سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
حمله وزیر احمدینژاد به آیتا... آملی لاریجانی
مهدی غضنفری، از وزرای دولت احمدینژاد و رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی طی سخنانی در همایش نقش صندوق توسعه ملی در اجرای برنامه هفتم توسعه کشور گفته است: صندوق ١٠٠ میلیارد دلار وام به دولتها داده که برنگشتهاست، برای وصول این مطالبات موضوع سرمایه گذاری در پروژه های بالا دست نفت و گاز را مطرح کردیم که در مجلس مصوبهای را در این باره گرفتم اما شورای نگهبان به آن ایرادی گرفت و مصوبه به مجمع مصلحت رفت هر چند در مجمع مصلحت یک بار در اسفند ماه سال گذشته رای موافق به آن دادند اما فروردین ماه مجددا با آن مخالفت شد و من این وضعیت را در نظام حکمرانی درک نمیکنم.
وی تاکید کرد: بارها اعلام کردیم که نمیخواهیم بنگاهداری کنیم البته که بنگاه داری فحش نیست و اقدام بسیار پیچیده و شرافتمندانه است اما صندوق به دنبال بنگاه داری نیست و ما به دنبال اجرای I-HOPE هستیم .
به گزارش ایلنا، غضنفری ادامه داد: با ورود صندوق به پروژه های بالا دست نفت و گاز به ویژه میادین نفت و گاز و میادین مشترک از طریق بخش خصوصی، یک میلیون بشکه بیشتر تولید میکردیم که این افزایش تولید سالانه ١٢ میلیارد دلار درآمد ارزی خالص برای کشور داشت و این را بگذارید را در مقابل پول کره جنوبی که مانند پارچهای که هر بار آن را میشورند کوتاهتر میشود .
رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی تاکید کرد: به صورت مستقیم به آقای آملی لاریجانی میگویم که شفاف باشید و بگویید چرا مخالف این موضوع هستید و بنده نه عنوان مقامی مسئول در صندوق بلکه به عنوان یک شهروند از انتقادات وارد شده قانع نشدم.
وی گفت: ایرادی که گرفته شده این است که میگویند صندوق میخواهد شرکت ملی نفت حذف کند، حاکمیت وزارت نفت را زیر سوال ببرد، درآمدهای دولت تضعیف کند و باعث بزرگ شدن صندوق میشود و صندوق را از ماموریت های اصلی دور میکند اما هیچ از این موضوعات درست نیست و بارها درباره این موضوعات توضیح دادهایم.[1]
*ما در وبلاگ مشرق همواره مدافع سخنان درست آقای غضنفری و حقّانیت صندوق توسعه ملی بودهایم. لکن آقای غضنفری هم باید بدانند که امر حکمرانی و تصمیمات اقتصادی کلان با روشهای عوامانه و پشت تریبونی پیش نمیرود!
اینکه یک مصوبه مجلس، هم مورد ایراد شورای نگهبان است و هم مورد ایراد مجمع تشخیص مصلحت نظام و این مسئله مورد اعتراض آقای غضنفری است؛ چالشی نیست که قرار باشد با عملیاتهای تریبونی به سرانجام برسد!
بماند که امر واضح آنست که صندوق توسعه ملی اگر وارد سرمایهگذاری در نفت و گاز شود؛ به دلیل قدرت قانونی و مالی ویژهای که دارد؛ عملا دستگاههای دولتی متولی را از میدان به در خواهد کرد.
ضمن اینکه این رفتار، همان ثمرهای را خواهد داشت که بنگاهداری بانکها و ورود آنها به بخش مسکن داشت!
البته این نکات در یک تحلیل ساده به ذهن متبادر میشوند و حتما کارشناسان امر بایستی در این باره ابراز تحلیل کنند.
لکن امر مسجّل آنست که باید از نظر نهادهای قانونی کشور تمکین کرد و یک مدیر فصلی حق ندارد از پشت تریبون به مقامات ارشد کشور که پاکدستی و کارآمدی آنها اثبات شده است؛ بتازد و تقلا کند تا با عوامزدگی و جمعکردن فالوور؛ صیرورت حکمرانی را تغییر دهد!
***
خواص، مسئولان و روشنفکرانی شبیه توییتر!
بیژن عبدالکریمی، از روشنفکران متعهد و مدیر انتشارات «نقد فرهنگ» طی سخنانی در نمایشگاه کتاب تهران و در مصاحبه با خبرگزاری ایبنا در خصوص هجمه جریان روشنفکری به شخص وی گفته است: علیرغم انتقاداتی که به گفتمان انقلاب دارم ولی فکر میکنم جریان روشنفکری –غیر متعهد_ در مبتذلترین روزهای خود قرار دارد. جریان روشنفکری به شدت اسیر لمپنیسم و پوپولیسم شده است.
این استاد فلسفه تصریح میکند: فاصله روشنفکران با تودهها کم شده است، به این معنی که تودهها با خشم و کینههایشان شبهروشنفکران را هدایت میکنند. رابطه روشنفکر و مردم برعکس شده است و روشنفکر طوری صحبت میکند که مخاطب و فالووِر جمع کند و کمتر مسائل کشور را در یک تصویر بزرگتر فهم میکند. روشنفکران آنچنان اسیر دگماتیسماند که تن به روند گفتوگویی ندهند.[2]
*پیش از این برخی محافل تحلیلی کشور نیز از بلیّهای تحت عنوان "عوامزدگی خواص و حکمرانی توییتری" سخن گفته بودند.
مقام معظم رهبری نیز اخیرا طی سخنانی در مذمت آفت "محبوبیتطلبی توسط برخی مسئولان" هشدار دادند.
مفاهیمی که در ذات خود یکی هستند و میبینیم که آقای عبدالکریمی هم اعتراض به آن پرداخته است.
متأسفانه چند سالی است که میبینیم ملاک عمل و اقدام برخی روشنفکران و مسئولان صرفا به لایکها و هشتگها و مباحث توییتری وابسته است. چیزی که توییتر با آن مخالف باشد را نمیگویند یا یواشکی میگویند، چیزی که در توییتر هشتگ باشد را مورد اشاره یا تصمیم قرار میدهند و در رقابتی عجیب برای جذب لایکهای توییتر و اینستاگرام به سر میبرند.
در این زمینه حتی شاهدیم که بلاگرهای اینستاگرامی و فعالان توییتری هم بعضا مهمانان ویژه برخی مراسم مسئولان و دیدارهای آنها میشوند!
همانطور که در کلام برخی روشنفکران چیزی را میبینیم که برخی بلاگرها با طنز و آرایش و طعنههای کودکانه میگویند!
در این زمینه البته مثال بسیار است که ما دردمندانه و بنا به دلایلی؛ یافتن مثالها را بر عهده مخاطبان محترم میگذاریم.
یکی از بارزتین آسیبها در فضای مذکور که ما اختصارا آنرا "انزوای نخبگان" مینامیم این است که حقیقت گم میشود و مردم و مسئولان و روشنفکران و خواص؛ راههای حل مشکلات را در نمییابند و چالشها همواره به سمت عمیقتر شدن حرکت میکنند.
باید برای این قضیه فکری کرد...
***
75 درصد سگگزیدگیها توسط سگهای صاحبدار رخ میدهد
مسئولانی که با سگها میانه خوبی دارند!
علیرضا قاسمی، استاندار همدان طی سخنانی در نشست شورای فرهنگ عمومی این استان با هشدار درباره پدیده سگگردانی گفته است: هشت هزار و 163 مورد حیوان گزیدگی سال گذشته در استان ثبت شده که این روند نسبت به سال های گذشته رشد بالایی داشته است.
به گزارش ایرنا، او میافزاید: اغلب مردم دارالمومنین و دارالمجاهدین همدان اهل دین و طهارت هستند و نمونه هایی اندکی که در جامعه دیده میشود به جهت تبلیغ فرهنگ منحط غربی است.
استاندار همدان، برخورد با معضل سگ گردانی را از مطالبات جدی مردم دانست و گفت: جلوگیری از این معضل فرهنگی باید جنبه های اقناعی داشته باشد زیرا گسترش این فرهنگ منجر به بیماریهای ناشناخته میشود.
قاسمی میافزاید: دستور العمل نحوه مواجه با سگها، سالهای قبل توسط سازمان شهرداری های کشور مصوب شده است و باید با سگ گردانی به شدت مقابله و برخورد منطقی شود تا به بیماری های ناشناخته منجر نشود.
استاندار همدان سگهای صاحبدار را مهم ترین عامل وقوع حیوان گزیدگی در این استان برشمرد و گفت: 75 درصد سگ گزیدگیها توسط سگهای صاحب دار ثبت شده است.[3]
*خطرات سگگردانی و نگهداری سگها در محیطهای شهری هر روز بیشتر میشود و خبری هم از تدبیر ویژه مسئولان نیست.
خطراتی از شیوع بیماریهای حیوانی گرفته تا حملات سگهای صاحبدار به مردم و کودکان.
معالوصف شاهد هیچ عزمی برای برخورد با این پدیده زشت و غیر بهداشتی نیستیم و مشخص نیست مسئولان ذیربط در این زمینه چه نسبتی با صاحبان سگها دارند که هیچ اقدامی نمیکنند؟!
جالب است که به دلیل اهمال این مسئولان شاهدیم که ایران به بهشت سگگردانها تبدیل شده است و حتی سگگردانهای کشورهای خارجی هم در این حد از بیقانونی و بیمبالاتی نیستند.
سگبازهای ایرانی بدون ترس از قانون، شهروندان را در معرض حمله سگهای خود قرار میدهند، مدفوع سگهایشان را از خیابانها و کوچهها جمع نمیکنند، نژادهای خطرناک را به راحتی نگهداری میکنند و برای قانون و عرف و شرع ایران هم پشیزی ارزش قائل نیستند.
این در حالی است که در تمام کشورهای دنیا و حتی کشورهایی که به لحاظ قانون مشکلی با سگ ندارند هم برای تک به تک این موارد قانون وجود دارد و با قانونشکنی به شدت هرچه تمامتر برخورد میشود.
به نظر میرسد حالا که از مسئولان ذیربط خبری نیست؛ قوه قضائیه بعنوان مدعیالعموم بایستی وارد این مسئله شده و در وهله اول با مسئولان خاطی برخورد کند.
***
1_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1479797
2_ ibna.ir/x6n2k
3_ https://irna.ir/xjQxqN