به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان،روزنامه رای الیوم در تحلیلی درباره سخنان رئیس جمهوری سوریه در همایش وزارت خارجه این کشور نوشت: سخنرانی بشار اسد نشان از اعلام پیروزی قریب الوقوع و تحولات گسترده در این کشور داشت و دمشق تجربه مقاومت از نوع ایران، کره جنوبی وکوبا را بهترین گزینه در برابر توطئه های آمریکایی و غربی تشخیص داد.
روزنامه رای الیوم در تحلیل روز سه شنبه خود نوشت: شبکه خبری الجزیره که از هسته های اولیه معارضان سوریه استقبال کرد، پس از 7 سال سخنان روز گذشته سخنرانی بشار اسد را از این شبکه پخش و وی را رئیس جمهوری سوریه نامید که این به این معنی است که تغییرات گسترده ای در عرصه سوریه و منطقه روی داده که نمی توان آن را نادیده گرفت.
این روزنامه می افزاید:سخنان بشار اسد در افتتاحیه کنفرانس وزارت خارجه سوریه نشان از اطمینان یافتن وی به خروج از تنگنا و حرکت سریع تحولات بسوی گشایش و آمادگی برای مرحله بازسازی کشورش است.
رای الیوم یادآور شد که رئیس جمهوری سوریه در سخنان خود از همپیمانان کشورش و نقش آنها در پایداری دمشق در برابر توطئه ها از جمله روسیه، چین، ایران و حزب الله قدردانی کرد و از نقش مخرب غرب و آمریکا بشدت انتقاد کرد که در طول هفت سال گذشته در اردوگاه مخالف این کشور بودند و در ریختن خون مردم سوریه دست داشتند.
این روزنامه فرامنطقه ای همچنین گزارش می دهد که تحلیلگران صهیونیست امروز سخنان بشار اسد را اعلام پیروزی قریب الوقوع از سوی وی تفسیر کردند. یکی از آنها در یکی از شبکه های رسمی این رژیم اعلام کرد که بشار اسد همه آنچه را که برعلیه او بود به سوی ما بازگرداند و اکنون همه چیز برعلیه ماشده است.
رای الیوم می افزاید: بیم و هراس باردیگر بر رژیم اشغالگر قدس مستولی شده چرا که رئیس جمهوری سوریه باردیگر از اصول ثابت و تاریخی کشورش سخن گفت .وی اسرائیل را دشمن اشغالگر نامید و افزود که هویت عربی سوریه همچنان راسخ است و هیچ جای مناقشه نیست و مقاومت این کشور در برابر اشغالگران اسرائیلی همچنان ادامه دارد و تشدید نیز خواهد شد . وحدت سرزمینی سوریه چه به لحاظ جغرافیایی یا جمعیتی همچنان باقی خواهد ماند.
رئیس جمهوری سوریه همچنین از لفاظی دوری کرد و از اعلام پیروزی خودداری کرد و گفت:شکست طرح های غربی به معنی پیروزی کامل ما نیست آنها شکست خوردند اما نبرد همچنان ادامه دارد.
این روزنامه فرامنطقه ای تحلیل کرد که بشار اسد درس خوبی از رهبران دیگر که با غرب همگام شدند و همه آنچه را که داشتند در گرو آنها گذاشته و به حمایت و پشتیبانی آنها دلگرم شدند، گرفته است. سرنوشت همه این رهبران در طول تاریخ ناگوار بود همانند یاسر عرفات رئیس فلسطینی که پیمان اسلو را در کمپ دیوید امضا کرد، حسنی مبارک، زین العابدین بن علی و پیش از همه اینها شاه ایران و مارکوس فلیپینی و شمار زیادی از این رهبران .
رای الیوم ادامه داد: تفسیری که از سخنان بشار اسد می توان داشت این است که پایداری در برابر نقشه های غربی و توطئه چینی های آنها همانند ایران، کره شمالی و کوبا بهترین گزینه و کم هزینه تر است.
این روزنامه همچنین افزود: توصیه بشار اسد به دولت و سفرای خود برای رو نهادن به سمت کشورهای شرق همانند هند، چین، روسیه و کشورهای آسیایی یک گزینه استراتژیک و تاکید بر این بود که هرگز همکاری و روابط دیپلماتیکی با دولت ها مگر اینکه روابط خود را بشکل صریح و واضح و نه ضد و نقیض با تروریسم و تروریست ها قطع کنند، وجود نخواهد داشت.
رای الیوم می افزاید که نغمه 'کناررفتن بشار اسد با جنگ یا صلح' از الفبای دشمنانش حذف شده و 43 کشور در نمایشگاه بین المللی دمشق از کشورهای اروپایی و عربی شرکت کردند که نشان از تاکید آنها بر ماندن اسد دارد از جمله از سوی فرانسه و عربستان. این موضوع حاکی از آن است که آنها تسلیم واقعیت امر شده اند و پروژه آمریکا شکست خورده است.