۶ منبع مسـمومیت غذایـی

در کشورهای آمریکای جنوبی، سالانه حدود ۳۵۰ هزار نفر به علت مسمومیت غذایی بستری می‌شوند و ۵ هزار نفر به این علت فوت می‌کنند

6 منبع مسـمومیت غذایـی
در کشورهای آمریکای جنوبی، سالانه حدود 350 هزار نفر به علت مسمومیت غذایی بستری می‌شوند و 5 هزار نفر به این علت فوت می‌کنند. پزشکان می‌گویند می‌توان با کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع که احتمال آلوده شدن کدام یک از مواد غذایی بیشتر است و در چه شرایطی. موارد 6گانه زیر از دلایل اصلی مسمومیت‌های غذایی محسوب می‌شوند.

سالمونلا
 

این باکتری در گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم‌مرغ نیم‌پز یا خام و در مواد لبنی غیرپاستوریزه موجود است. به همین دلیل توصیه می‌شود از خوردن تخم‌مرغ‌های نیم‌پز یا خام خودداری کنید؛ به خصوص شمایی که برای بدن‌سازی و عضلانی‌تر شدن اندام‌های‌تان به زور هم که شده 5، 6 عدد تخم مرغ خام را با شیر مخلوط می‌کنید و در روز می‌خورید. علاوه بر اینها، گوشت را نیز کاملا بپزید به طوری که حتی قسمتی از آن صورتی نماند. البته باید قبل از همه، شستن دقیق مواد غذایی را رعایت کرده باشید.

کامپیلوباکتر
 

این باکتری در آب، شیر نجوشیده، گوشت قرمز و گوشت مرغ خام یا نیم‌پز موجود است. برای حفاظت از خود در برابر آلوده شدن به این باکتری، غذاهایی که حاوی این مواد هستند خوب بپزید و از کباب کردن سریع انواع گوشت که تنها موجب پختن روی شان می‌شود و مغزشان خام باقی می‌ماند، خودداری کنید زیرا باکتری کامپیلوباکتر در برابر حرارت نمی‌تواند مقاومت کند. در صورتی که به تمیزی هر آبی نیز شک داشتید حتما آن را بجوشانید. با خواندن این موضوع شاید به این مهم که چرا می‌گوییم غذای‌تان را خوب بپزید، پی ببرید.

ای‌کولای
 

این باکتری به ویژه در گوشت‌ نیم‌پز گاو وجود دارد و به راحتی از یک فرد به فرد دیگر منتقل می‌شود. احتمال آلوده شدن به این باکتری با مصرف شیر غیرپاستوریزه یا شنا در آب آلوده نیز بالا می‌رود. بنابراین، به منظور پیشگیری از آلوده شدن، گوشت را با دمای بالای 70 درجه سانتی‌گراد بپزید و از خوردن شیر یا آب‌میوه‌های غیرپاستوریزه خودداری کنید. مواد غذایی به ویژه آن دسته که با خاک در تماس هستند را نیز خوب بشویید. پس در شستن انواع میوه‌ها و سبزیجات جدیت به خرج دهید.

ویروس هپاتیت A
 

منزل اصلی این ویروس، آب، فرآورده‌های دریایی، سالاد، ساندویچ‌ها، میوه و آبمیوه‌ها، لبنیات، سبزیجات و نوشیدنی‌های خنک است. البته اشتباه نکنید، ساندویچ‌‌ها به خودی خود آلوده نیستند بلکه فردی که آنها را درست می‌کند در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی موجب آلوده شدن یک ساندویچ حتی مغذی می‌شود. به همین دلیل قبل از خوردن غذا و بعد از بیرون آمدن از سرویس بهداشتی، دست‌ها را به خوبی باید شست.

لیستریا
 

لیستریا در خاک و آب وجود دارد و معمولا سبزیجات به آن آلوده‌اند. این باکتری در باقی مواد غذایی خام به ویژه گوشت قرمز و حتی گوشت ماهی موجود است. پنیرها و سوسیس‌ هم از وجود آن مبرا نیستند. پس برای در امان ماندن از آلوده شدن به این میکروب، مواد غیرپاستوریزه مصرف نکنید و به تاریخ تولید و انقضای خوراکی‌ها توجه داشته باشید. در ضمن، سوسیس و گوشت سرد را قبل از مصرف با دمای 70 درجه سانتی‌گراد بپزید و مواد غذایی مانده در یخچال را قبل از خوردن خوب حرارت دهید. سبزیجات را نیز چند مرتبه بشویید و ضدعفونی کنید و توجه داشته باشید که سرما موجب از بین رفتن این میکروارگانیسم‌ها نمی‌شود.

نورواک
 

این ویروس می‌تواند آب، مواد غذایی مانند بستنی و شیرینی و حتی سالاد را آلوده کند. همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، بهتر است از خوردن مواد غذایی غیرپاستوریزه و باز خودداری کنید تا از شر این ویروس هم در امان بمانید و در رستوران‌هایی که نمی‌دانید سبزیجات آنها به خوبی شسته شده‌اند یا نه، از سفارش دادن سالاد صرف نظر کنید. پس برای همیشه نام این میکروب را به خاطر داشته باشید و از خریدن کلیه محصولات غیر پاستوریزه که در اصطلاح به فله‌ای شهرت دارند، بپرهیزید.
منبع: www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر