داروهایی که حکیم تجویز میکرد عمدتا داروهایی بودند که از دل طبیعت بیرون میآمدند. بقراط، بزرگترین حکیم یونانی میگوید: «بگذار غذایت داروی تو و دارویت غذای تو باشد». این گفته نشاندهندهی اهمیت غذا در حفظ سلامتی است.
بنیتا در سری مقالات «آشتی با طبیعت»، به بررسی خواص گیاهان دارویی و غیردارویی میپردازد. در این قسمت، با خواص انبه و نیز طرز تهیهی یک سالاد خوشمزه، با استفاده از این گیاه پر خاصیت، آشنا میشویم. در ادامه با بنیتا همراه باشید.
با فرا رسیدن فصل تابستان، سر و کلهی انبهی زرد و خوشمزه هم در بازار میوه پیدا میشود. اصولا انبه را در مناطقی مانند هند و مالزی و مناطق استوایی و حارهای میتوان یافت. بنابراین اکثر ما درخت انبه را ندیدهایم.
انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا ده متر میرسد. انبه از 4000 سال پیش وجود داشته است. برگهای این درخت، نیزهای شکل است و گلهای زرد یا قرمز و به صورت خوشهای دارد. میوهی این درخت بزرگ، زرد و بیضی شکل است و هستهی بزرگی دارد. انبه در اوایل ماه می میرسد و معمولا تا اوایل سپتامبر موجود است.
در هر 100 گرم انبه:
انرژی 45 کیلوکالری
آب 80 گرم
نشاسته 12 گرم
پروتئین 0/5 گرم
کلسیم 6 گرم
فسفر 0/15
آهن 0/15 میلیگرم
ویتامین آ 3500 واحد
ویتامین ب 1 0/4 میلیگرم
ویتامین ب 2 0/35 میلیگرم
ویتامین ب 3 0/6 میلیگرم
ویتامین ث 25 میلیگرم
خواص انبه
انبه از نظر طب قدیم ایران، گرم و خشک و انبهی نارس سرد و خشک است.
1. انبه بسیار مقوی بوده و تقویت کنندهی بدن است.
2. پوست را درخشان میکند.
3. دهان را خوشبو میکند.
4. ادرارآور است و یبوست را برطرف میکند.
5. انبه خون را تمیز میکند.
6. انبه حرارت بدن را کاهش میدهد و تب را پایین میآورد.
7. خوردن مغز هستهی انبه، اسهال را برطرف میکند.
8. مغز هسته انبه، سرفههای سخت را درمان میکند.
9. مغز هستهی انبه ضد استفراغ است.
10. مغز هستهی انبه ضد خونریزیهای بیدلیل رحمی است.
Recipe
اسموتی انبه آناناس پرتقال
15 دقیقه
سختی 1 از 10
در فصل گرم تابستان، اکثر ما به فکر خنکتر شدن هستیم. هیچ چیز به اندازهی یک نوشیدنی خنک نمیتواند به تحمل گرمای تابستان کمک کند. این نوشیدنی لذتبخش، پیشنهاد ویژهی بنیتا برای فصل گرم تابستان است.
مواد لازم
- آب پرتقال (3 فنجان)
- آب آناناس (3 فنجان)
- انبهی خرد شدهی یخزده (3 فنجان)
- پودر پودینگ وانیلی (1 بسته)
مسیر پخت
- همهی مواد اولیه را در مخلوط کن بزنید تا یکدست شوند.
- مخلوط را در ظروف مورد نظر سرو کنید. نوش جان!
اگر از خواندن این مطلب لذت بردید میتوانید «آشتی با طبیعت؛ خواص معجزهآسای آووکادو» را نیز بخوانید.
دوستان و همراهان همیشگی بنیتا، شما میتوانید سری مقالات آشتی با طبیعت را هر هفته دوشنبه دنبال کنید. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات به اشتراک بگذارید؛ همچنین میتوانید به کانال تلگرامی بنیتا بپیوندید.
منابع:
مجموعهی گیاهان دارویی، سید محمد حسین لاجوردی و حامد همراه
webmd
whfoods
authoritynutrition
kraftrecipes