ماهان شبکه ایرانیان

پاسخ به سوال مخاطبان

با عادات بد همسرم چگونه برخورد کنم؟

شاید برای بسیاری از زوجین این مساله ایجاد شده باشد که شناختی که در ابتدای آشنایی ایجاد شده است با آغاز زندگی مشترک تغییر کرده است و باعث اختلاف نظرهایی شده است.

پرسش مخاطبان : زنی بیست و دو ساله هسـتم. چند ماه است ازدواج کرده‌ام. متأسفانه همسرم برخلاف قول‌های پیش از ازدواج رفتارها و عاداتی دارد که موجب ناراحتی من می‌شود. این در صورتی است که گفته بود چنین عاداتی ندارد. چطور می‌توانم این مشکل را برطرف کنم تا زندگی بهتری داشته باشم.

عادت بد همسران

 

پاسخ: دکتر بهروز بیرشک - روان‌شناس، عضو هیئت علمی انستیتو روان‌پزشکی تهران

   خانم‌ها و آقایان باید دقت کنند اگر در ابتدای ازدواج مطالعه‌ی بیشتری داشته باشند، به برخی از این خصوصیات پی می‌برند و حتماً تصمیم بهتری خواهند گرفت. درباره‌ی شما هم فکر می‌کنم بدون مطالعه و عجولانه تصمیم به ازدواج گرفته‌اید. اما همین‌که سؤال پرسیده‌اید و برای حل مسئله قدم جلو گذاشته‌اید، می‌تواند یک انگیزه مثبت باشد. توصیه‌ی من این است که حتماً برای شرکت در کارگاه‌های روان‌شناسی و مراجعه به مشاور اقدام کنید. به این دلیل که هم مشکل‌تان حل می‌شود و هم می‌توانید با نزدیک ‌کردن نقطه‌نظرات، به زندگی مشترک‌تان کمک کنید. این راه بهتر از این است که رفتارهای مقابله‌ای با همسرتان داشته باشید، یا واکنش‌هایتان طوری باشد که فاصله را بیشتر کند.

بهترین کار مشاوره ‌گرفتن است. این اقدام موجب می‌شود هم مسایل فردی شما مطرح شود و هم از طریق زوج‌درمانی، تفاهم میان‌تان ایجاد شود و به هم نزدیک‌تر شوید. با توجه به مطالبی که مطرح کرده‌اید، شما از این‌که همسرتان قبلاً حقیقت را نگفته‌اند و حالا در زندگی با چیز دیگری روبرو شده‌اید و می‌بینید که خواسته‌هایتان عملی نیست، دل‌خور هستید و خواسته یا ناخواسته واکنش‌هایی نسبت به هم نشان می‌دهید که برای بهبود شرایط به هیچ‌عنوان مناسب نیست. با شرکت در جلسات مشاوره به راه‌حلی منطقی خواهید رسید. ضمن اینکه با مشاوره، رفتاری منطقی و آرام در مواجه با مشکلات خواهید داشت که در حل مسایل حتماً کمک‌تان خواهد کرد و این خود می‌تواند انگیزه‌ای برای تغییر رفتارهای همسرتان باشد.

ترس شما از اینکه همسرتان رفتارهایش را تغییر ندهد‌، در جلسات مشاوره قابل حل است. با کمک مشاور متوجه می‌شوید خواسته‌هایتان چه بوده، نگرانی‌هایتان چه بوده و آیا به این دلیل که از ایشان دلخور هستید چنین تصوری می‌کنید. می‌توانید از روان‌شناس یا مشاور تکنیک‌هایی یاد بگیرید که با کمک آنها بتوانید به همسرتان بفهمانید که به او و زندگی‌تان علاقه‌مند هستید تا از این طریق بتواند بر رفتار ایشان تأثیر بگذارد و در نهایت شوهرتان را برای شرکت در جلسات مشاوره تشویق کنید. دقت داشته باشید همواره یکی از اشکالات اساسی زندگی ما این است که در بسیاری از مواقع با هم صحبت نمی‌کنیم. ارتباط ما در خانواده بسیار ضعیف است؛ یعنی من مسایل را در درون خودم نگه می‌دارم، بدون اینکه طرف مقابل بداند که به چه چیزی فکر می‌کنم، خواسته‌هایم چه هستند و از چه چیزی ناراحت هستم. حتماً همسران باید ارتباط خود را با هم تقویت کنند تا از این طریق متوجه شوند بر سر چه مواردی با هم مشکل دارند و آن زمان برای حل موضوع اقدام کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان