![پیراهن قرمز](/Upload/Public/Content/Images/1395/11/29/0014000467.jpg)
خیلی از خانمها در شروع دوران قاعدگی شان با دردهای متعددی مواجه میشوند که این دردها میتواند دلایل و عوامل مختلفی داشته باشد. ما در گزارشی دو قسمتی قصد داریم تا به این موضوع و نحوه کم کردن این دردها، با ورزش و البته با دارو درمانی بپردازیم.در بخش دوم گزارشمان به توصیههای پزشکان برای استفاده از داروها برای کاستن ازاین دردها اشاره میکنیم:
استفاده از داروها برای خنثی کردن درد
در ابتدا و در فاز ابتدایی قاعدگی دردی متناوب بخش پائین شکم آنها را فرا میگیرد و این درد در طول روزهای ابتدایی قاعدگی ادامه مییابد و دلیل آن هم انقباضات شدید عضلات رحمی است.
در نتیجه، دردی ایجاد میشود که گاهی وقتها ممکن است با بالاآوردن،حالت تهوع، اسهال و یا سردرد همراه باشد.
البته این احتمال هم وجود دارد که مشکلات دیگری از جمله آندومتریوز ، آدنومیوز و یا مشکلات و بیماریهای این چنینی باعث ایجاد این دردها باشند.
این طبیعی است که در طول دوره قاعدگی، بخشهایی از بدن زنان دچار تغییراتی میشود ولی در برخی مواقع این دردها تحمل ناپذیر میشوند و گذر زمان و مصرف داروهای مختلف هم نمیتواند این دردها را کمرنگ کند.
![لیوان آب](/Upload/Public/Content/Images/1395/11/29/0014000479.jpg)
با وجود تمام این صحبتها استفاده از حرکات ورزشی و انجام برخی ورزشهای مشخص در کاهش دردهای قاعدگی به طور تمام وکمال اثبات نشدهاند. اما استفاده زیاد و بی رویه از داروهای شیمیایی نیز برای کاهش این دردها توصیه نمیشود و ممکن است این داروها حتی آسیب رسان نیز باشند.
زنان زیادی هستند که با مصرف داروهای ضدالتهابی از جمله ایبو بروفن، ناپروکسن، دیکلوفناک و مفنامیک اسید، به دنبال تسکین دادن دردهای قاعدگی شان هستند و 65% از آنها معتقدند که مصرف این داروها به تسکین دردهای قاعدگی شان کمک زیادی میکند. اما مشکل اصلی در افزایش رو به رشد مصرف این داروهاست.
خانم لافوئنته دراین باره میگوید:« با درنظر داشتن اینکه دردهای قاعدگی در بسیاری از مواقع قبل از بروز نشانههای شروع قاعدگی آغاز میشود، به افراد توصیه میشود که قبل از بروز درد، داروهای ضد التهابی شان را به صورت منظم مصرف کنند و الگو و برنامه خاصی را برای مصرف قرصها در روزهای ابتدایی قاعدگی شان دنبال کنند.» بهترین حالت این است که مصرف این داروها قبل از آنکه درد شدید شود، آغاز گردد.
از سوی دیگر خوان وی رامیرس بوسکا، پزشک متخصص زنان واستاد دانشگاه والنسیا راهکارهای کاربردی دیگری را برای کاهش دردهای قاعدگی توصیه کرده. او معتقد است که میتوان از داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی (AINE) مثل ناپروکسن استفاده کرد.و درعین حال میتوان از داروهای ضداسپاسم نیز استفاده نمود و به علاوه منطقه شکمی را گرم نگه داشت و از کمپرس گرم در این مناطق برای کاهش دردهای قاعدگی بهره برد.