آلوئه‌ورا طبیب شگفت‌انگیز طبیعت (۱)

گیاه «آلوئه‌ورا» یکی از گیاهان شگفت‌انگیز است که با داشتن خواص مفید و توانایی‌های درمانی متعدد، به بهبود بسیاری از بیماری‌ها کمک می‌کند. این گیاه که به آن «صبر زرد» هم می‌گویند، یک گیاه بادوام با گل‌های زرد است.

آلوئه‌ورا طبیب شگفت‌انگیز طبیعت (1)

تحریریه ماهنامه دنیای سلامت

 

درباره خواص دارویی و درمانی گیاهانی که در طبیعت یافت می‌شوند، بسیار شنیده‌ایم و گاهی اوقات از این معجزه‌های شگفت‌انگیز طبیعی حیران شده و دیده‌ایم که خواص درمانی این گیاهان اگر بیشتر از داروهای شیمیایی نباشد، کمتر نیست. در ضمن، گیاهان دارویی نسبت به داروهای شیمیایی عوارض جانبی کمتری دارد. گیاه «آلوئه‌ورا» هم یکی از این گیاهان شگفت‌انگیز است که با داشتن خواص مفید و توانایی‌های درمانی متعدد، به بهبود بسیاری از بیماری‌ها کمک می‌کند.

آلوئه‌ورا چیست؟
این گیاه که به آن «صبر زرد» هم می‌گویند، یک گیاه بادوام با گل‌های زرد است. برگ‌های نیزه‌ای و آبدار این گیاه تا حدود 50 سانتی‌متر بلند می‌شوند و طول این گیاه به حدود 122 سانتی‌متر می‌رسد. انسان‌ها از دیرباز با آلوئه‌ورا آشنا بوده‌اند و شواهد نشان می‌دهد که اولین گزارش مکتوب درباره این گیاه مربوط به چهار هزار سال پیش از میلاد مسیح است که در نوشته‌های روی دیواره‌های غارها و کنده‌کاری‌های روی ظروف مربوط به مصر باستان کشف شده است.

در افسانه‌های مصر باستان آمده که این گیاه چنان ارزشی نزد مردمان این سرزمین داشته است که برای حضور در مراسم پس از مرگ فرعون می‌بایست هدیه‌ای از برگ‌های گیاه آلوئه‌ورا تقدیم می‌کردند. همچنین درباره استفاده کلئوپاترا، ملکه زیبای مصر، از این گیاه برای حفظ زیبایی‌اش نقل می‌شود.

گفته می‌شود که او هر روز برای در امان ماندن از آفتاب شدید مصر پوست خود را با آن ماساژ می‌داده است. مصریان حتی برای مومیایی کردن مردگان هم از آن استفاده می‌کردند. مصریان تنها کسانی نبودند که آلوئه‌ورا را می‌شناختند، بلکه درباره استفاده ارسطو از این گیاه نیز شواهدی وجود دارد.

او مشاور اسکندر بود و به تشویق او اسکندر جزیره سوکوترا در اقیانوس هند را تصرف کرد؛ چرا که این جزیره به خاطر رشد زیاد گیاه آلوئه‌ورا مشهور بوده است. در آن زمان برای درمان زخم‌های سربازان سپاه اسکـندر از این گیاه استفاده می‌شده است. آلوئه‌ورا در طب سنتی 5 هزار ساله هندی نیز بسیار مورد استفاده قرار می‌گرفت.

تمدن‌های یونانی، رومی، آفریقایی، مایایی، سرخ‌پوستان امریکا و چینی‌ها نیز به ارزش این گیاه پی برده بودند. مسلمانان در برخی نقاط جهان پس از بازگشت از سفر حج این گیاه را بالای در خانه‌های‌شان آویزان می‌کنند. 

96‌ درصد از وزن این گیاه را آب تشکیل می‌دهد و مابقی شامل چربی‌های ضروری، آمینواسیدها، ویتامین‌ها، املاح، آنزیم‌ها و گلیکوپروتئین ‌است. آلوئه‌ورا دارای خواص گوناگونی است که همگی برای حفظ و بهبود سلامتی انسان و درمان بیماری‌ها کاربرد دارند. در اینجا به برخی از این ویژگی‌ها اشاره می‌کنیم:

آلوئه‌ورا سیستم ایمنی را تقویت می‌کند
اگر سیستم ایمنی بدن قوی باشد، می‌تواند از خود در برابر عوامل بیماری‌زا دفاع کند و اگر دچار جراحتی شود خودش آن را بهبود بخشد. بیماری‌های خودایمنی مانند ام.‌اس، لوپوس و آرتریت روماتوئید همگی ناشی از کارکرد نادرست سیستم ایمنی هستند. سرماخوردگی‌های مکرر، بیماری‌های پوستی، مشکلات گوارشی مانند ریفلاکس و التهاب روده می‌توانند نشانه ضعف سیستم ایمنی باشند.

مکمل‌های آلوئه‌ورا حاوی مواد معدنی، ویتامین‌ها، آمینواسیدها، آنزیم‌ها و ریزمغذی‌های مفید بسیاری هستند که به بدن کمک می‌کنند در برابر عوامل بیماری‌زای خارجی از خودش دفاع کند. در واقع، وظیفه اصلی سیستم ایمنی تمایز قائل شدن بین عوامل بیماری‌زای خارجی و عوامل بی‌خطر داخلی است. به عنوان مثال، گلیکوپروتئین‌هایی که روی یک ویروس را می‌پوشانند به بدن تعلق ندارند و باعث بروز بیماری می‌شوند.

وقتی سیستم ایمنی درست کار کند، می‌تواند بین این دو عامل فرق بگذارد و در برابر عوامل بیماری‌زای خارجی واکنش مناسب نشان دهد. ولی گاهی سیستم ایمنی نمی‌تواند این وظیفه را به درستی انجام دهد و بین دشمن‌ها و دوستان بدن تفاوتی قائل نمی‌شود. اینجاست که سیستم ایمنی به اشتباه، خود بدن را هدف قرار می‌دهد و به آن آسیب می‌رساند.

در این حالت بیماری‌های خودایمنی بروز می‌کنند. گیاه آلوئه‌ورا دارای خواصی است که موجب می‌شود سیستم ایمنی درست عمل کند و عوامل بیماری‌زا را از خود بدن بازشناسد و در مقابل دشمنان خارجی بدن واکنش مناسب نشان دهد. 

آلوئه‌ورا سرشار از ویتامین‌هاست
این گیاه دارویی منبع بسیار خوبی از انواع ویتامین‌هاست. به همین خاطر از آن در بسیاری از درمان‌های خانگی استفاده می‌کنند. ویتامین‌های موجود در آلوئه‌ورا برای کسانی که پرورش اندام کار می‌‌کنند و البته برای حفظ سلامتی عمومی بدن لازم است. ویتامین‌ها عملکردهای زیست شیمیایی گوناگونی دارند و می‌توانند مانند آنتی‌اکسیدان‌ها، هورمون‌ها یا واسطه‌های پیام‌رسان سلولی عمل کنند.

آلوئه‌ورا ویتامین‌های B1، B2، C، B3، B6، A ، B12، E و اسیدفولیک را در خود دارد. البته این گیاه بیش از آنکه به طور مستقیم این ویتامین‌ها را به بدن شما برساند، به آن کمک می‌کند تا این ویتامین‌ها را از منابع دیگر بهتر جذب کند یا بسازد. آلوئه‌ورا به دلیل داشتن ویتامین A، C و E دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است و می‌تواند اثر مخرب رادیکال‌های آزاد را خنثی کند.

ویتامین‌های گروه B و کولین در متابولیسم آمینواسیدها دخالت دارند و ویتامین B12 برای تولید گلبول‌های قرمز خون لازم است. اسیدفولیک هم برای ایجاد سلول‌های خونی ضروری است. آلوئه‌ورا دارای آمینواسیدها، آنزیم‌ها، هورمون‌ها، لیگنین (یک نوع فیبر)، اسید سالیسیک، استرول‌ها، ویتامین‌ها، مواد معدنی و قندهاست.

اگر شما قرص‌های حاوی ویتامین‌های موجود در این گیاه را مصرف کنید، پس از مدتی تغییر محسوسی در وضعیت خود حس خواهید کرد. ویتامین‌های موجود در آلوئه‌ورا خواص بسیار مفیدی دارند و وضعیت دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشند...

برای خواندن بخش دوم -آلوئه‌ورا طبیب شگفت‌انگیز طبیعت- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان