ماهان شبکه ایرانیان

سبزی پلو ماهی و خواص آن

حفظ ارزش غذایی مواد مصرفی در علم تغذیه بسیار مهم می باشد و بهره گیری از این دانش مطمئناً بر ارزش مواد غذایی خواهد افزود

سبزی پلو ماهی و خواص آن
حفظ ارزش غذایی مواد مصرفی در علم تغذیه بسیار مهم می باشد و بهره گیری از این دانش مطمئناً بر ارزش مواد غذایی خواهد افزود . اولین گام در این مرحله انتخاب مواد اولیه سالم و تازه اهمیت ویژه ای دارد که باید به آن توجه کرد .

راه های تشخیص ماهی سالم از فاسد
 

1-بوی ماهی : ماهی هایی که تازه هستند ، تقریباً بوی مطبوعی دارند و اگر از آب های شیرین صید شده باشند ، بوی گیاهان آبزی همان منطقه را می دهند ، ولی ماهی فاسد بوی نامطبوعی دارد که بیشتر اوقات بوی آمونیاک و ترشیدگی و در اثر پیشرفت فساد بوی گندیدگی می دهد . به هر حال ، تشخیص سلامت ماهی از روی بوی آن ، نیاز به تجربه دارد . اگر تجربه کافی نداید ، تنها به کنترل بوی ماهی اکتفا نکنید .
2- حالت فلس ها و پولک ها در ماهی : در رابطه با ماهی های تازه ، فلس ها کاملاً به بدن چسبیده اند و به سختی جدا می شوند ، در حالی که در ماهی های فاسد فلس ها برجسته هستند و به راحتی کنده می شوند .
3ریال- شکل بدن ماهی ها : بدن ماهی های تازه قابلیت ارتجاعی دارد و فاقد ترشحات می باشد ، ولی اگربا انگشتان فشاری بر روی بدن ماهی های فاسد وارد شود ، کاملا ایجاد فرورفتگی می کند . همچنین ترشحات بدن ماهی های فاسد زیاد است و این ترشحات حالت چسبنده دارند .
4- چشم های ماهی : چشم ماهی های تازه علاوه بر اینکه شفاف و درخشان است ، حالت کاملا محدب دارد ، در صورتی که چشم ماهی های فاسد تیره و کدر است و کره چشم به طور کامل در حفره چشم فرو رفته است .
5- سرپوش گوش ها : در ماهی های تازه سرپوش ها به طور کامل و تقریبا چسبیده هستند و سطح داخلی آنها لکه ندارد ، ولی در ماهی های فاسد این سرپوش ها تقریبا جدا هستند و بر روی سطح داخلی آنها لکه های قهوه ای و قرمز رنگ دیده می شود .
6- حالت آبشش ها : در ماهی های تازه آبشش ها مرطوب و به رنگ قرمز روشن هستند ، ولی در ماهی های فاسد آبشش ها مرطوب نبوده و رنگی خاکستری دارند .

خواص ماهی
 

امروزه کمتر کسی است که از خواص ماهی چیزی نشنیده باشد . نام ماهی همواره یادآور امگا-3 در اذهان است . این ماده غذایی در هرم غذایی در گروه گوشت ها جای می گیرد و حدود 60 تا 90 گرم آن معادل یک واحد گوشت کم چرب در نظر گرفته می شود ، در حالی که چربی موجود در آن عمدتا از نوع چربی های غیر اشباع مانند امگا -3 است . امگا -3 که جزء گروه چربی های ضروری به حساب می آید ، اعمال بسیار گسترده و پیچیده ای در بدن برعهده دارد که بسیار حیاتی هستند . همچنین استفاده از امگا -3 در درمان افسردگی موثر است . طبیعتا مقدار امگا -3 در بین ماهی های مختلف تفاوت هایی دارد . اصولا ماهی های ساکن آب های سرد و ماهی های چرب مانند کپور ، قباد ، آزاد ، ساردین ، قزل آلای دریاچه ای و ماهی تن از ماهی هایی هستند که از منابع غنی امگا -3 به حساب می آیند . مساله بعدی حفظ ارزش غذایی سبزی پلو ماهی شب عید با رعایت اصول صحیح پخت و پز می باشد . قبل از هر چیز توصیه می شود به جای سرخ کردن ماهی ، آن را بخار پز کنید و یا در فر یا مایکروویو طبخ نمایید ، زیرا سرخ کردن باعث از بین رفتن مواد مغذی و افزایش کالری دریافتی می شود و زمینه را برای ابتلا به عوارضی چون چاقی و اضافه وزن فراهم می سازد . در طبخ ماهی از حداقل نمک استفاده نمایید و برای ایجاد عطر و طعم مطبوع از انواع ادویه جات و سبزیجات معطر استفاده کنید . همچنین از ماهی دودی استفاده ننمایید ، زیرا اغلب ماهی هایی که حالت مانده پیدا کرده اند و احتمالا بخشی از پروسه فسادشان را هم طی کرده اند ، جهت دودی شدن انتخاب می شوند . علاوه بر آن ثابت شده است که در ذرات دود ترکیبات سرطانزایی وجود دارد که باعث آلوده شدن گوشت ماهی به این ذرات می گردد . همچنین توجه داشته باشید که لزوما ماهی هایی که قیمت ارزان تری دارند ، ارزش غذایی کمتری ندارند ، ولی طبیعتا ماهی های دریاهای آزاد ، اسید چرب امگا -3 بیشتری دارند و از نظر ارزش غذایی بهترند . البته ماهی های پرورشی و دیگر انواع ماهی ها نیز دارای پروتئین کافی و ارزش غذایی بالا هستند و همگی آنها حاوی ید و کلسیم می باشند . افزودن سیر به سبزی پلو نیز بسیار مفید می باشد . محققان سیر را قوی ترین آنتی اکسیدان طبیعی معرفی کرده اند . بو و طعم تند سیر مربوط به ترکیب آلیسین موجود در آن می باشد که یک ترکیب آنتی اکسیدانی است . آلیسین ماده اصلی ضد میکروبی و دارای اثرات کاهندگی کلسترول خون در سیر است . جالب است بدانید که از سیر می توان به عنوان درمان کمکی در کاهش چربی خون ، پیشگیری از تصلب شرایین وابسته به سن و آرتروز استفاده کرد ، ولی اگر مشکل انعقاد خون دارید و از وارفارین استفاده می کنید ، در مصرف سیر زیاده روی نکنید ، زیرا خود سیر در کاهش انعقاد خون نقش دارد و مصرف هم زمان وارفارین ومقدار زیاد سیر ، زمان انعقاد خون را به 2 برابر افزایش می دهد . اگر مبتلا به چربی خون بالا یا دیابت هستید ، مصرف هرچه بیشتر ماهی را به شما توصیه می کنیم ، ولی بهتر است ماهی را بخارپز نمایید و یا در فر تهیه کنید ، زیرا سرخ کردن آن باعث دریافت کالری بیشتر و در نتیجه بروز اضافه وزن خواهد شد . در هر حال ، مصرف 2 وعده ماهی در هفته برای همه افراد سالم و 3 بار در هفته برای بیماران ذکر شده مفید است و مصرف هر روزه آن ضروری نمی باشد .

نگهداری در یخچال
 

اگر برنج را قبل از اینکه کاملا سرد شود در یخچال قرار دهید ، با ایجاد رطوبت در محیط به شکل قطرات آب ، زمینه را برای رشد میکروبی و کپک ها بسیار مساعد می نماید که خود را به صورت لزج شدن برنج نشان می دهد . ماهی نیز دارای گوشت لطیف و حساسی است که باید سریعا نسبت به مصرف آن اقدام کنید . شما می توانید غذا را پس از سرد شدن در ظرف مناسب بریزید و آن را بدون دستکاری برای 3 تا 4 روز در یخچال نگاه دارید ، اما فراموش نکنید که هیچ چیز به اندازه غذای تازه ، مغذی نخواهد
بود .

منبع:دنیای تغذیه ش94
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان