ماهان شبکه ایرانیان

خواص دارویی علف چای (۲)

گیاه علف چای دارای حدود ۲۰ گونه و واریته در نقاط مختلف ایران است و چندگونه از آنها بسیار مشابه هستند اما فقط یک گونه دارویی است.

خواص دارویی علف چای (2)

تنتور: 3 تا 6 میلی‌لیتر تا سه بار در روز (جمعا 9 تا 18 میلی‌لیتر در روز) توصیه می‌شود.

عصاره روان: 1 تا 2 میلی‌لیتر تا سه بار در روز (جمعا 3 تا 6 میلی‌لیتر در روز) توصیه می‌گردد.

قطره: در صورتی که از نوع استاندارد که حاوی 0/3 درصد هیپریسین است استفاده شود، 30 قطره تا سه نوبت در روز (جمعا 90 قطره در روز) مصرف می‌گردد.

عوارض جانبی: در حد میزان مصرف دارویی معادل (2/7  میلی‌گرم هیپریسین به‌طور روزانه که مساوی 9 میلی‌لیتر قطره استاندارد است) دارای هیچگونه عارضه جانبی نیست. با مقادیر مصرف زیاد ممکن است باعث حساسیت به نور شود، البته این موضوع فقط در حیوانات مانند گوسفند گزارش شده و در انسان مشاهده نشده است. احتمال داده می‌شود که 30 تا 50 برابر مقدار مصرف دارویی می‌تواند حساسیت به نور (فتوتوکسیسیته) ایجاد کند.

عوارض مطالعه شده بر حسب آمار این گیاه و فرآورده‌های مربوطه بسیار محدود است به‌طوری که تمامی عوارض خفیف و موقتی آن به 2/5درصد موارد مصرف‌کننده می‌رسد که شامل التهاب روده و معده به میزان 0/55 درصد، آلرژی به گیاه به میزان 0/5درصد، ایجاد خستگی 2 به میزان 0/4درصد و بی‌خوابی به میزان 0/26 درصد می‌باشد.

استفاده‌های کلینیکی

 - دپرسیون

- اضطراب

- میگرن

 - بی‌خوابی

- احساس بی‌ارزشی

- بی‌اشتهایی

- بدخوابی

- موارد منع مصرف: فقط حساسیت به گیاه

تداخلات دارویی

با غذاهای دارای مقادیر زیادتر پیتامین مانند پنیر، داروی فلوکستین، مهارکننده MAO، داروهای ضد ایدز، داروهای قلبی حاوی دیگوگسین بهتر است مصرف نشود چون ممکن است مقدار کمی اثرات آنها را کاهش دهد.

موتاژ نیسیته: با آزمایشات حیوانات کاملا منفی بوده است.

اشکال دارویی موجود: قرص، کپسول، قطره و تنتور که خوراکی می باشند و ژل، پماد، کمپرس و روغن که اشکال موضعی آن هستند.

طریقه و مقدار مصرف

قطره: هر نوبت 30 قطره و تا روزی سه نوبت (جمعا 90 قطره) در مقدار کمی آب حل شده و میل شود.

قرص: روزی 1 تا 3 قرص بر حسب شدت بیماری میل شود.

تنتور و یا عصاره‌های روان استاندارد هیدرو الکلی (اتانولی): هر نوبت 2 تا 3 میلی‌لیتر و تا روزی سه نوبت (جمعا تا 9 میلی لیتر).مقدار مصرف انواع فرآورده‌ها به هر شکل تا معادل 2/7میلی‌گرم «هیپریسین‌ها» در روز بلامانع است.

نکات قابل توجه

1- از فرآورده‌های دارویی صنعتی این گیاه قرص و قطره‌هایپیران است که در تمامی داروخانه‌های کشور به عنوان داروهای رسمی ایران عرضه می‌شوند.

2- به علت بی‌خطری قرص و قطره ‌هایپیران به طور رسمی بدون نسخه در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد.

3- گیاه علف چای دارای حدود 20 گونه و واریته در نقاط مختلف ایران است و چندگونه از آنها بسیار مشابه هستند اما فقط یک گونه دارویی است، همچنین بعضی از گونه‌ها نیز سمی می‌باشند، به همین دلیل بهتر است از فرآورده‌های موجود در داروخانه استفاده نمود نه گیاه مربوطه تا خطری ایجاد نشود.

4- دارو دیر اثر بوده و اثرات آن از 4 تا 6 هفته پس از مصرف شروع می‌شود، بنابراین برای رسیدن به اثرات مطلوب احتیاج به زمان است. توصیه می‌شود برای اطمینان از اثر دارو حداقل مصرف آن را دو ماه ادامه داد و در صورت بی‌اثر بودن موضوع را با پزشک و یا داروساز داروخانه در میان گذاشت.

5- قطره را هرگز نباید به‌طور مستقیم میل کرد و حتما باید در مقدار کمی آب رقیق شود.

6- داروی ‌هایپیران ممکن است در حدود 2 درصد افراد ایجاد دل‌آشوب معده شود که پس از یک ماه مصرف از بین می‌رود.

7- در دو درصد افراد مصرف‌کننده جهت تسکین میگرن ممکن است در روزهای اول مصرف، سردردها افزایش یابد که پس از دو تا چهار هفته از بین رفته و تکرار نخواهد شد.

8- افرادی که برای تسکین میگرن از ‌هایپیران استفاده می‌نمایند باید هر روز از آن مصرف کنند. داو در شروع حمله‌های میگرنی مانند داروهای شیمیایی چندان موثر نخواهد بود.

9- در صورت استفاده صحیح و با میزان کافی، موفقیت تسکین میگرن توسط ‌هایپیران در افراد ایرانی بیشتر از نود درصد است. این موضوع توسط تحقیقات کلینیکی چند سال گذشته در دانشگاه انجام شده است.

10- موفقیت درمان افسردگی‌های ضعیف تا متوسط توسط‌ هایپیران 93 درصد بوده که با انجام چند مطالعه کلینیکی در ایران و جهان مورد تایید قرار گرفته است.

11- فرآورده‌های مشابه‌ هایپیران با نام‌های تجارتی مختلف که توسط کارخانجات جهان ساخته می‌شوند، پرمصرف‌ترین داروی گیاهی دهه اخیر در مشکلات روحی روانی و افسردگی بوده است.

12- گیاه بلافاصله پس از چیدن باید خشک شود، در غیر این صورت ممکن است مواد فعال آن از بین بروند.

13- گیاه علف چای با گیاه چای معمولی ارتباطی ندارد و فقط گیاه علف چای به‌طور هرز در میان بوته‌های چای شمال کشور می‌روید و بدین نام مشهور شده است.

 

برای خواندن بخش اول- خواص دارویی علف چای- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان