یکی از غذاهای سنتی و اصیل با رسپی خوشمزه و عالی، کله جوش بوده و شما می توانید در این قسمت با طرز تهیه کله جوش محبوب آشنا شوید. این غذای سنتی و محلی مخصوص منطقه خراسان بوده و یک غذای مقوی است.

کله جوش سنتی:
این غذای سنتی و مخصوص با کشک یا ماست تهیه می شود. یک غذای مقوی و ساده که طعم فوق العاده ای دارد. طرز تهیه آبگوشت کلم قمری را در لینک مطالعه می کنید.
مواد اولیه:
- کشک: 400 گرم
- نعناع خشک: 1 قاشق غذاخوری
- گردو: 100 گرم
- فلفل و نمک: به میزان لازم
- پیاز: 1 عدد
- روغن و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه کله جوش:
برای آماده کردن این غذای سنتی و محبوب خراسانی باید ابتدا گردوها را خرد کنید. گردوها نباید بیش از حد پوره شود و در زمان طبخ باید زیر دندان بیاید. در ادامه پیاز را به صورت نگینی برش زده درون تابه ای به همراه مقدار روغن یا کره حیوانی تفت دهید.

بعد از اینکه پیازها سبک و شیشه ای شد به آن کشک را اضافه کنید. کمی مواد را تفت داده و بعد ادویه های فلفل، زردچوبه را اضافه نمایید. حالا نوبت به اضافه کردن گردوها می رسد.
گردو را کمی تفت داده تا روغن آن درون مواد باز شود. گردوها را باید به میزانی تفت داده که از حالت خامی درآید. در ادامه مقدار نعنای خشک شده را روی مواد خود ریخته تا به همراه مواد نعنا نیز تفت بخورد.
حالا به مواد کله جوش خود مقداری آب جوش اضافه کنید. مواد رو روی حرارت گذاشته تا با حرارت ملایم پخته شده و نرم شود. درب قابلمه را قرار داده و مواد را روی حرارت بگذارید تا با حرارت ملایم کله جوش شما جا افتاده شود.
اگر کشک ندارید، می توانید از مقدار ماست خشک نیز درون مواد استفاده کنید. این کله جوش با دوغ محلی نیز تهیه می شود. ترکیب مهم و خوشمزه در این غذا استفاده از روغن های حیوانی می باشد. اگر از روغن حیوانی استفاده کنید، تقویت این غذا بیشتر خواهد شد.

بعد از جا افتاده شدن، باید کله جوش را درون ظرف ریخته و با نان ریز کنید و نوش جان نمایید. شما می توانید از مغزیجات دلخواه دیگر نیز درون این مواد استفاده نمایید.
برای تزیین روی کله جوش نیز می توانید از مقدار نعنا استفاده کنید. این غذای محلی و سنتی با طعم خوشمزه و عالی خود رسپی ویژه ای داشته و می تواند برای میان وعدههای شما نیز مناسب باشد.
اگر از کشک در این غذا استفاده می کنید، باید ابتدا کشک را به همراه مقداری آب بسابید و بعد به مواد اضافه کنید. شما درصد دلخواه می توانید از مقداری ادویه رازیانه نیز درون این مواد استفاده نمایید. در برخی از مناطق از چوب شیرین برای مزه دار شدن کله جوش نیز استفاده می شود.
این غذای محبوب در فصل زمستان بسیار محبوب بوده و سرو می شود. یک غذای مقوی با میزان بالایی از کلسیم که می تواند برای کودکان نیز غذای مناسب باشد.