آوکادو اغلب به عنوان مادهی غذایی با چربی بالا در نظر گرفته میشود. آوکادو مادهی غذایی مغذی است و فواید زیادی برای بدن دارد. در این مقاله به بررسی اجمالی ارزش تغذیهای آوکادو پرداخته شده است.
آوکادو همیشه به خاطر ارزش تغذیهای و فواید خود برای سلامتی مشهور بوده است. در واقع، مصرف آوکادو به 8000 سال قبل از میلاد بر میگردد. گفته میشود که در خت آوکادو بومی امریکای جنوبی و مرکزی است ولی امروزه در بیشتر نواحی استوایی در سرتاسر جهان پرورش داده میشود. آوکادو با داشتن طعمی منحصر به فرد دارای خواص مفید بسیاری نیز هست. آوکادو سرشار از انواع ویتامینها ، مواد معدنی و اسیدهای چرب ضروری است.
ارزش تغذیهای آوکادو
آوکادو با عنوان میوهی کرهای نیز شناخته میشود زیرا، گوشت آن حالتی کره مانند دارد. گوشت این میوه طعمی همانند آجیل دارد. اگر چه برخی افراد به خاطر طعم آوکادو به مقدار زیادی از آن استفاده میکنند ولی برخی دیگر نیز به خاطر محتویات چربی بالای آوکادو از مصرف آن اجتناب میکنند. آوکادو به عنوان یکی از مغذیترین میوهها در نظر گرفته میشود و متخصصین مصرف منظم این میوه را توصیه میکنند. مطابق پژوهشهای انجام شده، چربیهای موجود در آوکادو برای بدن انسان مفید هستند. در جدول زیر ارزش تغذیهای 100 گرم آوکادو خام ارائه شده است.
مواد مغذی موجود در 100 گرم آوکادو خام
کالری
|
167
|
آب
|
3ر72 گرم
|
کربوهیدرات
|
6ر8 گرم
|
پروتئین
|
2 گرم
|
فیبر
|
8ر6 گرم
|
قند کل
|
3ر. گرم
|
چربی اشباع کل
|
1ر2 گرم
|
چربی غیر اشباع کل
|
6ر11 گرم
|
ویتامین
|
مقدار
|
ویتامین A
|
147 واحد
|
ویتامین B1
|
075ر. میلیگرم
|
ویتامین B2
|
143ر. میلیگرم
|
ویتامین B3
|
91ر1 میلیگرم
|
ویتامین B6
|
287ر. میلیگرم
|
فولات
|
89 میکروگرم
|
ویتامین C
|
8ر8 میلیگرم
|
ویتامین E
|
97ر1 میلیگرم
|
ویتامین K
|
21 میکروگرم
|
مادهی معدنی
|
مقدار
|
پتاسیم
|
507 میلیگرم
|
سلنیوم
|
4ر. میکروگرم
|
کلسیم
|
13 میلیگرم
|
سدیم
|
8 میلیگرم
|
فسفر
|
54 میلیگرم
|
منیزیم
|
29 میلیگرم
|
آهن
|
61ر. میلیگرم
|
روی
|
68ر. میلیگرم
|
منگنز
|
1ر. میلیگرم
|
محتویات چربی آوکادو
افراد بسیاری وجود دارند که به خاطر محتویات چربی آوکادو از مصرف آن اجتناب میکنند. در واقع، 80 درصد کالری آوکادو از طریق چربی تولید میشود. ولی خبر خوب آن است که 90 درصد این چربی از نوع غیر اشباع است. آوکادو از آن دسته میوههایی است که بیشترین میزان چربیهای غیر اشباع را داراست. نقطهی مثبت دیگر وجود مقدار زیادی اسید اولئیک در آوکادو است. اسید اولئیک خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و انواع خاصی از سرطان را کاهش میدهد. چربیهای دیگر موجود در آوکادو مانند فیتواسترول دارای خواص ضد التهابی هستند. به طور خلاصه، ترکیب چربیها در آوکادو منحصر به فرد بوده و برای انسان مفید است.
فواید آوکادو برای سلامتی
آوکادو بسیار مغذی بوده و فواید زیادی برای بدن دارد. آوکادو حاوی مقدار زیادی از کاروتنوئیدهاست که برای جذب به چربی نیاز دارند. مزیت آوکادو این است که انواع مناسب چربیهای مورد نیاز را به اندازهی لازم داراست به طوری که کاروتنوئیدها به طور مناسب جذب میشوند. چربیهای موجود در آوکادو به جذب کاروتنوئیدها از منابع غذایی دیگر نیز کمک میکنند. کاروتنوئیدها به همراه ترکیبات مفید دیگر در آوکادو مانند فیتواسترول و اسید چرب امگا 3 از بدن در برابر بیماریهای التهابی مانند آرتریت روماتوئید محافظت میکنند.
این باور وجود دارد که آوکادو برای سلامتی قلب مفید است. هر چند، تحقیقات کافی در این باره انجام نشده است. گفته میشود مصرف این میوه کلسترول را کاهش میدهد. مقادیر بالای ویتامین B موجود در آوکادو عامل مفید دیگری برای سلامت قلبی و عروقی است. همچنین ادعا میشود که آوکادو برای کاهش قند خون و جلوگیری از آسیب دیدن کبد نیز مفید است. آوکادو به خاطر قند پایین خود برای افراد دیابتی ضرر ندارد. ولی مصرف بیش از حد آن توصیه نمیشود. از آوکادو برای مراقبت از پوست و مو نیز استفاده میشود. از آوکادو به طور گستردهای در ماسکهای مو و محصولات زیبایی دیگر استفاده میشود.
به طور خلاصه، آوکادو سرشار از انواع مختلف مواد مغذی بوده و گنجاندن آن در رژیم غذایی توصیه میشود.