خبرگزاری فرانسه:

کشته شدن ۲ خبرنگار زن در حمله هوایی ترکیه به کردستان عراق / تجمع و اعتراض در سلیمانیه

به گفته کمیته حفاظت از روزنامه نگاران، این حمله منجر به کشته شدن ۲ زن به نام های "گلستان تارا " روزنامه نگار کرد ترکیه ای ۴۰ ساله، و "هیرو بهادین" ادیتور ویدئویی کرد عراقی ۲۷ ساله شد.

2 خبرنگار زن در حمله هوایی ترکیه به کردستان عراق، کشته شدند. به دنبال این اتفاق، تجمع اعتراض آمیز در این منطقه برگزار شد.

به گزارش عصرایران ، خبرگزاری فرانسه نوشت: "ده‌ها نفر روز شنبه در سلیمانیه، دومین شهر بزرگ اقلیم کردستان در شمال عراق، تجمع کردند تا حمله هواپیمای بدون سرنشین منتسب به ارتش ترکیه را که منجر به کشته شدن دو خبرنگار زن شاغل در نهادهای مرتبط با حزب کارگران کردستان (پ ک ک) شد، محکوم کنند".

وزارت دفاع ترکیه در پاسخ به سوال خبرگزاری فرانسه مسئولیت این بمب گذاری را که روز جمعه در منطقه سیدصادق رخ داد، رد کرد.

یک مقام امنیتی عراقی و سرویس های مبارزه با تروریسم در اربیل، پایتخت اقلیم کردستان، این حمله را کار هواپیماهای بدون سرنشین ارتش ترکیه می دانند.

به گفته کمیته حفاظت از روزنامه نگاران، این حمله منجر به کشته شدن 2 زن به نام های "گلستان تارا " روزنامه نگار کرد ترکیه ای 40 ساله، و "هیرو بهادین" ادیتور ویدئویی کرد عراقی 27 ساله شد.

 

تجمع و اعتراض در سلیمانیه به کشته شدن 2 خبرنگار زن در حمله هوایی ترکیه به کردستان عراق

به گفته همین منبع، این دو روزنامه‌نگار برای شرکت تولیدی «جتر» کار می‌کردند که «دو کانال خبری با بودجه حزب کارگران کردستان پ ک ک » را اداره می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فرانسه، حدود 100 نفر از جمله روزنامه نگاران و فعالان اجتماعی روز شنبه در یک پارک عمومی در شهر سلیمانیه تجمع کردند و تصاویر این دو خبرنگار را در دست داشتند. جمعیت شعار «شهدا نمی‌میرند» سر می‌دادند.

فعال اجتماعی خانم "روبر احمد" گفت: "بمباران ترکیه همه را در کردستان تحت تاثیر قرار می دهد. مردم غیرنظامی قربانی آن هستند. زندگی در کوهستان تقریباً متوقف شده است، زیرا غیرممکن است که با حملات روز و شب، هر دقیقه و هر ساعت زندگی کنیم".

ارتش ترکیه هر از چند گاهی انجام حملات به خاک عراق و انجام عملیات زمینی و هوایی علیه پ ک ک را تایید می کند.

خبرگزاری فرانسه افزود: پ ک ک از سال 1984 فعالیت مسلحانه ای را علیه مقامات ترکیه به راه انداخته است. ترکیه و متحدان غربی، آن را در فهرست سازمان های "تروریستی" طبقه بندی می کنند. حزب کارگران کردستان در منطقه خودمختار کردستان عراق پایگاه هایی دارد. ارتش ترکیه هم از 25 سال قبل تاکنون در این منطقه پایگاه های نظامی دارد.

دولت مرکزی عراق قبل از این، گروه پ‌ک‌ک را به عنوان «سازمان ممنوعه» طبقه‌بندی کرد.

در اواسط ماه اوت، ترکیه و عراق توافقنامه همکاری نظامی در مورد ایجاد مراکز فرماندهی و آموزشی مشترک به عنوان بخشی از جنگ علیه پ‌ک‌ک امضا کردند.

در تظاهرات روز شنبه، رحمان قریب، رئیس مرکز مترو برای دفاع از حقوق خبرنگاران، آنچه را که از نظر او «مواضع ضعیف» دولت مرکزی عراق در برابر عملیات نظامی ترکیه می‌داند؛ محکوم کرد.

وی گفت: عراق و اقلیم کردستان عراق با طرف ترکیه ای قرارداد امنیتی منعقد کردند و با این توافقنامه امنیتی باید با طرف ترکیه، مشارکت داشته باشند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان