نارنج و خواص آن

مقدمه :   نارنج با نام علمی Citrus bigaradia. L از درختی که در مناطق شمالی و جنوبی ایران می روید ، به دست می آید

نارنج و خواص آن

مقدمه :
 

نارنج با نام علمی Citrus bigaradia. L از درختی که در مناطق شمالی و جنوبی ایران می روید ، به دست می آید . درخت نارنج ممکن است تا 9 متر ارتفاع داشته باشد . قسمت های مفید این درخت شامل میوه ، گل و برگ ها می باشند .

مواد مغذی موجود در نارنج و اثرات آنها :
 

نارنج غنی از ویتامین C، فلاوونوئیدها ، اسیدها و روغن های ضروری است .این میوه حاوی آمبلیفرون می باشد که یک ماده ضد قارچ محسوب می شود . روغن های ضروری موجود در نارنج نیز خاصیت ضد قارچ و ضد باکتری دارند. این روغن ها حاوی ماده ای به نام پیرون سیتراتین هستند که خاصیت ضد پیری دارد . برگ و گل های درخت نارنج دارای خواص ضد انقباضی ، تسهیل کننده هضم و آرام بخش می باشند . میوه نارنج ضد تهوع ، ضد نفخ ، تسهیل کننده هضم ، درمان کننده سرفه و خلط آور است . اثر بخشی میوه نارس این گیاه بیشتر از میوه رسیده آن است . میوه نارس در درمان سوء هاضمه ، یبوست ، دل پیچه ، احساس گرفتگی سینه ، افتادگی رحم ، رکتوم و معده موثر است . پوست میوه نارنج نیز تسهیل کننده هضم و اشتها آور است . همچنین دانه و غلاف آن در درمان بی اشتهایی ، درد قفسه سینه ، سرما خوردگی و سرفه به کار می رود . روغن های ضروری موجود در نارنج در درمان افسردگی ، اضطراب و بیماری های پوستی مؤثر هستند .

منبع:دنیای تغذیه ش94
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر