اگر برای شب های یلدایی خود به دنبال تهیه خورش های متنوع هستید، می توانید در این قسمت با طرز تهیه خورش لبو همراه ما باشید. این خورش در ایام دیگر نیز قابل سرو می باشد و یک خورش مجلسی است.
خورش لبو با ترکیب و طعم عالی:
این خورش یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه بوده که ترکیب و طعم فوق العادهای دارد. رنگ زیبای این خورشت هر کسی را وسوسه می کند. بنابراین می توانید در سفره های پذیرایی خود این خورش مخصوص و سنتی را جایگزین کنید. آماده کردن این خورش بسیار ساده بوده و در کمتر از چند ساعت می تواند یک خورش جا افتاده داشته باشید.
مواد اولیه:
- گوشت خورشتی: 300 گرم
- سیب زمینی: 2 عدد
- لبو: 3 عدد
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- سیر: 2 حبه
- پیاز: 2 عدد
- جعفری: 3 قاشق غذاخوری
- سرکه: 1 قاشق غذاخوری
- کره: 1 قاشق غذاخوری
- شکر: 2 قاشق غذاخوری
- هویج: 2 عدد
- زعفران آب کرده: 3 قاشق غذاخوری
- کره: 1 قاشق سوپ خوری
- فلفل و نمک: به میزان لازم
طرز تهیه خورش لبو:
مرحله اول برای آماده کردن این خورش خوشمزه رنده کردن پیازها می باشد. پیازهای رنده شده را به همراه مقداری روغن درون تابه ریخته و روی حرارت تفت دهید تا پیاز سبک و شیشه ای شود. گوشت ها را که از قبل خرد کردهاید، شسته و آب آن کشیده شده را به مواد پیاز اضافه کنید. تا قبل از اینکه پیازها طلایی شود، به آن اضافه کرد و زمان دهید تا با حرارت ملایم به همراه پیازها تفت بخورد و گوشت ها تغییر رنگ بدهد.
حالا باید مقداری ادویه به مواد گوشت اضافه کرده تا عطر و بوی بهتری بگیرد. مقداری فلفل، زردچوبه به گوشت افزوده تفت داده تا از ادویه بلند شده و گوشت ها خوش رنگ تر شود. در ادامه به مواد گوشت مقداری زعفران دم کرده اضافه کرده و به مواد مقداری آب اضافه نموده و روی حرارت قرار داده تا با حرارت ملایم گوشت ها پخته شود.
در این مرحله از طرز تهیه خورش لبو در ادامه لبوها را پوست کنده و رنده کنید. بهتر است لبو با رنده درشت خرد شود. درون تابه دیگر مقداری روغن ریخته لبوهای رنده شده را درون آن تفت داده در ادامه به آن مقدار کمی سرکه افزوده و کمی رب گوجه فرنگی اضافه کرد و تفت داده تا گوجه درون لبوها باز شود.
برای ملس شدن می توانید به مواد خورشت مقداری شکر اضافه کنید. بعد از اینکه لبوها روی حرارت تفت خورد آن را از روی حرارت برداشته و مقداری کره به آن اضافه کنید. در ادامه کمی پیاز نیز اضافه کرده و تفت داده تا پیاز درون لبوها تفت بخورد. در ادامه مقداری هویج را نیز به بارنده درشت خرد کرده و درون همان تابه تفت دهید.
بعد از اینکه پخت گوشت ها انجام شد و نیم پز شد، باید به آن سیب زمینی ها را که از قبل پوست کنده اید اضافه کرده در این قسمت مواد سبزیجات تفت داده لبو و هویج را نیز به آن اضافه کنید. حرارت را کم کرده تا به آرامی و با حرارت ملایم لبو به مواد خورش رنگ بدهد.
می توانید به جای رب در این خورش از گوجه فرنگی رنده شده نیز استفاده کنید. جعفری ساطوری شده را به مواد اضافه کرده تا عطر و بوی بهتری بگیرد. مقداری سیر رنده شده نیز به مواد خود اضافه کنید. برای خوشرنگ تر شدن در مراحل آخری پخت به آن مقداری زعفران دم کشیده شده افزوده و زمان دهید تا رنگ بدهد.