همچنین مصرف ادویهجات در کاهش بیماریهای مربوط به سیستم عصبی مانند بیماری آلزایمر و پارکینسون مفید هستند.
ادویهجاتی که عملکرد مغز را بهبود میبخشند:
1. دارچین
دارچین شامل ترکیباتی است که برای بیماری آلزایمر مفید هستند. دارچین دو ترکیب به نام سینامالدئید و اپی کتیچین دارد که مانع از تجمع پروتئین تیاییو در سلولهای مغز میشود که مسئول بیماری آلزایمر است. دارچین به بنزوات سدیم تبدیل میشود که میتواند عملکرد حرکتی پروتئینهای محافظ عصبی را افزایش دهد. دارچین به دلیل کنترل تورم سلولهای مغزی، مشکلات ناشی از ضربه مغزی یا جراحی مغز را کاهش میدهد. دارچین بهترین دارو برای بسیاری از اختلالات عصبی مرتبط با سن است.
2. فلفل سیاه
فلفل سیاه شامل پپرین است که نوعی آلکالوئید است و عملکرد شناختی مغز را افزایش میدهد. پپرین رشد بتااندروفین مغز را بهبود میبخشد.
بتااندروفین عملکرد شناختی مغز را افزایش میدهد، باعث آرامش میشود و تغییر خلق و خوی را بهبود میبخشد. بتااندروفین برای کم کردن سرعت رشد آنزیم کاهنده سروتینین مفید است. فلفل سیاه برای مدیریت مشکلات مربوط به پارکینسون نیز مفید است.
3. جوز هندی
جوز هندی یک داروی طبیعی برای درمان افسردگی، استرس، اضطراب و خستگی است. روغنهای طبیعی موجود در جوز هندی، ترکیبی به نام میریستیسین دارد که باعث بهبود حافظه و فعال نگه داشتن مغز و عملکرد شناختی مغز میشود. علاوه بر آن، این ادویه باعث افزایش وضوح ذهنی و رهایی از استرس میشود. بهتر است از این ادویه به مقدار کم استفاده کنید؛ زیرا مصرف زیاد آن باعث حالت تهوع، استفراغ و تپش قلب میشود.
4. زعفران
زعفران شامل ترکیباتی است که به عنوان یک ضد افسردگی و بهبود خلقوخوی عمل میکند. زعفران تولید هورمون سروتینین را که مسئول احساس خوب است، افزایش میدهد. زعفران آنتیاکسیدانهای کروستین و کروسین دارد که به افزایش حافظه کمک میکند. همچنین زعفران سیستم عصبی مرکزی را از اختلالات اکسیداتیو محافظت کرده و اثر اختلالات تحلیل برنده اعصاب را کاهش میدهد.
5. زردچوبه
زردچوبه برای رشد دوباره سلولهای مغز بسیار مفید است. زردچوبه دارای ترکیبی است که قابلیت مغز برای تعمیر و بازیابی خود را افزایش میدهد. کورکومین موجود در زردچوبه، اختلالات تحلیل برنده اعصاب را کاهش میدهد و به عنوان یک ضدافسردگی مفید عمل میکند. همچنین زردچوبه از مغز در برابر آسیبهای ناشی از مصرف الکل محافظت میکند.
6. زنجبیل
زنجبیل برای مشکلات گوارشی از قبیل از دست دادن اشتها، تهوع و درد بسیار مفید است. این ادویه آنتیاکسیدان و ضدتورمی قوی است. جینجرول موجود در زنجبیل اثر رادیکالهای آزاد در مغز را کاهش میدهد. زنجبیل قدرت تمرکز را بهبود بخشیده، مشکل از دست دادن حافظه کوتاه مدت را کاهش میدهد و از دست رفتن سلولهای مغز را کنترل میکند. همچنین زنجبیل مشکلات ناشی از دیابت، چاقی و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
7. میخک
استفاده از میخک برای کنترل افسردگی، اضطراب و استرس توصیه میشود. میخک در تغییر خلق و خو بسیار موثر است. روغن میخک میزان دوپامین، سروتینین و انتقال دهندههای عصبی را افزایش میدهد. آنتیاکسیدان قوی به نام اوژنول در روغن میخک وجود دارد که به عنوان یک محرک مغز عمل میکند و رشد سلولی را افزایش میدهد. روغن میخک در آروماتراپی برای تحریک و انرژیبخشی به مغز استفاده میشود.
8. شنبلیله
شنبلیله به افرادی که از اختلالات تحلیل برنده اعصاب رنج میبرند، کمک میکند. شنبلیله حاوی آلکالوئید است که برای بازسازی سلولهای آسیب دیده مغز بسیار حیاتی است. شنبلیله میتواند احتمال از دست دادن حافظه را کاهش دهد.
9. زیره سیاه
زیره سیاه شامل بسیاری از روغنهای ضروری است که باعث تحریک قدرت مغز و افزایش عملکرد مغز میشوند. اسانس زیره سیاه فروپاشی انتقال دهندههای عصبی را مهار کرده و حافظه را تیزتر میکند. علاوه برآن، زیره سیاه عملکرد شناختی مغز را افزایش میدهد.
10. دانه رازیانه
دانه رازیانه معمولاً برای تقویت مغز و افزایش عملکرد شناختی مغز استفاده میشود. دانه رازیانه حاوی پتاسیم زیادی است. پتاسیم به عنوان یک الکترولیت عمل میکند که فعالیت الکتریکی مغز را افزایش میدهد. دانه رازیانه گشادکننده عروق است و باعث بهبود فعالیت عصبی و افزایش گردش خون اکسیژندار در مغز میشود.