زوال عقل دیجیتالی چیست؟

آیا می‌دانستید؟! جوانان و نوجوانان در کره‌ی جنوبی، یکی از دیجیتالی ترین کشورهای دنیا، به‌طور روزافزونی نشانه‌های زوال عقل ناشی از زندگی دیجیتال را نشان می‌دهند


آیا می‌دانستید؟!

جوانان و نوجوانان در کره‌ی جنوبی، یکی از دیجیتالی ترین کشورهای دنیا، به‌طور روزافزونی نشانه‌های زوال عقل ناشی از زندگی دیجیتال را نشان می‌دهند.
زوال عقل یک ناهنجاری وابسته به سن است و مخصوصاً ذهن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و به ضعف حافظه و تمرکز منجر می‌شود. بزرگسالانی که زوال عقل در آنها شناسایی شده است فراموش کاراند و به یاد آوردن ساده ترین چیزها برای آنها مانند شماره تلفن و اطلاعات مخاطبین و نام افراد بسیار دشوار است. اگرچه، شگفت زده خواهید شد اگر بدانید این علایم افول ادراکی در جوانان و نوجوانان در دهه‌ی دوم و سوم زندگی آنها گزارش شده است.
محققان برای این زوال عقل زودرس یک اصطلاح ساخته‌اند، زوال عقل دیجیتالی. زوال عقل دیجیتال که به کودکان و نوجوانان ضربه می‌زند به استفاده‌ی افراطی از تلفن‌های هوشمند نسبت داده می‌شود. کودکان و نوجوانانی که مدت زمان زیادی را پای پای گیرنده‌های تلوزیون و کامپیوتر و بازی‌های کامپیوتری صرف می‌کنند به طور فزاینده‌ای زوال زودرس عقل بروز می دهند.
به نظر می‌رسد استفاده افراطی از فناوری‌های دیجیتالی به مغز آسیب وارد می‌کند و به از دست رفتن حافظه در کودکان منجر می‌شود.
به نظر می‌آید اعتیاد نسل جوان به تلفن‌های هوشمند روی قسمتی از مغز که بر حافظه، تمرکز و توجه نظارت می‌کند، اثرات منفی می‌گذارد.

آیا فناوری دیجیتال به مغز آسیب می‌رساند؟

کره جنوبی بعد از این که شاهد رشد بی‌سابقه در زمینه فناوری دیجیتال بوده، رشد هشدار دهنده‌ای از تعداد موارد افول عقل ناشی از استفاده از تکنولوژی دیجیتالی گزارش کرده است. بیان کی‌وون پزشک مرکز تعادل ذهنی در سئول، یک مطالعه برای مشاهده تاثیر عمیق‌تر استفاده بیش از حد از تلفن‌های هوشمند روی نوجوانان انجام داده و به این نتیجه رسیده که جمعیت نوجوان در کره‌ی جنوبی به شدت وابسته به دستگاه‌های دیجیتالی است که عملکرد ذهن را مختل می‌کنند و منجر به بروز علایم زوال عقل دیجیتال می شود. ادعای این پزشک با واقعیت جور در‌می‌آید و از آنجایی که 64 درصد نوجوانان در کره جنوبی هرکدام یک تلفن هوشمند دارند، تحقیقات بیشتری را ایجاب می‌کند. بر اساس اظهارات شرکت سامسونگ در شهر سئول کره جنوبی هر یک از پنج ساکن این کشور آسیایی روزانه 7 ساعت با تلفن هوشمند خود مشغول است. همچنین کره جنوبی، با داشتن 83 درصد جمعیت مورد دسترس به وب، یکی از پرنفوذترین چهره‌های اینترنت دنیا به حساب می‌آید.
سمت راست مغز عملکردهای ادراکی مانند حافظه، توجه، تفکر، احساسات و پردازش ایده‌ها را کنترل می‌کند. در طرف دیگر، نیمکره‌ی چپ مغز به منطق و استدلال مربوط می شود. طبق گفته‌های دکتر بیون ژی‌وون در نتیجه استفاده بیش از حد از دستگاه‌های دیجیتال نیمکره چپ مغز مجبور به فعالیت بیش‌از‌حد می‌شود در حالیکه نیمکره راست به ندرت به کار گرفته می‌شود. این استفاده بیش از حد از نواحی خاصی از مغز در بلند مدت می‌تواند باعث به‌وجود آمدن اشکالاتی در حافظه شود که به افول عقل زودرس منجر می‌شود.
این پزشک باور دارد که استفاده افراطی از اسمارت فون‌ها مانع رشد مناسب مغز می شود. با اختراع این گوشی‌های هوشمند، دیگر ضرورتی برای به خاطر سپردن اطلاعاتی که به آسانی در دستگاه‌ها ذخیره سازی می‌شوند و دستیابی به ‌آنها با یک لمس ساده امکان پذیر است، وجود ندارد. این استفاده نادرست از تکنولوژی به نظر می‌رسد مانع رشد مغز است که منجر به فراموشی در نوجوانان می‌شود. توانایی مغز در به یادآوردن اطلاعات به خاطر استفاده بیش از حد از گوشی‌های هوشمند کاهش یافته است.
مطالعه دیگری در دانشگاه کالیفرنیا انجام شده است که اظهار می‌کند استفاده افراطی از سرویس‌های پیامکی و کار با کامپیوتر برای مدت طولانی عوامل اصلی در بروز ضعف در حافظه و تمرکز ضعیف است.
پزشکان در کره جنوبی در مورد میزانی که نوجوانان و جوانان به گوشی‌های هوشمند و کنسول‌های بازی اعتیاد پیدا می‌کنند، نگران شده اند.
با نفوذ روز افزون فناوری دیجیتال در زندگی ما و ارزش دادن بیش از اندازه به آن، که سزاوارش نیست، روز به روز موارد بیشتری از عملکرد ضعیف ادراکی در نوجوانان گزارش می‌شود. عوامل زوال ادراک که معمولاً در بزرگسالان و کسانی که آسیب شدید به ناحیه سر تجربه کرده‌اند مشاهده می‌شود، امروزه در بین کودکان نیز به چشم می‌خورد که نیازمند توجه بیشتر است.
کتاب "زوال عقل دیجیتالی" نوشته دکتر منفرد اسپیتز، یک عصب شناس آلمانی، نیز درمورد تاثیرات منفی وابستگی شدید به تکنولوژی تاکید می‌کند. نویسنده ذکر می‌کند که استفاده از تلفن‌های هوشمند و لپ‌تاپ می‌تواند تاثیر منفی در تکامل ذهن کودک داشته باشد و از مسولین درخواست می‌کند که از استفاده از تلفن‌ها و لپ‌تاپ‌ها در کلاس‌های درس ممانعت به عمل بیاورند.
در کل یافته‌های آغازین، ارتباط ممکن بین استفاده بیش از حد از فناوری و افول ادراک را تذکر می‌دهند. در زمان‌های امروزی دستگاه‌های دیجیتال به یک ضرورت تبدیل شده‌اند ولی بهتر است استفاده از آنها را محدود کنیم و روی یک سبک زندگی سالم‌تر تمرکز کنیم.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر