لقمان در دفترش در حومه دیترویت به الجزیره گفت: «روز بعد از انتخابات اگر هریس شکست بخورد حاضر میشوم و میگویم: این [شکست] به خاطر این جامعه [عرب] است، به خاطر غزه و به خاطر نسلکشیای است که شما بازندهاش بودید.» «علی حرب» در گزارشی برای الجزیره نوشت، این فعال آمریکایی-یمنی بخشی از یک بلوک انتخاباتی در حال رشد است که چند سال پیش غیرقابل تصور بود: «آمریکاییهای عرب برای ترامپ». حمایت بی قید و شرط جو بایدن از اسرائیل در بحبوحه جنایات وحشتناک غزه و لبنان، بسیاری از حامیان جامعه [عرب] مانند لقمان را چنان مضطرب کرده است که به امید تغییر -هر تغییری- با ترامپ ائتلاف میکنند. ترامپ بهرغم سابقه لفاظیهای ضد مسلمانان و ضد مهاجران، دست به سوی چنین رایدهندگان ناراضیای دراز کرده است؛ یک کمپین تبلیغاتی که با بازدید از دیربورن، جایی که او روز جمعه با دهها آمریکایی عرب آمریکایی دیدار کرد، به اوج خود رسید.
لقمان با آویزی که نقشه فلسطین تاریخی و گنبد الصخره را نشان میدهد و پرچمی از فلسطین که روی گردنبندش آویزان است، استدلال کرد که رای دادن به ترامپ یک قمار است، اما حمایت از هریس (وقتی پای اسرائیل و فلسطین به میان میآید) یک ضرر قطعی است. او به الجزیره گفت: «حتی اگر او این نسلکشی را با احتمال 99درصد ادامه دهد، من از آن احتمال یکدرصدی استفاده میکنم، بلکه وی جلوی آن را بگیرد، در مقابل احتمال 100درصدی که این نسلکشی در زمان هریس ادامه خواهد یافت.» ترامپ به نوبه خود با جزئیات کمی درباره چگونگی دستیابی به این مساله سخن گفت که آیا رویکرد شدیدا طرفدار اسرائیل را که در دوره اول ریاستجمهوری خود دنبال کرد، تغییر خواهد داد یا خیر؛ صرفنظر از آن، وی وعده «صلح» در خاورمیانه را داده است. اما برای لقمان، حمایت از ترامپ بهطور کامل حمایت از رئیس جمهور سابق نیست، بلکه مربوط به مسوول دانستن معاون فعلی رئیسجمهور برای حمایت نظامی بیسابقه دولت بایدن-هریس از اسرائیل است. لقمان میگوید: «من معتقد نیستم که نسلکشی هرگز بدون مجازات باقی بماند.
در نظر من، هرگز و هرگز نباید برای دوره دوم [به هریس] پاداش داده شود. پیام من به واشنگتن، به دموکراتها و جمهوریخواهان پس از این انتخابات این است که اگر کاری را که بایدن انجام داده است انجام دهید، پاداشی نخواهید گرفت.» درحالیکه برخی از حامیان هریس اصرار دارند که او ادامهدهنده [راه] بایدن نخواهد بود، اما هریس برای فاصله گرفتن از سیاستهای طرفدار اسرائیل کاری انجام نداده و قول داده که جریان ارسال تسلیحات آمریکایی به اسرائیل را بدون وقفه ادامه دهد. به نوشته حرب، گزارشگر الجزیره، این شکاف بین آمریکاییهای عربتبار و حزب دموکرات فضایی را برای ترامپ ایجاد کرده است تا از آن سوءاستفاده کند. در یک رقابت نزدیک، دهها هزار رایدهنده عرب میتوانند در میشیگان (یکی از معدود ایالتهای نوسانی که تصمیم میگیرند رئیسجمهور بعدی که باشد) تعیینکننده باشند.
ترامپ روز جمعه یک توقف کوتاه در کارزار انتخاباتی خود در دیربورن -شهری با اکثریت عرب- انجام داد. برای سالها، متحدان راست افراطی ترامپ، دیربورن را با روایتهای نادرست درباره پذیرش قوانین اسلامی و مناطق ممنوعهای که برای مقامات غیرقابل دسترس است، اهریمنی جلوه میدادند. بنابراین، استقبال گرمی که از سوی رایدهندگان، تجار و فعالان از ترامپ شد، بسیار غیرمنتظره بود. «آلبرت عباس» صاحب یک کسبوکار، بیانیهای را درحالیکه ترامپ در کنار او ایستاده بود، خواند و «خیانت صاحبان قدرت» را محکوم کرد. درحالیکه ترامپ در نامهای وعده توقف «مصائب و ویرانی در لبنان» را داده، عباس نیز خواستار اقدام درباره غزه شده است. عباس گفت: «وقتی فلسطین در حال پاک شدن [از نقشه] است نمیتوانم سکوت کنم. لطفا به ما کمک کنید تا خونریزی را متوقف کنیم. هیچ مقدار پول یا قدرت نباید نسبت به جان انسان اولویت داشته باشد.»
دهها تن از حامیان و مخالفان ترامپ در خارج از این مراسم تجمع کردند. «حسن حسین عبدالله» ساکن دیربورن، با در دست داشتن پرچم ترامپ که حاوی مضمونی توهینآمیز درباره اهمیت ندادن به نظر دیگران است، گفت: «همه خوشحال بودند» زمانی که ترامپ رئیسجمهور بود. عبدالله گفت: «اگر او گفت که جنگ را متوقف میکند، جنگ را متوقف خواهد کرد. من معتقدم ترامپ مرد خوبی است. من معتقدم که او جنگ را متوقف خواهد کرد.» معترضان با پرچمهای فلسطین در این تجمع حاضر شدند.
«فوزی محمد» یک آمریکایی مصری که لباس سفید پوشیده بود، هنگام عبور کاروان ترامپ شعار «فلسطین را آزاد کنید» سر داد. او به الجزیره گفت: «هرکس به ترامپ یا هریس رای دهد، خون فرزندان ما را که در غزه و لبنان کشته میشوند، نادیده میگیرد.» «سامی خلدی» رئیس کلوپ دموکرات دیربورن، در دفتر محلی مبارزات انتخاباتی هریس - چند بلوک آن سوتر از کمپین ترامپ - گفت که جمهوری خواهان در انتخابات قبلی به مسائل مربوط به اعراب آمریکایی اهمیت ندادهاند، اما ترامپ روی این جامعه [عربِ آمریکایی] تمرکز میکند؛ زیرا نگران «آرا» است. وی به الجزیره گفت: «ترامپ کسی است که سفارت آمریکا را به قدس اشغالی منتقل کرد. او کسی است که بلندیهای جولان را بخشی از اسرائیل کرد. در همان زمان، شهرکهای غیرقانونی بیشتری در زمان ریاستجمهوری او ایجاد شد.»
خلدی افزود: «او مورد آزمایش قرار گرفته است و ما میدانیم که او چه چیزی را نشان میدهد.» ترامپ قبل از بازدید از دیربورن، ماه گذشته در همترامک، اولین شهر مسلماننشین این ایالت، در کمپین انتخاباتی خود مدتی توقف کرد. بسیاری از حامیان، شهردار آمریکایی یمنی همترامک، یعنی «عامر غالب» را عامل بازکردن کانال بین ترامپ و جامعه عرب میدانند؛ درحالیکه به نظر میرسد جنگ در غزه و لبنان بر انتخابهای سیاسی جامعه [عرب] در انتخابات مسلط است، اما «غالب» قبل از شروع درگیری با جمهوریخواهان روابط برقرار کرده بود. شهردار رویکرد محافظهکارانهای را دنبال کرد که او را به جمهوریخواهان نزدیکتر کرد. غالب درباره حمایتش از ترامپ در اوایل این هفته در یک سالن شهرداری به الجزیره عربی گفت: «این یک تصمیم آنی نبود که ما در یک روز گرفتیم.» او گفت: «این ترکیبی از ناامیدی از دولت فعلی در چهار سال گذشته [و] ناشی از آغاز جنگ در غزه بود.»
با این حال، منتقدان «غالب» تاکید کردهاند که رئیسجمهور هیچ نظری درباره آنچه در کتابخانههای مدارس یا تصمیمات شهرداری میگذرد، ندارد. به نظر میرسد حمایت «غالب» از ترامپ در جامعه عرب یمن موج میزند. نمای رستوران شیبا، یک رستوران یمنی در دیربورن، با تابلوهای ترامپ پوشانده شده است؛ از جمله تابلوهایی که به عربی نوشته شده است: «برای صلح، به ترامپ رای دهید.» «علی الجهمی»، یکی از اعضای خانواده صاحب رستوران گفت دو موضوع اصلی که حمایت او از ترامپ را افزایش میدهد «خشونت در خاورمیانه» و «اقتصاد» است. این تصور قوی از سوی حامیان ترامپ وجود دارد که اقتصاد در دوره رئیسجمهور سابق تا حدودی بهدلیل تورم پایین بسیار بهتر بود؛ اگرچه نرخ بیکاری فعلی نیز پایین و 4.1درصد است. الجهمی گفت: «ما معتقدیم که دونالد ترامپ تنها کسی است که میتواند صلحی را که ما برای آن تلاش میکنیم، به ارمغان بیاورد.»