هادی مدقق در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه توقف این طرح تاثیرات نامطلوبی را برای صنعت برق بر جا خواهد گذاشت، اظهار کرد: با توجه به اینکه هر ساله با بحث کمبود برق و مدیریت مصرف روبرو هستیم، لازم بود که این طرح اجرایی شود.
وی ادامه داد: زمانیکه تصمیم به تغییر زیرساختها گرفته شد این پروژه متوقف و خسارات زیادی در حوزه اهداف پروژه و منابع مالی به صنعت برق وارد شد.
مدقق تصریح کرد: هنگامیکه یک پروژه در حال اجرا است پیمانکار، تولیدکننده، نیروی انسانی و تجهیزات متعدد درگیر کار میشوند که با توقیف ناگهانی یک طرح مشکلاتی به وجود خواهد آمد.
به گزارش ایسنا، اجرای طرح نصب کنتورهای هوشمند که جزو سیاستهای اقتصاد مقاومتی بوده سال گذشته در وزارت نیرو به تصویب رسید در این طرح اولویت با مشترکان بزرگ با مصرف بالای 30 کیلووات و چاههای کشاورزی به اجرا درآمد و براساس برنامهریزیهای صورت گرفته قرار بود تمام 450 هزار مشترک دیماندی و چاههای کشاورزی که بیش از 50 درصد بار مصرفی کشور مختص به این دو بخش میشود به کنتورهای هوشمند تجهیز شوند.
در سال 1395 در کل کشور 115 هزار کنتور هوشمند نصب شد که 20 هزار کنتور مربوط به چاه کشاورزی بود درباره خصوصیات و ویژگی های این طرح باید گفت که با توجه به اینکه مشترکان با نصب این کنتورها امکان مانیتورینگ و مشارکت در برنامههای بار را دارند میتوانستند از مزایای خوبی در این عرصه بهرهمند شوند.
بهطور مثال اگر مشترکان در برنامههای مدیریت بار مشارکت می کردند میتوانستند از تخفیفهای در نظر گرفته شده در این رابطه بهرهمند شوند. همانطور که سال گذشه با اجرای طرح ذخیره عملیاتی مشترکان توانستند تخفیفهای خوبی را به دست آورند.
براساس پیشبینیهای صورت گرفته قرار بود در تابستان سال جاری بیش از 1000 مگاوات کاهش پیک بار از طریق اجرای طرح ذخیره عملیاتی صورت گیرد که با متوقف شدن این طرح عملا اجرای این کار محقق نمی شود.