آجیل پلو یکی از غذاهای سنتی ایرانی است، که عطر و طعم منحصر به فرد دارد؛ و مناسب مهمانی و مجالس رسمی است.

مواد لازم

برنج 4 پیمانه

پیاز کوچک 1 عدد

هویج 1 عدد

کشمش 1/2 پیمانه

خلال بادام 1/2 پیمانه

 پسته 1/2 پیمانه

زرد آلو خشک 3/4 پیمانه

زرشک 1/4 پیمانه

آب 2 لیوان

کره 50 گرم

روغن 2 قاشق غذاخوری

هل 4 دانه

زعفران آب شده 1 قاشق غذاخوری

دارچین 1 قاشق مرباخوری

نمک و فلفل به میزان دلخواه

طرز تهیه

1- کره و روغن را در یک قابلمه متوسط روی حرارت قرار دهید تا داغ شود؛ سپس پیاز ریز شده، نمک، فلفل و هل سائیده را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید تا طلائی رنگ شوند، سپس هویج خلال شده را  به آن اضافه و شعله را خاموش کنید.

2- برنج را آبکش کنید و همه مواد ذکر شده را با پیاز داغ و ادویه‌ها مخلوط کنید. کف قابلمه روغن بریزید و ته دیگ دلخواه خود را درست کنید، سپس برنج و آجیل‌ها را به صورت لایه لایه درون قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا برنج دم بکشد.

3- پس از این که برنج دم کشید، آجیل پلو را در ظرف دلخواه ریخته و روی آن را با زعفران و دارچین تزئین و سرو کنید. شما می‌توانید آجیل پلو را همراه مرغ یا گوشت نوش جان کنید.

آجیل پلو