یکی از میان وعدههای سالم و پر انرژی در نیمه دوم سال، پیراشکی کدو حلوایی است. این پیراشکی خانگی، سالم و مقوی است؛ و برای شروع یک روز عالی صبحانهای انرژیزا و لذیذ است. ترکیب این پیراشکی با کره بادام زمینی طعم و مزه روزهای سرد را برای شما شیرین و به یاد ماندنی میسازد.
مواد لازم
آرد 3 و نیم پیمانه
پوره کدو حلوایی 1 و نیم پیمانه
تخم مرغ 2 عدد
شکر نصف پیمانه
نمک 1 قاشق مرباخوری سرخالی
پودر مخمر خشک 1 قاشق غذاخوری
روغن مایع 1/4پیمانه
آب ولرم 1/4 پیمانه
کره بادام زمینی به مقدار لازم
پودر قند برای تزئین
طرز تهیه پوره کدو حلوایی
1- کدو را بشویید و از وسط نصف کنید.
2- تخمهای کدو حلوایی را خارج کنید و کدو را به اندازههای یکسان ببرید.
3- کدو را داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد و به مدت 1 ساعت قرار دهید تا کدوها نرم و پخته شوند.
4-سپس کدوها را با قاشق از پوست جدا کنید و داخل میکسر بریزید تا پورهای و یکدست شود.
طرز تهیه خمیر
1- آرد، مخمر خشک، نمک و شکر را در ظرفی بریزید و مخلوط کنید.
2- تخم مرغ و پوره کدو حلوایی را اضافه و خوب مخلوط کنید. سپس آب ولرم و روغن مایع را اضافه کنید و چند دقیقه هم بزنید تا خمیر نرمی بدست بیاید.
3- کاسهای را چرب کرده و خمیر را داخل آن بگذارید. روی ظرف را با کیسه فریز بپوشانید و به مدت 2 ساعت در جای گرم قرار دهید. با این کار خمیر استراحت میکند و حجم آن دو برابر میشود.
4- خمیر را روی سطحی که آرد پاشی کردهاید پهن کنید و با لیوان آن را قالب بزنید و به صورت گلوله گرد گوچک در بیاورید.
5- سپس خمیرها را روی سینی چرب بگذارید و روی آنها را با کیسه فریز بپوشانید و 30 دقیقه صبر کنید تا استراحت کند.
طرز تهیه پیراشکی
1- داخل قابلمه روغن بریزید (حدود دو سوم) و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود.
2- خمیرها را داخل روغن بیندازید و با قاشق حرکت دهید تا زمانی که پیراشکی سرخ شده و پف کند.
3- پیراشکیهای سرخ شده را روی توری قرار دهید تا روغن اضافیاش گرفته شود.
4- پیراشکیها را در حالی که گرم هستند داخل پودر قند بزنید تا تمام سطح آن به پودر قند آغشته شود.
5- با استفاده از قیف یا وسیله مشابه، داخل هر پیراشکی را با کره بادام زمینی، مربا یا کرم پر کنید.