مارچوبه، کلم، خیار، کلم گل، اسفناج، خردل سبز و آرتیشو در فهرست سبزیجات سبز قرار دارند. برای یک زندگی سالم، استفاده از این سبزیجات در طول وعدهی غذایی ضروری میباشد.
آن چیزی که باعث تفاوت بین سبزیجات سبز و دیگر سبزیجات شده، رنگ آنها میباشد. رنگدانهی سبز موجود در این سبزیجات مسئول رنگ سبز میباشد. مطالعاتی به منظور شناسایی سبزیجات سبز به عنوان منبع خانگی از مواد غذایی صورت گرفته است. جای تعجب نیست که این نوع سبزیجات مسئول بخشی از رژیم سالم میباشد. استفاده از سالاد سبزیجات سادهترین راه به منظور گنجاندن این نوع سبزیجات در رژیم غذایی روزانه میباشد. سالادها به راحتی تهیه شده و میتوانند در مدت زمان کوتاهی آماده شوند.
فهرستی از سبزیجات سبز
در زیر فهرستی از سبزیجات سبز ارائه شده که عبارتند از: مارچوبه، کلم، آرتیشو، گل کلم، بلوط، شنبلیله، کدو حلوایی، گل لادن، قاصدک، گل گاو زبان، چغندر دریایی، خیار و سیب رمینی شیرین میباشد.
فهرستی از سبزیجات سبز تیره
برخی سبزیجات وجود دارند که دارای برگهای تیرهتر میباشند، از اینرو به عنوان سبزیجات سبز تیره طبقه بندی میشوند. مشاهده شده که ارزش تغذیهای سبزیجات سبز تیره بالاتر از سبزیجاتی با برگهای روشنتر میباشند. درصد ویتامینها و مواد معدنی ضروری در سبزیجات سبز تیره به میزان قابل توجهی بالا میباشد. غلظت مواد غذایی در سبزیجات سبز تیره حداکثر میباشد و بنابراین در رژیم غذایی گنجانده میشود.
فهرستی از سبزیجات برگی سبز تیره در زیر ذکر شده است:
کلم بروکلی، کاهو، کاسنی، خردل، اسفناج، شلغم، کلم پیچ
مواد غذایی موجود در سبزیجات سبز
هر نوع ویتامین، محلول در آب یا محلول در چربی در مقادیر زیادی از این سبزیجات یافت میشود. بنابراین، در صورتیکه به دنبال یافتن مناب طبیعی از ویتامینهای محلول در آب مانند ویتامینهای B و C و یا ویتامینهای محلول در چربی مانند ویتامینهای A و K هستید، پس سبزیجات برگی بهترین گزینه میباشد.
علاوه بر داشتن منابع غنی از ویتامینها، سبزیجات سبز نیز حاوی مقدار بالایی از مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، منیزیم و آهن بوده که برای حفظ سلامتی حیاتی میباشند.
مهمتر این که، محتوای چربی در سبزیجات ناچیز بوده و بنابراین آنها اغلب در رژیمهای غذایی کاهش وزن گنجانده میشوند. بنابراین کسانی که به دنبال رژیمهای کم کالری برای کاهش وزن خود هستند، باید بر روی خوردن سبزیجات سبز تمرکز کنند. آنها اساسا دارای محتوای بالایی از فیبر بوده که به پیشگیری از مشکلات گوارشی مانند یبوست کمک میکنند.
سبزیجات آلی
در صورتیکه شما به دنبال رفاه هستید، انتخاب سبزیجاتی که به صورت ارگانیک تولید شده، ضروری میباشد. روشهای معمول رشد سبزیجات شامل استفاده از آفت کشهای سنتزی گسترده و افزودن مواد غذایی شیمیایی میباشد. با اینحال، این باعث کاهش مواد تغذیهای سبزیجات شده، اما سبزیجاتی که به صورت آرگانیک تهیه میشوند، به خاطر استفاده از آفت کشهای طبیعی مواد تغذیهای آنها به سختی کاهش مییابد. درست است که ما باید جهت تهیهی محصولات ارگانیک پول بیشتری را بپردازیم، اما هیچ شکی نیست که محصولاتی که به صورت ارگانیک رشد میکنند، دارای مواد تغذیهای بیشتری میباشند.
نحوهی پخت سبزیجات سبز
در صورتیکه بخواهیدارزش تعذیهای سبزیجات سبز حفظ شود، به کار گیری روشهای پخت سالم و صحیح ضروری میباشد. سرخ کردن عمیق و یا پخت بیش از حد باعث از بین رفتن مواد غذایی سبزیجات شده و بنابراین فواید سبزیجات به میزان بسیار زیادی کاهش مییابد. بهترین روش پخت که باعث حفظ سبزیجات از کاهش ارزش تغذیهای آنها میشود، بخار پز کردن آنها میباشد. سرخ کردن یکی دیگر از گزینههای پخت سالم سبزیجات بوده که به حفظ محتوای تغذیهای سبزیجات کمک میکند. هرگز سبزیجات را به میزان زیاد نجوشانید، چون این کار منجر به کاهش مقادیر قابل توجهی از مواد غذایی موجود در آن میگردد.
در کل، جهت دستیابی به سلامتی مطلوب و مدیریت وزن یا کاهش بیماریهایی مانند دیابت، استفاده ار رژیم غذایی غنی از سبزیجات سبز ضروری میباشد. به منظور حفظ سلامتی، استفاده از مواد غذایی سالم یک پیش نیاز اساسی میباشد. با مصرف سبزیجات سبز، سلامتی خود را برای سالهای زیادی تضمین کنید.