شش بیماری مربوط به خوراکی ها:
اداره خوراک و دارو (ایالات متحد) رابطه های زیر را که دارای شواهد کافی هستند بین خوراکی ها و بیماری ها مشخص کرده است: کلسیم و پوکی استخوان، نمک و فشارخون بالا، چربی و بیماری قلب، چربی و سرطان، الیاف گیاهی و سرطان، الیاف گیاهی و بیماری قلب.
ته بندی مناسب
ساعتی از روز فرارسیده است که دلتان ضعف می رود و هوای خوراکی دارد و تا ناهار یا شام مدتی مانده است. پس باید چیز مختصری خورد: شیر با شیرینی یا چیپس با نوشابه یا بستنی. ولی اینها و خوراکی های سنتی ته بندی نظیر این ها، از دید تغذیه ای نامناسبند، زیرا کالری و چربی و قند و نمک زیاد دارند. خوراک بین غذاهای اصلی نیز اهمیت خود را دارد، خوراکی-های زیر مثال های مناسبی هستند: میوه های خشک و آجیل؛ آب میوه؛ سیب زمینی تنوری؛ ماست کم چربی.
به میوه و سبزی رو آورید
وقتی فرزندتان را وادار می کنید همراه غذا کمی میوه بخورد و سبزیجات همراه غذا مانند لوبیا را باقی نگذارد، شاید به اهمیت موضوع آگاه نباشید، ولی در هر حال به تندرستی او کمک کرده اید. اکنون شواهد فراوان پزشکی دلالت دارند که خوردن مقداری میوه و سبزی ها در روز، خطر ابتلا به پاره ای انواع سرطان را کاهش می دهد. به نظر مؤسسه ملی سرطان و جمعیت مبارزه با سرطان آمریکا، میوه ها و سبزی ها، بدن را در برابر سرطان های شش و دهان و گلو و معده و روده ها حفظ می کنند.
میوه ها و سبزی ها از چند راه صد راه سرطان می شوند. مثلأ ویتامین های آو ث جلوی ضایعات مربوط به یاخته های سالم را می گیرند، زردآلو و خربزه و توت و تمشک و توت فرنگی و انواع لیمو و دارابی و هویج و فلفل سبز سرشار از یک یا هر دو ویتامین یاد شده اند. الیاف گیاهی عامل ضد سرطان دیگری هستند، سیب و گلابی و اسفناج مثال هایی از خوراکی های لیف دارند.
کمتر احتمال دارد شما در روز به اندازه کافی میوه و سبزیجات بخورید، پس بار دیگر که به خرید میوه می روید، بیش از معمول میوه و سبزیجات بخرید تا قسمتی از خوراک روزانه شما را تأمین کنند.