![](/Upload/Public/Content/Images/1396/04/04/1204590027.jpg)
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، آیتالله مرتضی مقتدایی در این مراسم با اشاره به اهمیت این اجلاس گفت: این جلسه اولین جلسهای است که در این زمینه برگزار شده است و تاکنون چنین جلسهای بین روحانیون و دولتیها سابقه نداشته است.
وی بررسی مسایل فرهنگی، دینی و اجتماعی هر استان را از جمله مهمترین وظایف مشاورین دانست و تصریح کرد: قطعا این حرکت یعنی فعالیت مشاورین حوزوی، حرکتی مؤثر و دارای نقش در سطح کشور است و در این حوزه وظیفه روحانیت قطعا سختتر از گذشته خواهد شد.
وی گفت: مشاوران باید حوزه اطلاعاتی خود را در استانها وسیعتر و از این فرصت برای برطرف شدن مشکلات در کشور استفاده کنند. همچنین باید وظایف خود را با نمایندگان ولی فقیه در استانها هماهنگ کنند.
دبیر شورای عالی حوزه با اشاره به سنگینی بار این امانت، تأکید کرد: تمام مسئولیتهای طلاب یک امانت است و حوزویان باید شاگردی امام صادق(ع) را در عمل بروز دهند و مایه فخر این حضرات باشند.
انتخاب 29 مشاور استاندار در امور روحانیت
در ادامه این مراسم، حجتالاسلام والمسلمین داوود نمازی، مشاور وزیر در امور روحانیت گفت: این نهاد مشاورتی از مهمترین کارهایی بود که باید انجام میشد و در این دولت صورت گرفت.
وی افزود: دولت دهم اهمیت بسیار زیادی به مشارکت و همکاری با حوزه در حوزههای علم و فرهنگی دارد.
مشاور وزیر در امور روحانیت بیان کرد: امروز 29 استاندار مشاوران روحانیت خود را انتخاب کردند و فعالیتها به شکل روتین و بر اساس شرح وظایف دنبال میشود.
وی اظهار کرد: سران قوا به قم و با مدیران حوزه رفت و آمد دارند، ولی در استانها این گونه نیست و ارتباطگیری با ائمه جمعه و علمای بلاد بسیار مهم است.
افتخارات حوزه
همچنین حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن ربانی، رئیس مرکز خدمات حوزههای علمیه در سخنانی روحانیت را خاستگاه انقلاب اسلامی دانست و گفت: یکی از افتخارات ما این است که امام راحل و مقام معظم رهبری فرزندان این حوزه هستند.
وی افزود: عقبه اسلامیت نظام اسلامی به حوزه علمیه بستگی تام دارد و این امر نیز از این جهت است که در راس این نظام ولی فقیهی است که از ابعاد مختلف نظام حمایت میکند.
وی افزود: سرمایهگذاری و حمایت دولت و نظام از روحانیت و طلاب باید به مقدار نقش روحانیت در این حوزه باشد و مرکز خدمات حوزه به امر رهبری برای انجام این حمایتهای نرمافزاری و سختافزاری تشکیل شد.
حمایت از 200 هزار طلبه
ربانی گفت: امروزه 200هزار نفر طلبه تحت پوشش این مرکز هستند و با احتساب اعضای خانواده آنها این اعضا به 500هزار نفر میرسد.
وی افزود: قشر روحانی از نظر حمایتها از مظلومترین اقشار جامعه است و اصلا تناسبی بین حمایت از حوزه و دانشگاه نیست و طلاب به سختی زندگی خود را میگذرانند ولی همیشه به وظایف سنگین خود پایبند بوده و هستند.
وی افزود: روحانیت در بین مردم ریشه دارد و در گذشته خیرین بخشی از هزینههای حوزه را تامین میکردند که باید این حمایتها حفظ شود.
ربانی تصریح کرد: باید عزت و حرمت طلاب حفظ شود و استانداران از این ظرفیتها در هر استان استفاده کنند.