مصرف مقداری گردو در طول روز که اغلب با پنیر و ماست میل میشود، احتمالا راهی موثر برای کاهش وزن است.
گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 و دیگر موادی است که مصرف معتدل آنها با کاهش خطر چاقی و دیابت مرتبط است. آنها همچنین میتوانند اثر مناسبی روی حس گرسنگی داشته باشند و با کاستن از هوس تغذیه، به کنترل وزن کمک کنند.
محققین 9 فرد بستری به خاطر چاقی را به دو گروه تقسیم کردند و در بازهای 5 روزه به نوشیدن دو نوع اسموتی واداشتند: اولی یک اسموتی حاوی 48 گرم گردو بود و دومی یک نوشیدنی بیاثر که طعم و کالریاش دقیقا مشابه اولی بود. پس از یک ماه تغذیه با رژیم معمول، این افراد دوباره برای 5 روز تحت نظر قرار گرفتند و این بار جایشان عوض شد. به گروه اول نوشیدنی بیاثر را دادند و به گروه دوم نوشیدنی گردودار را.
سپس در حالی که به آنها عکس غذاهای پرچرب (مثلا کِیک) و کم چرب (مثلا سبزیجات) یا عکسهای بیربط از درختان و کوهها نمایش داده میشد، از مغزشان ام.آر.آی گرفتند.
از نتایج منتشره در این تحقیق معلوم شد که وقتی افراد به عکس غذاهای پرچرب نگاه میکنند، لایهٔ اینسولار مغزشان که در کنترل اشتها و هوس تغذیه نقش دارد، در اثر خوردن نوشیدنی گردویی فعالتر میشود و میل به چربی را کاهش میدهد، اما افرادی که نوشیدنی بیاثر را خورده بودند چنین تغییری را بروز ندادند.
گردو میتواند نوع نگاه مغز ما به غذاها و تاثیر آن بر اشتها و تغذیهمان را تغییر دهد و از این رو گنجاندن آن در برنامهٔ روزانه بهترین کار ممکن است.
به طور کلی میتوان این مزایا را برای گردو برشمرد:
- بهبود عملکرد قلب به واسطه امگا-3
- بهبود سلامت استخوانها با افزایش جذب کلسیم
- بهبود سوختوساز بدن به خاطر تامین مواد معدنی مانند منگنز، مس، پتاسیوم، کلسیم، آهن، منیزیوم، زینک و ...
- کنترل دیابت به واسطه تامین اسیدهای چرب با حلقههای اشباع نشده
- جلوگیری از سرطان به واسطه آنتیاکسیدانها
- کاهش التهابهای بدن
- مراقبت از پوست با تامین ویتامین E
- تنظیم خواب با تامین ملاتونین که هورمون القای خواب است
- تنظیم وزن
- بهبود حال عمومی و تقویت قوا
- افزایش طاقت و قدرت تحمل سختیها
گردو را با بسیاری از غذاهای رایج میتوان مصرف کرد. مانند:
- افزودن گردوی خورد شده به مرغ و ماهی قبل از پختن آنها
- استفاده از پودر گردو در ساندویچ، سالاد و دیگر غذاها
- افزودن گردو به دسرها
- استفاده از گردوی تکهتکه شده در کنار ماست و پنیر