خوب است بدانید این دستگاه از آنچه که فکر میکنید کثیفتر است و تنها شستشوی قوری کارساز نیست. در حالی که به نقاط پر از جرم آشپزخانه تان میاندیشید، احتمالا قوری قهوه ساز که یکی از کثیفترینها است را به یاد نمیآورید. اگرچه مردم دستگاه قهوه ساز شان را به عنوان بستر گرمی برای باکتری و کپک در نظر نمیگیرند، ولی در عین ناباوری این مسأله واقعیت دارد.
مطالعات نشان داده است که مخزن دستگاه قهوه ساز شما داری مقدار بیشتری جرم نسبت به برخی نقاط حمام منزلتان است – صحبت از مخمرها، کپکها و باکترهای میلهای است. (یکی از شاخصهای آلودگی مدفوع)
این استراتژی را برای قوری قهوه سازهای سنتی و دستگاههای قهوه ساز تک-نفره امتحان کنید.
هر بار استفاده از دستگاه:
بهترین کار این است که برای پاک کردن قهوه، ذرات ریز و چربی، هر بار قسمتهای جدا شدنی دستگاه را بشویید. میتوانید این کار را در داخل سینک ظرفشویی به صورت شستشویی دستی توسط آب گرم و مایع ظرفشویی انجام دهید، اگرچه این کار در ماشین ظرفشویی بهتر انجام میشود. و پاک کردن دستگاه و صفحه گرمکن را که ممکن است ذرات قهوه روی آن سوخته باشند را فراموش نکنید.
درب مخزن آب دستگاه را باز بگذارید تا به طور کامل خشک شود. (باکتریها دوستدار رطوبت اند!)
یک بار در ماه:
به مرور زمان، املاح آب سخت در قطعات داخلی ماشین شما رسوب میکند و ممکن است شما متوجه شوید که زمان بیشتری تا آماده شدن قهوه سپری میشود. برای بازگرداندن شرایط به حالت ایدهآل قبلی، نیازمند پاک کننده و جرمگیری دستگاه دارید. برای این کار میتوانید از سرکه سفید استفاده کنید.
مخزن آب دستگاه را به طور برابر از سرکه سفید و آب پر کنید و یک فیلتر کاغذی در داخل دستگاه قرار دهید.
قوری را روی دستگاه قرار دهید و نیمی از حلال را دم کنید. دستگاه را خاموش کرده و به مدت 30 دقیقه صبر کنید. سپس قهوه ساز را مجددا روشن کنید، باقی مانده محلول را دم کنید و محتویات قوری را خالی کنید. با قرار دادن یک فیلتر کاغذی جدید و شستشوی قطعات با آب، یک قوری پر از آب تمیز را دم کنید. دوباره این کار را انجام دهید.
آیا قوری شما کمی چرک است؟ آن را با آب گرم، کف و کمی برنج پر کنید. مخلوط را تا جدا شدن کثیفی از آن در داخل قوری بچرخانید. از یک اسفنج برای زدودن باقی ماندهها استفاده کنید و خوب با آب شستشو دهید.