ماهان شبکه ایرانیان

دانشمندان غزه تحقیقات خود را در میان جنگ و ویرانی زنده نگه می‌دارند

دانشمندان آنجا به نیچر گفتند، آتش بس ۴۲ روزه بین حماس و اسرائیل که در ۱۹ ژانویه اجرایی شد، فرصتی حیاتی برای شروع رسیدگی به ویرانی های جنگ ۱۵ ماهه فراهم می کند. آتش‌بس هنوز ممکن است موقتی باشد و خواه وجود داشته باشد یا نه، آینده بلندمدت این سرزمین و شهروندان آن بسیار نامشخص است.

دانشمندان غزه تحقیقات خود را در میان جنگ و ویرانی زنده نگه می‌دارند

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، به گفته محققان، در حالی که بمباران روزانه به حالت تعلیق در می آید، سازمان های بین المللی می توانند ارزیابی دقیقی از نیازهای آب، غذا، بهداشت و زیرساخت غزه را تکمیل کنند.

بنابر روایت شفقنا، خمیس ​​الیسی، عصب‌شناس، رئیس واحد پزشکی مبتنی بر شواهد در دانشگاه اسلامی غزه، که اکنون بیشتر وقت خود را صرف درمان مجروحان در بیمارستان اهل عرب می‌کند، می‌گوید: «نیاز است آنچه را که اینجا در غزه اتفاق می‌افتد مستند کنیم و [نتایج] را با سایر محققان در سراسر جهان منتشر کنیم».

این دانش برای راهنمایی کسانی که در غزه، در زمان آتش‌بس و زمانی که جنگ به پایان رسیده است، بازسازی و بازسازی می‌کنند، مورد نیاز است. سامر ابوذر، که بیماری های منتقله از آب را در کالج دانشگاه علم و فناوری غزه مطالعه می کند، می افزاید: «تحقیق [در این مرحله] حیاتی است».

السی و ابوذر در میان بیش از ده دانشمندی هستند که برای این مقاله با نیچر صحبت کردند. این محققان با وجود مواجهه با بی خانمانی، آوارگی مکرر و کمبود مواد غذایی و مایحتاج اولیه، توانستند به تحقیقات خود ادامه دهند و حتی برخی نتایج خود را منتشر کردند.

سمت چپ: خامیس السی، عصب شناس، در سال 2022 جایزه ای (سمت چپ) از لیز گرانت، مدیر آکادمی بهداشت جهانی در دانشگاه ادینبورگ، بریتانیا دریافت کرد. سمت راست: السی در زمان جنگ کنونی. اعتبار: خامس الیسی

ایا المشاراوی، محقق آموزش آنلاین در کالج دانشگاهی علوم کاربردی در غزه می گوید: «تلاش های جامعه دانشگاهی فلسطین برای ادامه کار خود در چنین شرایط دشواری، گواهی بر تعهد تزلزل ناپذیر آنها به آموزش و دانش است.

در 7 اکتبر 2023، حدود 1200 نفر در حمله حماس به اسرائیل کشته شدند. حدود 47500 نفر در نتیجه انتقام‌جویی اسرائیل کشته شده‌اند. این ارقام بر اساس داده های گزارش شده به دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل است.

محققان و متخصصان کمک های بشردوستانه تخمین می زنند که 90 درصد از جمعیت 2.2 میلیونی غزه بی خانمان هستند. سیستم‌هایی که تضمین می‌کنند غذا، منابع، آب، بهداشت، آموزش، مراقبت‌های بهداشتی، انرژی و اقتصاد کلان‌تر از بین رفته‌اند یا به شدت در معرض خطر هستند و نیاز به بازسازی دارند.

دانشمندان غزه تحقیقات خود را در میان جنگ و ویرانی زنده نگه می‌دارند

محققین می گویند که یکی دیگر از نیازهای فوری حذف زباله های ناشی از آسیب بمب است. بر اساس ارزیابی اولیه برنامه محیط زیست سازمان ملل که در ژوئن منتشر شد، به ازای هر متر مربع از نوار غزه، حدود 100 کیلوگرم زباله از قبیل بتن، آهن و فولاد و همچنین بقایای بمب های منفجر شده و منفجر نشده، آزبست و بقایای انسان وجود دارد.

احمد هیلز، رئیس موسسه ملی محیط زیست و توسعه غزه می گوید: «بیش از 97 درصد از آب غزه از سفره آب زیرزمینی تامین می شود. او می افزاید: «تخلخل [لایه های آبخوان] بسیار زیاد است، بنابراین پتانسیل آلودگی [آب های زیرزمینی] نیز بسیار زیاد است.

دانشگاه ها نیز نیاز به بازسازی دارند. بر اساس داده های ماه سپتامبر آژانس علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد یونسکو، 15 دانشگاه از 21 دانشگاه، دانشگاه-کالج و کالج های اجتماعی غزه به شدت آسیب دیده یا ویران شده اند.

یکی از نمایندگان نیروهای دفاعی اسرائیل در پاسخی کتبی که به نیچر ارسال شد، توضیح داد که به عنوان بخشی از تلاش‌هایش برای از بین بردن توانایی‌های نظامی حماس، «نیاز عملیاتی، از جمله، حمله یا حمله به ساختمان‌هایی وجود داشته است» که حماس «برخی از زیرساخت‌های تروریستی خود را قرار داده است». این نماینده افزود: حماس به طور سیستماتیک از ساختمان‌های عمومی استفاده می‌کند که قرار است فقط برای مقاصد غیرنظامی مورد استفاده قرار گیرند، از جمله موسسات آموزشی و دانشگاه‌ها.

فاضلاب در خیابان ها

حتی قبل از جنگ، تنها 10 درصد از مردم غزه به آب سالم دسترسی داشتند. یعنی الان 4 درصد. بر اساس گزارش نوامبر در مورد نیازهای بازسازی غزه که توسط هیلز که همچنین در دانشگاه الازهر غزه سخنرانی می کرد، 30 درصد به شبکه فاضلاب دسترسی دارند، در مقایسه با 70 درصد قبل از جنگ. «آب فاضلاب در خیابان ها جمع شده است. الیسی می افزاید: تعمیر سیستم فاضلاب ضروری است، بنابراین مردم به بیماری های منتقله از طریق آب مبتلا نمی شوند.

به گفته سازمان بهداشت جهانی، حدود نیمی از 36 بیمارستان غزه کار نمی کنند و بقیه فقط تا حدی فعال هستند.

بر اساس مطالعه ای که توسط ابوزرر که در نوامبر گذشته منتشر شد، غزه ها نرخ بالایی از اسهال، عفونت های تنفسی، بثورات پوستی، گال و هپاتیت ویروسی را تجربه می کنند.

ما 350000 بیمار مبتلا به بیماری های مزمن داریم که در 16 ماه گذشته پیگیری نشده اند. الیسی می گوید 11000 بیمار سرطانی داریم. او گفت: «همه آنها درد دارند و رو به وخامت هستند زیرا هیچ درمانی یا ارجاع به خارج از کشور وجود ندارد. باید با این بیماران به سرعت برخورد شود.»

“تسریع در بازسازی”
المشاراوی تأثیر جابجایی را بر تقریباً 200 کارمند دانشگاه خود مطالعه کرد. او می گوید: «ایجاد سرپناه های موقت و تسریع در بازسازی خانه ها اولویت اصلی است.

منبع: نیچر

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان