به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از شرق، آیتالله هاشمی رفسنجانی در خاطرات روز 24 بهمن 1380 خود نوشت: در افغانستان، یک هواپیمای ترابری آمریکا سقوط کرد؛ یک کشته و جمعی زخمی دارد. چریکهای افغانی به مرکز نیروهای آمریکایی در فرودگاه قندهار حمله کردند و نیمساعت زد و خورد بوده. آمریکا اعلام کرد، جمعی از چریکها را بازداشت کرده است.
در یمن، فردی از اعضای القاعده، با نارنجک به نیروهای پلیس که در تعقیب او بودند، حمله کرد. در لسآنجلس آمریکا، به دنبال کشف یک بسته مشکوک، فرودگاه تخلیه شده و تا پایان بازرسی کامل، تعطیل شد و آمریکا اعلام کرد که محتمل است، تروریستها، دست به یک حمله بسیار خطرناک بزنند. خانوادههای آسیبدیده بمبارانهای آمریکا در افغانستان، در مقابل سفارت آمریکا در کابل تظاهرات کردند و خواستار غرامت شدند.
در پاکستان اعلام شد، شیخ عمر سعید، به عنوان رئیس گروه رباینده دانیل پرل، خبرنگار آمریکایی [روزنامه والاستریت ژورنال]، بازداشت شد. او قبلاً در هند زندانی بوده و با گروگانگیری دوستانش، آزاد شده است. مجموعه این حوادث نشان میدهد که فشار مجاهدان بر آمریکا وسیع و ادامهدار است و لشکرکشی آمریکا، چیزی واصل نکرده است. تحلیلها میگوید، با نیروی نظامی، نمیشود تروریسم را از بین برد؛ باید ریشههای ترور را که فقر و تبعیض و ظلم است، از بین برد؛ گرچه آمریکا هم از این فضاها، برای توجیه برنامههای جنگی به منظور سلطه بر جهان و تصویب بودجه جنگی بهره میگیرد.
کالین پاول، [وزیر امورخارجه] در پارلمان آمریکا گفته است، [یاسر] عرفات، [رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین]، مسئولیت کشتی حامل اسلحه را پذیرفته و اسرائیل هم میگوید،کارپرداز فلسطینی تهیه این اسلحه، در زندان اسرائیل اعتراف کرده که اسلحه را از ایران گرفته است.
دیروز در مجلس، آقای [علیاصغر] هادیزاده، نماینده چپگرای محلات گفت، محافظهکاران با بزرگ کردن خطر حمله آمریکا، میخواهند فضای کشور را غیرعادی کنند و انسداد سیاسی به وجود آوردند. آقای بهزاد نبوی هم در ملاقات من، همین را گفت. مقامات رسمی آمریکا، رفتهرفته صریحاً از جناح دوم خرداد حمایت میکنند و گستاخانه میگویند، باید با فشار جهانی، جریان خاتمی را بر جریان خامنهای، پیروز کرد.
[آقای احمد خرم]، وزیر راه [و ترابری]، تحت فشار افکار عمومی در مورد سقوط دومین هواپیمای روسی در ظرف یک سال گفته، بناست هواپیماهای روسی را ترابری مسافری خارج کنیم. جمعی از نمایندگان، از وزرای دفاع و امورخارجه، در مورد اظهارات آقای [محمدباقر] ذوالقدر، جانشین فرمانده سپاه، توضیح خواستهاند. اینها مدعیاند، اظهارات او که گفته، در جواب حمله آمریکا به ایران، مراکز نفتی منطقه را منهدم میکنیم، باعث رنجش کشورهای همسایه و اختلال در سیاست خارجی است و میخواهند، موجی علیه سپاه و محافظهکاران به راه اندازند. رسانههای غربی و عربی هم کمکشان میکنند.
در کمیته بودجه کنگره آمریکا، مشاجرهای بین رئیس کمیته با وزیر امورخارجه آمریکا رخ داده و نمایندگان به سیاست جنگطلبی رئیسجمهور علیه کشورهای مستقل، مثل ایران و کره [شمالی] و عراق، اعتراض کرده و گفتهاند، دولت از کنگره فقط اجازه حمله به عوامل تروریسم مربوط به یازده سپتامبر را گرفته و با آن اجازه، نمیتواند به کشورهای دیگر حمله کند و اگر بناست، جنگی دیگر رخ دهد، باید از کنگره اجازه بگیرد و [کالین] پاول گفته، در مورد ایران هنوز برنامه جنگ نداریم و فقط برای تقویت جناح دوم خرداد در مقابل رهبری انقلاب، اقداماتی میکنیم که برای چپها گران تمام شده است. [جرج] بوش، [رئیسجمهور آمریکا]، خواستار حذف صدام حسین، [رئیسجمهور عراق] شده است.
شب، دکتر [حسن] روحانی، [دبیر شورای عالی امنیت ملی] به خانه آمد. گزارش اختلاف سپاه و وزارت امورخارجه برای حضور در افغانستان را داد و اینکه رهبری، نظر سپاه را تأیید میکنند و شورای عالی امنیت ملی، مخالف آن است و با اظهارات آمریکاییها و افاغنه، کار سپاه مشکل شده است. خطر آمریکا را جدی میداند و راهکارهایی برای کم کردن خطر پیشنهاد میکند. مشکلشان پذیرش رهبری است. از قول آقای [سید محمد] موسویخویینیها نقل کرد که آنها خطر آمریکا را جدی نمیدانند و تحریکات جناح مقابل خود را عامل این وضع میدانند و با صراحت میگویند، با مواضع رهبری کاری از پیش نمیرود. در مورد سفیر پیشنهادی انگلستان که رد شده گفت، آقای خاتمی، [رئیسجمهور]، بیجهت مسئله را از رهبری پرسیدند؛ چون وزارت اطلاعات مخالف بود، رهبری رد کردند..
[آقای عبدالرحمن]، وزیر [حملونقل هوایی و] جهانگردی افغانستان، در فرودگاه کابل، با حمله حاجیهای منتظر پرواز به مکه کشته شد.
259