علائم مقاومت به انسولین در پوست را اگر بشناسید می توانید از بروز مشکلات بسیار زیادی در بدن خودتان پیشگیری نمایید و باید در نظر داشته باشید که انسولین یکی از هورمون های بسیار مهم و مفید در بدن می باشد و به سلول های دیگر کمک می کند تا بتوانند قند را جذب کنند و آن ها را به انرژی تبدیل نمایند. در شرایطی عادی قند خون زمانی که در بدن زیاد می شود لوزالمعده سعی می کند با ترشح کردن انسولین این قند را کاهش دهد و میزان آن را در بدن کنترل خواهد کرد ولی اگر مقاومت به انسولین در بدن افراد ایجاد شود دیگر نمی توان میزان قند های طبیعی وارد شده به بدن را کنترل کرد و بدن درگیر مشکلاتی خواهد شد.
انسولین هورمونی حیاتی برای سلول ها
یکی از مهم ترین هورمون های بدن انسان انسولین می باشد و کمبود آن می تواند خطرات جدی جانی برای هر فردی داشته باشد. باید در نظر داشته باشید که در حینی که بدن شما در حالت نرمال قرار دارد بدن می تواند به راحتی میزان قند خون را تثبیت کرده و مانع از بیماری ها خواهد شد و این ها در حلی خواهد بود که بدن نسبت به این هورمون مقاوم شده باشد. مقاومت به انسولین باعث می شود تا قند خون در اندام ها ذخیره نشده و در خون انباشته خواهد شد از این رو باید در نظر داشته باشید که این مورد می تواند یکی از جدی ترین مشکلات سلامتی در انسان ها باشد. این مشکل می تواند باعث بروز پیش دیابت و در صورت حاد بودن و درمان نشدن تبدیل به دیابت نوع دو شود.
علت بروز مقاومت به انسولین به صورت کلی ناشناخته مانده است ولی با توجه به تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده ات نشانه داده اند که ژنتیک، بالا رفتن سن، کم تحرکی و اضافه وزن و چاقی می تواند عاملی برای ایجاد این مشکل در بدن انسان ها باشد از این رو باید این مورد را بهبود بخشیده و مانع از بروز دیابت نوع دوم شوید زیرا این نوع از دیابت نیز مانند دیابت نوع یک خطر آفرین خواهد بود و در صورتی که نتوانید آن را کنترل کنید مشکلاتی در این زمینه برایتان ایجاد خواهد شد.
علائم مقاومت به انسولین در بدن و پوست
نشانه های مقاومت به انسولین در بدن می تواند بسیار گسترده باشد و در ادامه این نشانه ها را به صورت کامل برایتان مورد بررسی قرار می دهیم و شما می توانید در این زمینه اطلاعاتی را نیز کسب کنید.
خستگی مزمن از مهم ترین نشانه های این مشکل در بدن می باشد و باید پیگیری شود در غیر این صورت ممکن است ما زمان طلایی برای درمان را از دست بدهید. این خستگی های مزمن با استراحت کافی نیز از بین نمی روند و شما را آزرده خاطر می کنند. تشنگی زیاد و تکرر ادرار از دیگر نشانه های این مورد می باشد و باید جدی گرفته شود در غیر این صورت شما نمی توانید از بروز دیابت نوع دوم پیشگیری نمایید. در واقع تشنگی زیاد به دلیل بالا رفتن میزان قند در بدن می باشد و بدن سعی می کند با نوشیدن آب زیاد و تکرر ادرار این قند ها را دفع نماید.
تره دن نواحی متفاوتی از پوست نیز می تواند نشانه ای از این باشد که بدن شما نسبت به هورمون انسولین در حال مقاومت می باشد و باید در نظر بگیرید که معمولا ناحیه گردن شما و زیر بغل و کشاله های ران نیز دارای لکه های تیره ای می شوند و باید این موضوعات را جدی گرفته و برای تشخیص دقیق تر اقدام های لازم را انجام دهید.
تاری دید از دیگر نشانه های مقاومت انسولین در بدن می باشد و باید بدانید که قند بالا اگر درمان نشود می تواند به عدسی چشم ها آسیب بزند و منجر به بروز تاری دید و در طولانی مدت نا بینایی شود. از دیگر نشانه هایی که می توان به مقاومت انسولین در بدن پی برد این است که فرد به صورت ناگهانی لاغر خواهد شد و این لاغری با رژیم گرفتن و ورزش ایجاد نمی شود. زیاد شدن مو های زائد بدن به خصوص در خانم ها و در صورت و شکم و ران ها می تواند نشانه ای از بروز این بیماری باشد از این رو از کنار این نشانه ها و علامت ها به سادگی عبور نکنید زیرا جان شما در خطر جدی قرار خواهد گرفت.
راه های تشخیص این بیماری
برای این که بتوانید این بیماری را تشخیص دهید باید به نشانه های گفته شده دقت کنید و اگر هر کدام از آن ها را در چند ماه اخیر تجربه کرده اید برای تشخیص درست تر باید به آزمایش قند خون ناشتا، آزمایش تحمل گلوکز و آزمایش میزان انسولین خون و یا همچنین آزمایش هما آی آر بپردازید. این آزمایش ها توسط متخصص برایتان تجویز می شود و می تواند در شناخت این بیماری بسیار موثر باشد از این رو باید این موارد را جدی بگیرید.
درمان مقاومت به انسولین
برای این که بتوانید این بیماری را درمان کنید اگر زمان درستی آن را تشخیص داده باشید می توانید با تغییر سبک زندگی و استفاده از برخی از دارو های ساده ان را درمان کرده و زندگی خود را بهبود بخشید.تغییر دادن سبک زندگی می تواند برای ما نیز بسیار خوب باشد و ابتدایی ترین راه برای این مورد کاه وزن می باشد. در واقع چاقی عاملی برای بروز این بیماری است و اگر بتوانید این راه را در پی بگیرید می توانید به راحتی حساسیت به انسولین را در بدن خودتان کاهش دهید.
از دیگر روش های تغییر در سبک زندگی داشتن رژیم غذایی سالم می باشد و در این مورد ما باید از انواعی از فست فود ها و نوشابه ها حتی نوع رژیمی ان ها دور بمانید در غیر این صورت حساسیت به انسولین در بدن ما زیاد خواهد شد.
داشتن فعالیت بدنی منظم و ورزش کردن به مدت زمان 30 دقیقه در روز می تواند به شما کمک کند تا بدنی سالم تر داشته باشید و مانع از بروز چنین بیماری خطرناکی در بدن شما خواهد شد. استرس نیز عاملی دیگر برای حساسیت به انسولین در دن می باشد و شما می توانید با کاهش استرس خود و استفاده از روش هایی مانند مدیتیشن و یوگا استرس را از خودتان دور نمایید.
استفاده از دارو زیر نظر متخصص برای این بیماری درمانی بسیار خوب و موثر خواهد بود و باعث می شود تا بتوانید از بیماری دیابت در بدن خودتان پیشگیری نمایید و همه این ها به زمان درست و خوبی که این بیماری تشخیص داده می شود بستگی دارد. البته که استفاده از این دارو ها به تنهایی کاربردی ندارد و شما باید با داشتن سبک زندگی خوب خودتان را از دیابت در امان دارید.
مقاومت به انسولین در بدن می تواند تاثیرات بدی روی رگ هی خونی داشته باشد و منجر به بیماری های لبی و عروقی خواهد شد از این رو درمان سریع و به موقع این بیماری برای هر فردی لازم و ضروری می باشد. حال که با این مطلب آشنا شدید در ادامه می توانید اطلاعاتی دیگر در مورد عوارض دیابت نوع یک و درمان دیابت نوع دو نیز بدست آورید و برای این کار کافی است تا از لینک های داده شده در این زمینه استفاده نمایید.