دال عدس نوعی عدس است که در زبان انگلیسی به آن عدس نارنجی گفته می شود. در ایران معمولا در نواحی جنوبی و به ویژه استان خوزستان از دال عدس استفاده می شود ولی در اکثرفروشگاه های سرتاسر کشور به آن دسترسی خواهید داشت. این غذا که در آفریقای جنوبی پخت می شود، غذایی خوشمزه است که در عین حال خیلی سریع هم آماده می شود و قطعا از خوردن آن لذت خواهید برد.
طرز تهیه:
مخصوص 6 نفر زمان آماده سازی: 10 دقیقه زمان پخت: 35 دقیقه
مواد لازم:
2پیمانه دال عدس که به خوبی شستشو شده باشد
2/1 قاشق چایخوری نمک
4/1 پیمانه روغن گیاهی
1 پیاز زرد بزرگ خرد شده
2.5 سانتی متر زنجبیل تازه رنده شده
3 حبه سیر له شده
1 قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز
1 قاشق چایخوری زردچوبه
1 قاشق چایخوری پودر زیره
1 قاشق چایخوری پودر هل
4/1 قاشق چایخوری پودر دارچین
2/1 قاشق چایخوری پودر فلفل
1 پیمانه گوجه فرنگی تازه پوست کنده و خرد شده
متد پخت:
در یک قابلمه آب را جوش بیاورید و نمک را در داخل آن بریزید. وقتی آب جوش آمد، دال عدسها را به آن اضافه کنید و حدود 20 دقیقه بپزید. سپس آنها را آبکش کرده و با گوشکوب برقی بکوبید تا کاملا له شده و به شکل پوره در بیاید. در داخل یک ماهیتابه، روغن را داغ کرده و پیازها و سیر را سرخ کنید تا پیازها طلایی شوند. سایر مواد را به ماهیتابه اضافه کرده و برای چند دقیقه تفت دهید و هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند. حالا دال عدسها را به ماهیتابه اضافه کنید و به حرارت دادن و هم زدن ادامه دهید تا کاملا با هم ترکیب شده و پوره غلیطی به دست بیاید. این غذا را گرم سرو کنید.