اتوبوس‌های فرسوده نفس‌های آخر را می‌کشند! ۷۰ درصد ناوگان اتوبوسی در دهه ۹۰ نابود شد

معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری و دهیاری وزارت کشور با اشاره به وضعیت اسفناک حمل و نقل عمومی در کشور، از نابودی ۷۰ درصد ناوگان اتوبوسی کشور در دهه ۹۰ خبر داد.

معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری و دهیاری وزارت کشور گفت که 70 درصد ناوگان اتوبوسی کشور در دهه 90 از دست رفت.

به گزارش ایسنا، سید سجاد انوشه روز دوشنبه در مراسم رونمایی از اقدامات دستگاه‌ها برای کاهش آلودگی هوا با اشاره به وضعیت حمل و نقل کشور طی یک دهه اخیر گفت: در دهه گذشته در حوزه نوسازی ناوگان حمل و نقل فعالیت جدی شکل نگرفت و این مسئله انباشتی از مشکلات را به‌وجود آورد. در یک نمونه باید اشاره کرد که در حوزه حمل و نقل ریلی از ابتدای انقلاب تا پیش از دولت سیزدهم چیزی غریب به دو هزار واگن خریداری و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.  در حالی که فقط از ابتدای دولت سیزدهم تا به امروز معادل کل چهار دهه قبل خود قرارداد خرید واگن بسته و مورد استفاده قرار گرفت.

وی با بیان اینکه طی سه سال اخیر چیزی نزدیک به 812 درصد در حوزه نوسازی حمل و نقل ریلی افزایش داشتیم، اضافه کرد: متاسفانه در بخش اتوبوس‌ها نیز در گذشته شاهد آمارهای منفی هستیم. در سال 1392 تعداد 22 هزار دستگاه اتوبوس در ناوگان حمل و نقل ما فعال بود که این عدد در سال 1400 به هفت هزار دستگاه کاهش یافت که بار سنگینی را بر حمل و نقل جاده‌ای تحمیل کرد و بخشی از آن ریشه در عدم اضافه شدن ناوگان جدید دارد.

معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری و دهیاری وزارت کشور فقدان نوسازی طی دهه 90 را یک چالش و بحران عنوان کرد و گفت: این اتفاق مشکلات بسیار زیادی را در سارسر کشور چه در حوزه داخلی و چه در حوزه خارج شهری برای جابه جایی و زندگی عادی مردم ایجاد کرد.   از ابتدای دولت سیزدهم نزدیک به قرارداد خرید 4800 دستگاه اتوبوس منعقد شد که تا به امروز دو هزار دستگاه از این اتوبوس‌ها تحویل و وارد چرخه حمل و نقل شد.  

به گفته انوشه، موضوع ون ها نیز از دیگر بخش های نوسازی نشده ناوگان حمل و نقل است که طی 12 سال پیش از دولت سیزدهم هیچ تغییری در آن ایجاد نشده و تقریباً تمامی ناوگان فرسوده شده بود. اما در سه سال گذشته قرارداد خرید پنج هزار دستگاه ون منعقد شد و هزار و 200 دستگاه از آن تحویل شد.

انوشه با بیان اینکه اعتبار تمامی قراردادها مشخص و برخی تامین شده است تا شاهد توقف در حوزه نوسازی نباشیم، افزود: از تمامی دستگاه‌ها می‌خواهیم در اجرای قوانین هوای پاک به تکلیف خود عمل کنند.

خروج 60 هزار خودروی فرسوده اسقاط ‌ از چرخه ترافیک 

مهران سالاریه، رئیس سازمان نوسازی ناوگان حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این مراسم گفت: امسال 60 هزار خودروی فرسوده اسقاط ‌ از چرخه ترافیک خارج شده است. وی به فاکتورهای مشوق برای دارندگان خودروهای فرسوده اشاره کرد و گفت: مشوق‌های خوبی برای اسقاط خودروها درنظر گرفته شده است که هم برای مراکز اسقاط و هم دارندگان خودرو جاذبه دارد.

وی صدور سه گواهی اسقاط را از جمله مشوق ها دانست و با بیان اینکه سال گذشته 71 هزار دستگاه خودرو اسقاط شد، افزود: امیدواریم امسال رکورد سال 1393 که بیش از 280 هزار دستگاه اسقاط بود را بزنیم و به مرز 500 هزار دستگاه برسانیم.

به گفته رئیس سازمان نوسازی، برنامه‌های توسعه برای خودروهای برقی و استفاده از آن در حمل و نقل عمومی وجود دارد که اکنون آغاز شده است.

سالاری به مشکلات در حوزه اسقاط موتورسیکلت اشاره کرد و افزود: در این بخش راهور همکاری بسیار خوبی با مراکز اسقاط دارد اما برای موتورسیکلت باید برنامه جدی توسط راهور برای جلوگیری از شماره‌گذاری موتورسیکلت ها انجام شود و ما نیز با راهور همکاری خواهیم داشت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان