ماهان شبکه ایرانیان

خواص ضدسرطانی زردچوبه را دست کم نگیرید

یک هماتولوژیست زردچوبه را گیاهی موثر در پیشگیری از انواع سرطان‌ها توصیف و بر نقش این گیاه در کاهش عوارض ناشی از شیمی درمانی و پرتو درمانی تأکید کرد.

خواص ضدسرطانی زردچوبه را دست کم نگیرید

یک هماتولوژیست زردچوبه را گیاهی موثر در پیشگیری از انواع سرطان‌ها توصیف و بر نقش این گیاه در کاهش عوارض ناشی از شیمی درمانی و پرتو درمانی تأکید کرد.

رژیم غذایی مناسب و به خصوص استفاده از زردچوبه به عنوان گیاهی ضد سرطان  عاملی مهم برای پیشگیری از ابتلا به سرطاناست.

متأسفانه افراد یا مواد غذایی نامناسبی که به بروز سرطان دامن می‌زند را بیش از حد مصرف کرده یا از برخی مواد غذایی ارزشمند که دارای خواص ضدسرطانی هستند، غافل بوده و آنها را کمتر در سبد غذایی خود جای می‌دهند. زردچوبه یا همان عروق الزعفران یکی از ادویه‌ هایی است که سرشار از فواید پزشکی است.

زردچوبه که عضو خانواده زنجبیل Zingiberaceae با نام علمی ‏Curcuma domestica val و از جمله گیاهان بومی نواحی گرم آسیا است، دارای ریزوم هایی است که پس از بیرون آوردن از زمین و پس از شست و شو، در آفتاب خشک شده و به مصرف می رسد.

این گیاه علفی که از جمله ادویه‌جات وارداتی کشور است، سرشار از ویتامین های A، B6، B12 و C بوده و حاوی کلسیم، منیزیم، پتاسیم و سدیم است.

جالب اینکه این گیاه دارای فواید بسیار زیاد پزشکی است که از جمله آنها می‌توان به خاصیت ضد التهابی، خاصیت آنتی اکسیدانی، کاهش چربی خون، کاهش سطح کلسترول، تسکین درد مفاصل، تسکین درد دندان، تقویت سیستم ایمنی، شادابی پوست، خاصیت طبیعی ضدعفونی کننده و ضدباکتریایی، اثرات ضد قارچی و ضد انگل‌های روده‌ای اشاره کرد.

درمان آرتریت روماتوئید، به تأخیر انداختن پوکی استخوان، بهبود زخم و بهبود عفونت‌های سوختگی از جمله فواید این گیاه دارای پیگمان‌های زرد رنگ، از دسته کورکومینوزیدها است.

در مطالعه‌ای مشخص شده است که افزودن زرد چوبه به رژیم غذایی بیمارانی که عمل قلب داشته‌اند، خطر حمله قلبی را احتمالا به واسطه خاصیت ضدالتهابی‌ این گیاه کاهش داده است.

همچنین نتایج تحقیقات دیگر حاکی از تأثیر موثر این گیاه بر کندی پیشرفت بیماری آلزایمر است؛ اختلالی که این روزها بیش از پیش از آن می‌شنویم.

شاید مهمترین و قابل اعتناترین اثر این گیاه، خاصیت ضدسرطانی آن باشد که احتمالاً بسیاری افراد از آن بی‌خبرند.

ماده موثر زردچوبه که اکثر خواص پزشکی و از جمله خاصیت ضد سرطانی این گیاه را موجب می‌گردد، ماده‌ای به‌نام کورکومین با فرمول شیمیایی دی فرولوئیل متان (C21H20O) است.

طی تحقیقاتی که طی سال‌های گذشته انجام شده است، اثر ضدسرطانی این گیاه در انواع سرطان‌ها از جمله در سرطان روده بزرگ، سرطان پانکراس، سرطان گردن رحم و متاپلازی سینه دیده شده است.

همچنین مشخص شده است که استفاده همزمان از کورکومین همراه با برخی داروهای شیمی درمانی در آزمایشگاه نیز سبب افزایش اثرات سایتوتوکسیک دارو گشته و اثربخشی آن را افزایش می‌دهد.

در صورت استفاده از کورکومین ممکن است عوارض جانبی ناشی از شیمی درمانی و پرتو درمانی در مبتلایان به سرطان نیز کاهش یابد.

در خصوص نگهداری از زرچوبه بهتر است به مواردی همچون خواص دارویی بیشتر زردچوبه تازه از زردچوبه مانده اشاره کرد. بر این اساس بهتر است این ادویه را کم کم اما تازه به تازه تهیه کرد.

حرارت نیز سبب کاهش اثر زرد چوبه می‌شود و بهتر است این ادویه را در جای خنک، ترجیحاً به دور از نور و در ظروف غیرپلاستیکی نگهداری کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان