معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان گفت: وزارت اطلاعات و ادارهکل اطلاعات استان باید بهصورت ویژه روی موضوع مبارزه با باندهای تولید و توزیع مشروبات الکلی کار کرده و منشاء آن را شناسایی کند و در کنار آن باید با کارهای فرهنگی از مصرف مشروبات الکلی در جامعه جلوگیری شود.
به گزارش به نقل از ایسنا، «حمید ذکاء اسدی» ظهر امروز 15 شهریورماه در کمیته استانی مبارزه با سوء مصرف مشروبات الکلی افزود: واقعیتی که در حال حاضر عده زیادی را گرفتار و آمار قاچاق را افزایش داده است ورود مشروبات الکلی خارجی است.
وی با اشاره به اینکه وزارت کشور و شورای عالی امنیت کشور کمیسیونی را در استان ها برای مبارزه با مصرف مشروبات الکلی مشخص کرده و راهکارها نیز در این رابطه وجود دارد، خاطرنشان کرد: در حادثه اخیر در شهرستان سیرجان پنج نفر فوت کرده و 54 نفر دیالیزی شدهاند که مشکلات زیادی برای خانوادههای آنها ایجاد شده و این نشاندهنده اهمیت موضوع است.
وی با اشاره به انجام مبارزه علنی با مشروبات الکلی از سوی نیروی انتظامی تصریح کرد: نیروی انتظامی اقدامات قانونی لازم را انجام می دهد و باید تدابیر بیشتر و اثرگذارتری برای جلوگیری از قاچاق مشروبات الکلی اندیشیده شود.
وی با اشاره به بهرهبرداریهای رسانههای معاند از حوادث مربوط به مصرف مشروبات الکلی، تصریح کرد: عرضه مشروبات الکلی نسبت به مواد مخدر دشوارتر است و اگر بسیج و سایر نهادهای مربوطه فعال باشند به راحتی می توان با این پدیده برخورد کرد.
ذکاءاسدی اظهار کرد: سود بالای قاچاق مشروبات الکلی به اندازهای است که گاهی باندهای ورود این مشروبات، به نوعی پشتیبانیهای زیادی از محمولههای ورودی دارند.
وی بر انجام کار فرهنگی و پیشگیری نیز در راستای مبارزه با سوء مصرف مشروبات الکلی، تأکید کرد و گفت: همانگونه که اقدامات فرهنگی در راستای مبارزه با قلیان، موجب کاهش تقاضاهای این حوزه شده است، در حوزه مشروبات الکلی نیز میتوان با فرهنگسازی، اقدامات اثرگذاری را انجام داد.
وی بر کاهش دسترسی مردم به مشروبات الکلی تاکید کرد و گفت: افرادی که معتاد به مشروبات الکلی هستند نیز باید در مراکز ویژه ای مورد ترک اعتیاد قرار گیرند.
ذکاءاسدی بر فعالیت بیشتر و موثر دستگاههای فرهنگی، هنری و تبلیغی با استفاده از توان و انرژی در خصوص آگاهسازی و پیشگیری از مصرف تأکید کرد و افزود: از آنجایی که یکی از عوامل موثر در اعتیاد به مشروبات الکلی و مصرف اولیه و بهویژه در محافل عمومی از قبیل عروسی و جشن تولدهاست، لازم است کنترل بیشتر بر تالار های پیرایی و مراکز برگزاری جشن های عروسی اعمال گردد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان، با اشاره به حرام بودن مصرف مشروبات الکلی در دین اسلام، بعد معنوی جامعه را ابزار اثرگذاری برای مبارزه با مصرف این مشروبات دانست.