ماهان شبکه ایرانیان

چرا ماشین گاز نمی‌خورد؟ / دلایل یک مشکل رایج خودرویی

گاز نخوردن ماشین از مشکلات مرسومی است که در تمامی خودروها اعم از نو و کارکرده پدید می‌آید. این مشکل ممکن است مواقع متفاوتی پیش بیاید؛ ازاین‌رو علت گازنخوردن ماشین باتوجه‌به زمان رخداد آن متفاوت است.

 گاز نخوردن خودرو را می‌توان یکی از تجربه‌های مشترک بسیاری از رانندگان دانست. این اتفاق ممکن است هنگام استارت‌زدن خودرو، حرکت در دنده‌ یک، حرکت با دور موتور بالا، حرکت با سرعت‌ زیاد، توقف خودرو در حالت درجا یا حرکت در سربالایی رخ دهد. علت وقوع این مشکل در هرکدام از شرایط متفاوت است. همچنین این مشکل در خودروهای دوگانه‌سوز متکی بر گاز طبیعی، بیشتر از خودروهای تک‌سوز بنزینی رخ می‌دهد.

به گزارش دیجیاتو، برای کشف علت گازنخوردن ماشین باید بررسی کنید خودرو در چه وضعیتی قرار دارد. علت گازخوردن خودرو در شرایط گوناگون متفاوت است.

گاز نخوردن ماشین هنگام استارت سرد

اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که صبح‌های سردی دارد، ممکن است سرمای هوا موجب یخ‌زدن برخی قطعات موتور بشود اما اگر هوا بیش از حد سرد نیست و خودرو همچنان گاز نمی‌خورد، مشکلات دیگری برای خودرو پیش آمده‌اند که به‌ترتیب باید آن‌ها چک کنید.

دینام خودرو

خرابی استپر موتور، مشکلات برقی همچون آسیب دیدن دینام یا باتری و سیم‌کشی‌ها، خرابی شمع خودرو، خرابی سنسور پدال گاز، سنسور اکسیژن، سنسور دور موتور، سنسور هوا یا سنسور موقعیت میل سوپاپ، دلایل عمده گازنخوردن خودرو هنگام استارت سرد هستند.

گاز نخوردن ماشین در دنده یک

ممکن است خودرو هنگام استارت سرد مشکلی نداشته باشد اما در زمان شروع به حرکت با دنده یک، متوجه گازنخوردن خودرو شوید. در این لحظات، شما پدال گاز را فشار می‌دهید اما دور موتور بالا نمی‌رود و سرعت خودرو بیشتر نمی‌شود.

سنسور اکسیژن

دلیل مرسومی که باعث گازنخوردن خودرو در دنده یک و زمان شروع به حرکت می‌شود، خرابی سنسورهای موتور است. این سنسورها وظیفه دارند اطلاعات خودرو را جمع‌آوری کنند و این اطلاعات را به کامپیوتر خودرو یا ECU بفرستند. این سنسورها شامل مجموعه‌ای از حسگرها می‌شوند که شامل سنسور اکسیژن، سنسور دور موتور، سنسور هوا و سنسور موقعیت سوپاپ هستند. خرابی سنسور اکسیژن شایع‌ترین رخداد در این وضعیت است.

گازنخوردن ماشین هنگام توقف درجا

گاهی ممکن است اتومبیل شما هنگام فعالیت درجا دچار مشکل گازنخوردن شود. این مشکل ناشی از خرابی سنسور دور موتور است. بروز مشکل در سنسور دور موتور باعث می‌شود ECU اطلاعات لازم را دریافت نکند؛ درنتیجه کامپیوتر خودرو نمی‌تواند وضعیت موتور را تشخیص دهد. البته مشکلات دیگری چون نشتی در سیستم سوخت‌رسانی، مشکل در انژکتور، کاهش سطح روغن موتور و خرابی مپ سنسور نیز ممکن است علت گازنخوردن ماشین در حالت درجا شناخته شوند.

گازنخوردن ماشین درحال حرکت

اگر اتومبیل شما هنگام حرکت گاز نمی‌خورد، مشکلات جدی‌تری در انتظار شما هستند. دلیل عمده گازنخوردن خودرو هنگام حرکت تمام شدن کیت کلاچ یا همان دیسک و صفحه است. همچنین ممکن است خرابی سنسور کیلومتر باعث بروز این ایراد شود. گرفتگی فیلتر سوخت و بروز ایراد در کمپرسور سیلندر نیز از دیگر دلایل گازنخوردن خودرو هنگام حرکت به شمار می‌روند.

گاز نخوردن ماشین در سربالایی

گاهی اتومبیل شما در شرایط عادی بدون مشکل کار می‌کند اما هنگام صعود از شیب‌ گاز نمی‌خورد. دلیل عمده بروز این مشکل خرابی پمپ بنزین است. در واقع هنگامی که خودرو در شیب روبه‌بالا قرار می‌گیرد، پمپ سوخت باید بنزین را با فشار بیشتری به‌سمت موتور بفرستد. خرابی پمپ بنزین یا ضعیف شدن آن بر اثر استهلاک باعث می‌شود پمپ نتواند سوخت کافی را به موتور بفرستد؛ در نتیجه خودرو گاز نخورد.

یکی دیگر از دلایل گازنخوردن خودرو در سربالایی مسدود شدن کاتالیست خودرو است. در این حالت، دود خروجی موتور به‌دلیل مسدود بودن راه خروجی، به‌سمت موتور بازمی‌گردد. بازگشت دود تنفس موتور را دچار مشکل می‌کند که نتیجه آن گازنخوردن خودرو است.

گازنخوردن ماشین در دور موتور بالا

دلیل اصلی گاز نخوردن ماشین در دور موتورهای بالا خرابی پمپ بنزین است. هنگامی که موتور در دورهای بالا فعالیت می‌کند، به سوخت بیشتری نیاز دارد و البته دمای آن نیز افزایش می‌یابد. اگر دائم با خودرو در دورهای بالا رانندگی کنید، فشار وارده به پمپ بنزین افزایش می‌یابد و همین عامل باعث خرابی پمپ بنزین می‌شود. دیگر دلیل گازنخوردن خودرو در دور موتور بالا خرابی سنسور دور موتور است.

گازنخوردن خودروهای اتوماتیک

در خودروهای اتوماتیک، مشکل گازنخوردن معمولاً به گیربکس ارتباط دارد. کاهش سطح روغن گیربکس خودرو دلیل اصلی گازنخوردن اتومبیل‌های مجهز به گیربکس اتوماتیک است. در واقع گیربکس نمی‌تواند نیرویی را که موتور ایجاد می‌کند، به چرخ‌ها انتقال دهد.

همچنین اگر اتومبیل اتوماتیک شما در آغاز حرکت گاز نمی‌خورد، باید به‌دنبال مشکل در سنسور پدال ترمز بگردید. این سنسور به کامپیوتر خودرو اعلام می‌کند چه زمانی باید چرخ‌ها به حرکت دربیایند و اگر مشکل پیدا کند، از فعالیت پدال گاز جلوگیری می‌کند.

در مطلب امروز انواع دلایل گازنخوردن ماشین در شرایط گوناگون را بررسی کردیم. خودروهای امروزی به انواع سنسورها مجهزند. درصورتی‌که این سنسورها خطا بدهند، اطلاعات خطا روی کامپیوتر خودرو ثبت می‌شود؛ بنابراین با اتصال دیاگ به خودرو و خواندن خطاها، می‌توانید تا حدی علت گازنخوردن ماشین را کشف کنید.

اگر کامپیوتر خودرو خطایی نشان نمی‌دهد، گاز نخوردن ماشین مربوط به مشکلی مکانیکی است. در این وضعیت، باید خودرو را به مکانیکی خبره نشان دهید تا علت اصلی این مشکل را کشف و آن رفع کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی