بادمجان یکی از سبزیجاتی است که در پخت غذاهای گوناگون کاربرد بسیار دارد. برای پخت انواع سوفله و گراتن میتوانید از بادمجان استفاده کنید. بادمجان همچنین برای پخت غذاهای سنتی از قبیل کشکبادمجان، میرزاقاسمی و خورش غوره بادمجان یا آش بادمجان به کار میرود. اما تلخی بادمجان، عاملی است که خیلیها را از خوردن بادمجان و مشتقات آن گریزان کرده است. امروز در آشپزخانه روزچین قصد داریم ترفندهایی برای گرفتن تلخی بادمجان را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
نکاتی برای خرید بادمجان شیرین
قبل از اینکه برای گرفتن تلخی بادمجان راهکار ارائه دهیم، بهتر است نکاتی را برای خرید بادمجان شیرین و بدون تخمه بیان کنیم، زیرا همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. این نکتهها را همه افراد خانه که به خرید میروند باید بدانند، مخصوصا آقایانی که اهل خرید خانه هستند!
مهمترین نکته در خرید بادمجان، انتخاب بادمجانهای با تخمه کم و مزه شیرین است. برای خرید بادمجان به سراغ بادمجانهای گوشتالو، براق، سنگین و بلند بروید. همچنین بادمجانهایی که دارای پوستی کشیده، سفت و بدون آثار ضرب خوردگی هستند، خوشمزهتر هستند.
بادمجانهای کوتاه و گوشتی و بزرگ برای دلمه استفاده میشود. بادمجانهای باریک و کشیده برای سرخ کردن در خوراکها، خورشها و پیشغذاها استفاده میشوند. بادمجانهای کوچک نیز برای درست کردن انواع ترشی و دورچین و بورانی استفاده میشوند. برای کبابی کردن هم از بادمجانهای بلند استفاده کنید.
گرفتن تلخی بادمجان با روشهای اصولی
بادمجانها را پس از پوست کندن از وسط به دو نیم کنید. اگر زیاد تخمه دارد، آنها را در بیاورید. روی آن نمک بپاشید و روی یک سینی دستمال کاغذی بگذارید و بادمجانها را روی آن بچینید و سینی را در آفتاب قرار دهید.
یک سطل را پر از آب کنید، مقداری آب لیمو در آن ریخته و بادمجانهای پوستکنده را درون آن بریزید. بعد از 10 دقیقه بادمجانها را خارج کنید. در آخر بادمجانها را بفشارید تا آب آنها خارج شود.
بادمجانها را برش بزنید و روی آنها مقدار زیادی نمک بریزید. سعی کنید نمک زیاد بزنید زیرا بر اثر شسته شدن، مقدار زیادی از نمکها از بین میروند. بعد از نیم ساعت بادمجانها را آبکشی کرده و در غذای مورد نظر استفاده کنید.
تکههای بادمجان را به مدت 30 دقیقه در شیر بخوابانید. این کار به گرفتن تلخی بادمجان کمکی نمیکند، اما به خوشمزه شدن آن کمک میکند.
بادمجانهای تکه شده را در یک سینی بریزید و به مدت 30 دقیقه در فریزر قرار دهید. بعد از زمان گفته شده بادمجانها را خارج کنید و بگذارید یخ آنها باز شود، سپس آنها را بفشارید تا آب اضافی آنها خارج شود.
با به کارگیری این ترفندهای آشپزی تا حد زیادی از شر تلخی بادمجان رها میشوید😊