مواد غذایی ناسالم یا جانک فود و گوشت قرمز برخی از مواد غذایی التهابزا بوده که بایستی از خوردنشان خودداری کرد به این دلیل که توانایی بدن در انجام عملکردهای خود را کاهش میدهند. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اکثر مواد غذایی التهابزا این مقاله را مطالعه نمایید...
التهاب به عنوان پاسخ بدن به عفونت یا جراحت تعریف میشود. ناحیهی ملتهب از بدن به طور کلی قرمز شده و درد زیادی را بوجود میآورد. تورمی که به طور واضح در محل متأثر دیده میشود، ممکن است طی چند روز فروکش نماید. عوارض بسیاری مانند بیماریهای قلبی با التهاب مرتبط میباشند. التهاب مزمن به طور کلی شروع یک بیماری جدی است و انجام فوریتهای پزشکی به منظور تشخیص مشکل ضروری است.
مواد غذایی التهابزایی که بایستی از آنها اجتناب کرد
التهاب در بدن میتواند به دلیل مصرف مواد غذایی خاصی رخ دهد. ترکیبات برخی از مواد غذایی ممکن است واکنشهای التهابی در بدن را آغاز کنند. فرد میتواند جهت اطلاع از فهرست کاملی از مواد غذایی التهابزا با پزشک مشورت نماید. دوری و یا ایجاد محدودیت در مصرف این مواد غذایی میتواند فوائد سلامتی بخش طولانی مدت را تضمین سازد. مواد غذایی التهابزا همچنین احتمال بروز بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و فشار خون بالا را افزایش میدهند. از اینرو، بسیاری از مردم ترجیح میدهند از مصرف مواد غذایی التهابزا به جهت جلوگیری از هرگونه مشکلات مرتبط با سلامت خودداری کنند. بایستی در حین خوردن مواد غذایی التهابزا بسیار مراقب باشید، به این دلیل که مصرف بیش از حد آنها میتواند خطرات مختلفی را برای سلامت به همراه داشته باشند. در ادامه مواد غذایی را معرفی میکنیم که خواص التهابی را از خود نشان میدهند.
جانک فود: این غذاهای ناسالم که تحت عنوان فست فود نیز شناخته میشوند، همچنین میتوانند به سرعت موجب ایجاد التهاب در بدن شوند. به منظور کاهش فعالیت التهابی در بدن، ضرورت دارد که از مصرف آنها خودداری کنید.
گوشت قرمز: مصرف گوشت قرمز میتواند فعالیت التهابی را در بدن آغاز کند. مطالعات صورت گرفته نشان میدهند که کاهش مصرف گوشت قرمز میتواند التهاب مشاهده شده در آرتریت روماتوئید را کاهش دهد. گوشت قرمز، همچنین به عنوان التهابآمیزترین مادهی غذایی شناخته شده است که هات داگ، و همبرگر را شامل میشود. بجای آن میتوانید گوشت بدون چربی را را برگزینید که گزینهای بیخطرتر جهت پیشگیری از التهاب است.
الکل: مصرف الکل یکی از عوامل کمک کننده بوده که میتواند موجب ایجاد التهاب شود. یافتههای پژوهشهای انجام شده نشان میدهند که مصرف الکل در واقع درد ناشی از التهاب را تشدید میسازد.
مواد غذایی سرخ شده: لازم است که مصرف غذاهای سرخ شده را ترک نمایید، به این دلیل که به عنوان مواد غذایی التهابزا طبقه بندی میشوند. از غذاهایی مانند ناگت مرغ و چیپس و سیب زمینی سرخ شده به منظور برخورداری از سلامت مطلوب دوری کنید.
فراوردههای لبنی: نمیتوان به سادگی از مصرف این مواد غذایی خودداری کرد به این دلیل که دارای ویتامین و مواد معدنی بالایی هستند. با این حال محدود کردن مصرف این مواد غذایی به منظور جلوگیری از بدتر شدن التهاب ضروی است.
غذاهای سرشار از شکر: مصرف غذاهای بسیار شیرین یا با قند یا شکر فراوان نیز با التهاب ارتباط دارد. از مصرف غذاهای سرشار از قند مانند نوشابه، کیک و شیرینی و غیره بایستی اجتناب کرد. یک رژیم غذایی سرشار از قند همچنین به افزایش وزن کمک کرده و خود ممکن است منجر به چاقی شود.
غذاهای فرآوری شده: این غذاها حاوی مواد تشکیل دهندهای بوده که حقیقتاً برای سلامتمان مضر میباشند. اکثر این غذاهای بسته بندی و از پیش فرآوری شده سرشار از افزودنیهایی مانند طعم دهندهها و شیرین کنندههای مصنوعی میباشند. غذاهای فرآوری شده مانند چیپس یا ورقههای پیاز حاوی مقدار بالایی چربیهای اشباع شده و ترانس میباشند که میتوانند به التهاب کمک کنند. این مواد غذایی علاوه بر اینکه حاوی افزودنیهای ناخوشایند میباشند، همچنین حاوی مواد نگهدارندهای بوده که ممکن است به سلامتیمان آسیب رسانند.
سبزیجات: التهاب معمولاً مرتبط با آرتریت یا ورم مفاصل بوده و میتواند در صورتی که سبزیجاتی مانند گوجه فرنگی و سیب زمینی در رژیم غذایی گنجانده شده باشند، بدتر شود. با این حال، افراد سالم بایستی گوجه فرنگی (در حد اعتدال) مصرف نمایند، به این دلیل که ارزش غذایی بالایی دارد.
به یاد داشته باشید، کاهش التهاب به معنی درد کمتر بوده که با اطلاع از مواد غذایی که بایستی از خوردنشان دوری کنید، این امر کاملاً امکان پذیر است. یک رژیم غذایی سالم حاوی مواد غذایی التهابزا به میزان حداقل خواهد بود. به خاطر داشته باشید که یک رژیم غذایی ضد التهابی میتواند التهاب را کاهش داده، سلامتی را بهبود بخشیده و به پیشگیری از بروز سایر مشکلات پزشکی کمک کند.