می‌دهد که «کگهر» بعد از نماد «کگل» به‌‌‌عنوان نماد بنیادی از نظر گزارش‌‌‌های فروردین، نوسان خاصی در این ماه نداشته است. همچنین نمادهای پربازده گروه سرب و روی و آلومینیوم به لحاظ قیمتی شامل «فرآور»، «فسرب» و «فزرین» بوده‌‌‌اند. «فگستر» با بازدهی قیمتی 22درصدی عملکرد بهتری در صنعت سرب و روی داشته است. «فایرا» هم در صنعت آلومینیوم عملکرد مناسبی از خود نشان داده است. در حال حاضر به نظر می‌رسد «فگستر» می‌‌‌تواند جزو نمادهای پرپتانسیل گروه باشد. لازم به ذکر است با توجه ‌‌‌به شروع فصل گرما و اوج مصرف برق دور از انتظار نخواهد بود که صنعت آلومینیوم به دلیل مصرف برق بالا دچار مشکلاتی در تامین برق واحدهای تولیدی خود شود.

پتروشیمی‌‌‌ها در تب‌‌‌وتاب دلار

پس از گروه فولاد، صنعت مواد شیمیایی بیشترین وزن قیمتی بازار را دارد. در این صنعت، سهم‌‌‌های «شملی»، «شسینا» و «شفارس» فروردین خوبی را از لحاظ رشد قیمتی پشت سر گذاشتند. همچنین با بررسی کدال مشاهده می‌شود که نمادهای «شاملا»، «شلعاب» و «شپلی» نسبت به فروردین گذشته فروش جذاب‌‌‌تری داشته‌‌‌اند. صنایع مرتبط با این گروه، اوره و متانول، پلیمر و روانکار هستند که در ماه اخیر به ترتیب رشد 10، 9 و 22درصدی در ارزش بازار داشته‌‌‌اند. اوره و متانول با توجه ‌‌‌به حجم قابل‌‌‌توجه صادرات و ارزآوری که برای کشور دارند از اهمیت خاصی برخوردارند. در این صنایع رشد فروش نقطه‌‌‌به‌‌‌نقطه نمادهای «شاروم»، «شفن» و «زاگرس» نسبتا متمایز بود. نکته‌‌ حائز اهمیت در مورد نماد «شاروم» این است که درآمد این شرکت تحت‌‌‌تاثیر فروش از موجودی انبار، نسبت به ماه قبل 598‌درصد رشد داشته و 76‌درصد درآمد فروش این نماد از محل سولفات‌پتاسیم بوده است.

با درنظرگرفتن همه‌‌ پارامترها، در شرایط فعلی، نمادهای «شاروم»، «شفن» و «زاگرس» شرایط بنیادی بهتری را تجربه می‌کنند. البته باید توجه کرد که در گروه اوره و متانول با توجه ‌‌‌به اهرم قابل‌‌‌توجه نرخ گاز، باید منتظر قطعی‌‌‌‌شدن این نرخ در بودجه سال جدید ماند تا بتوان درباره‌‌ روند سودسازی آتی آنها قضاوت بهتری داشت. افت فروش ماه‌‌‌های اخیر شرکت‎های صنعت اوره با کاهش قابل‌‌‌توجه نرخ جهانی اوره مرتبط است. براساس پارامترهای مورد بررسی، در میان پلیمری‌‌‌ها و تولیدکننده‌‌‌های روانکار، نمادهای «شبصیر»، «نوری»، «شبهرن» و «شنفت» برتری نسبی دارند.

خودرویی‌‌‌های پرحاشیه

عطف به گذشته، گروه خودرو معمولا سهم قابل‌‌‌توجهی در شکل‌‌‌دهی روند بازار و تصمیمات فعالان داشته است. از سال گذشته تولیدکنندگان خودروهای سنگین و نیمه‌‌‌سنگین عملکرد متمایزی داشته‌‌‌اند و جهش فروش آنها در گزارش‌‌‌ها مشهود بوده است. طی ماه اخیر، صنعت خودرو و قطعات به ترتیب بازدهی 25 و 35درصدی داشته‌‌‌‌اند و در شرایط موجود، نمادهای «خساپا» و «خزامیا» در گروه خودرو و «ختراک» و «خکار» در گروه قطعات خودرو روند بهتری به لحاظ شاخص‌‌‌های بنیادی دارند.

در فروردین‌‌‌ماه شرکت‌های ایران‌‌‌خودرو، سایپا، پارس‌‌‌خودرو و زامیاد، به ترتیب به‌طور میانگین 34، 25، 26 و 17‌درصد مجوز افزایش نرخ محصولات را دریافت کرده‌‌‌اند. در گروه حمل‌‌‌ونقل (ریلی، زمینی و دریایی) هم که رشد متوسط 31‌درصد را در فروردین داشت، نمادهای «حسیر»، «حخزر» و «توریل» از منظر بنیادی شرایط بهتری دارند.

سیمان سبز؛ داروهای تقویتی

در ادامه به گروه‌‌‌های دارویی و سیمان خواهیم پرداخت که با توجه ‌‌‌به تعدد نمادها اثر بااهمیتی بر روند شاخص هم‌وزن دارند. در صنایع دارو و سیمان، در ماه اخیر به ترتیب بازدهی 30 و 25درصدی را داشتیم. بالاترین بازدهی قیمتی در بین دارویی‌‌‌ها متعلق به «دتولید»، «دسانکو» و «دیران» به ترتیب با بازدهی 78، 59 و 56‌درصدی و در سیمانی‌‌‌ها مربوط به «سشمال»، «سنیر» و «سصفها» به ترتیب با بازدهی 66، 57 و 52‌درصدی بوده است. بررسی به‌‌‌عمل‌‌‌آمده نشان می‌دهد که در گروه دارویی شرکت‌های «بیوتیک»، «ددانا» و «دلقما» در حال حاضر از شرایط خوبی برخوردارند. در بین سیمانی‌‌‌ها، «سرود»، «ساربیل» و «سکرما» روند مناسبی را در قیاس با دیگر شرکت‌های گروه در پیش گرفته‌‌‌اند.

ارتباطات در مسیر تجلی

گروه ارتباطات که عمده ارزش بازار آن متعلق به «اخابر» و «همراه» است، بازدهی 49درصدی را در این دوره ثبت کرد و بیشترین بازدهی متعلق به «اخابر» با 57‌درصد بود. از لحاظ درآمدی، «اخابر» نسبت به فروردین سال قبل و «افرا» نسبت به میانگین 12ماه قبل نسبت به سایر نمادهای این گروه در این ماه شرایط بهتری داشتند. همچنین در بین نماد‌‌‌های مرتبط با نرم‌‌‌افزار که به‌طور میانگین در ماه گذشته رشد قیمت 31درصدی را تجربه کردند، می‌‌‌توان نماد «رافزا» را از نظر بازدهی و نماد «سپیدار» را از نظر عملکرد در دسته برتر این گروه قرار داد. در گروه فنی مهندسی که عمده وزن بازار آن به‌‌‌واسطه گروه مپناست، شاهد رشد 18درصدی ارزش بازار بودیم و درآمد گروه نسبت به ماه مشابه سال قبل بدون درنظرگرفتن گروه مپنا، 29درصد رشد داشت.

نیروگاه‌‌‌های نورانی

صنعت نیروگاه که طی سال‌های اخیر با قیمت‌گذاری دستوری و افزایش قطره‌چکانی نرخ روبه‌رو بوده است، در فروردین از لحاظ عملکرد قیمتی رشد قابل‌‌‌توجه 37درصدی را داشت و نمادهای «بزاگرس»، «بپیوند» و «بجهرم» پیشتاز این رشد بودند. نمادهای شاخص این گروه از لحاظ عملکرد ماهانه شامل «دماوند»، «بپیوند» و «بگیلان» هستند. شایان‌‌‌ذکر است که شرکت‌های این صنعت در ابتدای سال‌جاری دستور افزایش سقف نرخ برق از 3/ 80تومان به 106تومان به‌‌‌ازای هر کیلووات‌‌‌ساعت را دریافت کردند.

دستوری‌‌‌ها روبه‌‌‌بالا

دو گروه دیگری که با مشکل قیمت‌گذاری دستوری دست‌‌‌وپنجه نرم می‌کنند و با افزایش هزینه‌‌‌ها، شرکت‌های آنها تا مرز زیان‌‌‌ده شدن پیش رفته‌‌‌اند، صنایع شوینده و لاستیک و پلاستیک هستند. در صنعت شوینده بازدهی 22درصدی را مشاهده کردیم که در صدر آن نماد «شگل» با 54درصد قرار داشت. پس از آن نماد «شپاکسا» با 48درصد و «ساینا» با 42درصد بیشترین رشد را تجربه کردند. همچنین از لحاظ بنیادی به‌رغم اینکه کلیت صنعت شرایط خوبی را طی مدت اخیر تجربه نکرده است، نمادهای «قرن»، «ساینا» و «کیمیاتک» به ترتیب از شرایط به‌نسبت بهتری برخوردارند. گروه لاستیک و پلاستیک بازدهی 37درصدی داشت که پیشتاز رشد آن، «پتایر» با 123درصد رشد بود. نمادهای پرپتانسیل این صنعت در حال حاضر «پکویر»، «پتایر» و «پکرمان» هستند. نکته حائز اهمیت این گروه این است که در مجمع کویرتایر عنوان شد از اردیبهشت سال‌جاری افزایش ظرفیت مجموعه به بهره‌‌‌برداری کامل می‌رسد و امکان رشد 11هزارتنی تولید را خواهد داشت. لازم به ذکر است که این نماد در یک‌ماه اخیر رشد قیمتی 70درصدی را تجربه کرده است. همچنین مطابق شفاف‌‌‌سازی شرکت‌های این گروه در 13 اسفندماه سال 1401، افزایش نرخ 20درصدی از آن تاریخ برای محصولات این گروه اعمال شد.

ضیافت غذایی‌‌‌ها

در گروه کشاورزی و دامپروری در مجموع رشد 29درصدی رقم خورد که بیشترین بازدهی از آن سهامداران «زدشت»، «تلیسه» و «زشریف» شد. بررسی گزارش‌‌‌های منتشرشده در کدال نشان می‌دهد که «سپید»، «زشریف» و «سیمرغ» براساس پارامترهای مورد بررسی از پتانسیل خوبی برخوردارند. در صنعت روغن خوراکی و شیرینی‌جات، بازدهی متوسط 35درصدی به ثبت رسید. در این دو گروه پارامترهای بنیادی نشان از پیشتازی «غبشهر»، «غپینو» و «غصینو» در شرایط موجود دارد. بهترین بازدهی‌‌‌ها هم متعلق به همین سه‌نماد به‌انضمام «غگرجی» و «غکورش» است که از توجه معامله‌‌‌گران به تحولات بنیادی آنها حکایت دارد. در مجمع «غبشهر» که به‌‌‌تازگی برگزار شد عنوان شد که انتظار افزایش نرخ در سال‌جاری را ندارند و عمده مواد اولیه به شکل روغن خام از خارج از کشور و با دلار 28هزار و 500تومانی تامین می‌شود. در گروه شیرینی‌جات، نمادهای «غشوکو»، «غمینو»، «غپینو» و «غویتا» در فروردین‌‌‌ماه مجوز افزایش 20 تا 25درصدی نرخ محصولات خود را دریافت کردند.

لبنی‌‌‌ها با پیشتازی «غفارس» و «غگلستا» که رشد بیش از 50‌درصدی داشتند، فروردین خوبی را در بازار سرمایه سپری کردند. از منظر بنیادی اما «غشاذر»، «غگلپا» و «غپآذر» روند مناسب‌‌‌تری را در پیش گرفته‌‌‌اند.

 در گروه قند و شکر هم که در ماه اول سال شرایط بسیار مناسبی در بازار داشت و رشد متوسط 43درصدی را به ثبت رساند «قصفها»، «قثابت» و «قچار» برترین‌‌‌ها بودند. عملکرد «قزوین»، «قشهد» و «قمرو» در این صنعت با توجه ‌‌‌به نرخ و روند فروش، مناسب ارزیابی می‌شود. گروه آشامیدنی و دیگر مواد غذایی بازده متوسط 35درصدی را نشان دادند که در میان آنها «غشهداب» بازده قابل‌‌‌توجه 69درصدی داشت و «غدانه» و «غمهرا» هم در رده‌‌‌های بعد قرار داشتند. در بحث عملکرد متغیرها هم همین دو نماد در کنار «غزر» شرایط مطلوبی دارند.

در مجموع در فروردین‌‌‌ماه امسال، درآمد صنایع تولیدی بورسی نسبت به ماه گذشته 12درصد کاهش و نسبت به فروردین سال قبل 33درصد افزایش داشته و قیمت به سود بازار در پایان فروردین‌‌‌ماه نسبت به میانه تاریخی 4واحد بالاتر بوده است. پایین‌‌‌ترین قیمت به سود بین صنایع اشاره‌شده متعلق به شیمیایی‌‌‌ها با پیشتازی گروه اوره و متانول و فلزی‌‌‌ها با پرچم‌‌‌داری گروه فولاد است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان