ماهان شبکه ایرانیان

روش‌هایی برای تشویق کودکان به یادگیری و درس خواندن-قسمت دوم

اگر می‌خواهید فرزندتان دانش‌آموزی درس خوان و موفق باشد، یادگیری او را تنها  به سر کلاس درس محدود  نکنید؛ اگرچه مهارت‌ها و اطلاعاتی که در آن جا یاد می‌گیرد، برای رشد ذهنی و اجتماعی او ضروری است، اما کودک‌تان به کمک شما نیز برای آشنا شدن با دنیایی از ایده‌ها و افزایش خلاقیتش نیاز دارد

کودکاناگر می‌خواهید فرزندتان دانش‌آموزی درس خوان و موفق باشد، یادگیری او را تنها  به سر کلاس درس محدود  نکنید؛ اگرچه مهارت‌ها و اطلاعاتی که در آن جا یاد می‌گیرد، برای رشد ذهنی و اجتماعی او ضروری است، اما کودک‌تان به کمک شما نیز برای آشنا شدن با دنیایی از ایده‌ها و افزایش خلاقیتش نیاز دارد. لذت و علاقه او در کشف و فهمیدن مسائل جدید، کارها و تکلیف مدرسه او را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد و در واقع شما با این کار، موفقیت‌های  علمی او را نیز افزایش می‌دهید.

کودکانI. به جای سوال پرسیدن درباره نمرات امتحانی کودک خود، از او درمورد مطالبی که در مدرسه یاد می‌گیرد بپرسید:

از او بخواهید هر آن‌چه را که در مدرسه یاد گرفته است، در نقش یک معلم به شما بیاموزد؛ اگر کودک شما مطالبی را که سر کلاس درس فرا گرفته است، برای شما به زبان خودش بازگو کند، بهتر در ذهنش نقش خواهند بست.

کودکان

II. به کودک خود در مورد مدیریت کردن کارهای‌شان و انجام دادن تکالیف مدرسه‌اش کمک کنید

تا بداند که حواس شما به کارهای او هست و در موارد مورد نیاز به او کمک می‌کنید: اگر تکالیف و کارهای مدرسه کودک شما، برایش سخت است و دچار اضطراب و دلهره شده است، به او کمک کنید تا بتواند آن‌ها را انجام دهد؛ چرا که در این موارد، او بیشتر از این‌که آن‌ها را یاد بگیرد، دچار نگرانی می‌شود. هر چند وقت یک‌بار به طور منظم کارهای او را چک کنید تا مطمئن شوید که به تنهایی و بدون نگرانی، از پس آن‌ها بر می‌آید و انجام آن‌ها برایش سنگین و دشوار نیست.

کودکانIII. کارهای کودک‌تان را ، حتی اگر کوچک باشند، تحسین کنید و یا به او جایزه دهید:

برای مثال اگر خواندن کتاب داستانی را به اتمام رساند، به او اجازه دهید تا یک ساعت بازی کامپیوتری مورد علاقه‌اش را انجام دهد و یا اگر در امتحان مدرسه، نمره خوبی را کسب کرد، به او جایزه‌ای کوچک بدهید؛ شما با انجام این کار، تاثیری مثبت روی او می‌گذارید و او را به انجام کارهای بیشتر و بهتر برای یادگیری تشویق می‌کند.

کودکانIV. بر روی توانایی‌ها و استعدادهای او متمرکز شوید:

با تشویق کردن، به استعدادهای کودک خود پر و بال دهید. هر کودکی دارای استعداد و یا استعدادهایی خاص است؛ برای مثال، ممکن است که کودک شما در درس ریاضی نمره خوبی نگیرد اما در کلاس فارسی و یا نوشتن شعر، استعداد ویژه ای دارد؛ این استعداد او را تشویق کنید. مثلا می‌توانید علاوه بر خریدن کتاب کمک درسی ریاضی برای تمرین کردن بیشتر ریاضی، برای او کتاب شعر و یا داستان نیز بخرید؛ با این کار، علاوه بر تقویت ریاضی او، به استعداد او در درس فارسی و نوشتن شعر نیز بها داده اید.

V. مسائلی را که در طول روز اتفاق می‌افتند، تبدیل به فرصتی برای یادگیری بیشتر کنید:

کودک خود را تشویق به کشف جهان پیرامون خود کنید؛ از او در مورد مسائلی که اتفاق می افتند، سوال بپرسید و او را مشتاق کنید که به دنبال فهمیدن و یا کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن‌ها باشد. با این کار، شما رابطه خوبی را بین او و دنیای اطرافش شکل می‌دهید.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان