به گزارش ایسنا، محمد صادقزاده امروز در نشستی خبری در هفدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق با بیان این که مجلس شورای اسلامی یک بسته قانونی برای توسعه تجدیدپذیرها در نظر گرفته که باید به صورت یکجا اجرایی شود، اظهار کرد: وزارت نیرو مکلف شده که طبق برنامه ششم توسعه 5000 مگاوات برق را از طریق انرژیهای تجدیدپذیر ایجاد کند و براساس قانون مجلس شورای اسلامی منابع مالی برای احداث این نیروگاهها نیز مشخص شده است.
به گفته وی، مجلس مقرر کرده تا مبلغی برای عوارض برق به منظور توسعه برق روستایی و توسعه تجدیدپذیرها دریافت شود که میزان مبلغ پیش بینی شده 1100 میلیارد تومان است که بیش از 500 میلیارد تومان آن از مردم دریافت شده است.
رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) افزود: آنچه موجب نگرانی ما شده این است که این منابع به جای استفاده دراین دو موضوع از مسیر خود منحرف و در جای دیگری هزینه شود.
صادقزاده ضمن امیدواری از این مساله که سازمان برنامه و بودجه نسبت به تاخیر پیش آمده دراین موضوع اقدام کند، گفت: تاکنون تنها 34 میلیارد تومان از طرف خزانه پرداخت شده که در قیاس با 500 میلیارد تومانی که از مردم اخذ شده است مبلغ بسیار کمی است.
وی با بیان این که مجلس در قانون تاکید کرده که 100 درصد منابع حاصل صرف این دو موضوع یعنی توسعه برقرسانی و تجدیدپذیرها شود، ادامه داد: در حال حاضر از مجاری قانونی این موضوع را پیگیری میکنیم حتی اگر تا اسفندماه نیز این مبلغ تخصیص یابد کار به صورت قانونی انجام شده، اما نگرانی ما این است که بخش خصوصی و مشترکان در این مدت نشود.
رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) با بیان این که پولی که از مردم برای این دو مهم اخذ شده باید در همان مسیر نیز هزینه شود، لذا امیدواریم که مشکل پیش آمده در عدم تخصیص منابع به زودی برطرف و تجدیدپذیرها بتوانند سیر توسعهای خود را پیش ببرند.
صادقزاده میانگین تعرفه تجدیدپذیرها در کشور را 370 تومان برای هر کیلووات ساعت دانست و افزود: خرید تضمینی طی قرارداد 20 ساله انجام میشود و هر ساله نیز متناسب با تورم داخلی 30 درصد و براساس تورم نرخ ارز 70 درصد افزایش مییابد، بنابراین احداث کننده میتواند مطمئن باشد که پول پرداختی بازگشت به سرمایه دارد.
وی بهترین زمان بازگشت به سرمایه را چهار سال دانست و افزود: در بدترین شرایط بازگشت سرمایه احداث کننده انرژیهای تجدیدپذیر هشت سال خواهد بود و باید گفت که انرژیهای تجدیدپذیر در ایران آیتمهای تشویقی بسیار خوبی را دارد که مشترکان میتوانند به راحتی در این حوزه سرمایهگذاری کنند.
رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر آخرین وضعیت تولید برق از زباله، گفت: نرخ خرید برق انرژی زیست توده 3700 ریال برای هر کیلووات ساعت است و این در حالی است که برق مشترکان کشور 700 ریال بر کیلووات ساعت فروخته میشود. به عبارت دیگر 3000 ریال برای نیروگاههای زبالهسوز یارانه پرداخت میکنیم.
صادقزاده با بیان این که مشکل محیط زیست و دفع بهداشتی زبالهها و همچنین جلوگیری از آلودگیهای ناشی از زباله برعهده شهرداری و محیط زیست قرار دارد، اظهار کرد: اقدام وزارت نیرو برای ارائهی تشویق برای توسعه تجدیدپذیرها نباید اینگونه قلمداد شود که شهرداریها خود را کنار بکشند.
وی تصریح کرد: انتظار ما این است که شهرداریها به عنوان مسوول دفع پسماند بیشتر از وزارت نیرو در این مساله مشارکت داشته باشند.
رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) با بیان این که در حال حاضر پنج نیروگاه زباله سوز در کشور فعالیت میکنند، ادامه داد: میزان تولید زیست توده در ایران 10.5 مگاوات ثبت شده است و باید گفت که این پتانسیل وجود دارد که تمام زبالههای کشور را به برق تولید کرد.
صادقزاده همچنین در خصوص تسهیلات سرمایهگذاران داخلی و خارجی، بیان کرد: هیچگونه تبعیضی بین سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای تجدیدپذیرها وجود ندارد و همین مساله باعث شده که 4.1 میلیارد دلار تقاضای سرمایهگذاری در وزارت اقتصاد برای تجدیدپذیرها وجود داشته باشد که 1.5 میلیارد دلار آن عملیاتی و 400 میلیون دلار به بهرهبرداری رسیده است.
وی با اشاره به اهمیت انرژیهای تجدیدپذیر در کشور گفت: در حال حاضر تمام کشورهای دنیا در حال توسعه تجدیدپذیرها هستند، چرا که تولید برق از طریق منابع تجدیدپذیر میتواند شرایط مناسبتری را برای آیندگان رقم بزند.
رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) با تاکید بر این مساله که ایران در توسعه تجدیدپذیرها به هیچ وجه عقبماندگی ندارد، اظهار کرد: براساس برنامه مجلس شورای اسلامی قرار شده که طبق برنامه ششم توسعه وزارت نیرو 5000 مگاوات برق خود را از طریق تجدیدپذیرها تولید کند و این در شرایطی است که در این چند ماه اخیر بیش از 400 مگاوات بیش از 400 مگاوات تولید شده که اگر به همین روال پیش برویم با اتکاء به بخش خصوصی میتوانیم شرایط خوبی را در تجدیدپذیرها رقم بزنیم.