راتاتویی یک خوراک سنتی فرانسوی است؛ که در سرتاسر جهان شناخته شده و محبوب است. این خوراک، به دلیل داشتن سبزیجات، سرشار از مواد مغذی و سالم است. همچنین برای گیاهخواران و کسانی که رژیم لاغری دارند، انتخاب مناسبی است.
مواد لازم:
کدو سبز قلمی 2 عدد
بادمجان قلمی بزرگ 1 عدد
گوجه فرنگی متوسط 5-6 عدد
فلفل دلمهای زرد 1 عدد
پیاز بنفش 1عدد
پیاز سفید 1 عدد
سیر 1 عدد
ریحان چند عدد
پودر پنیر پارمزان 4 قاشق غذاخوری
پودر آویشن یک قاشق چایخوری
سرکه سیب یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان به دلخواه
طرز تهیه:
1- کدو سبز، بادمجان، 2 عدد گوجه فرنگی، پیاز بنفش و فلفل دلمهای را به صورت گرد و خیلی نازک ورقه ورقه کنید.
2- بقیه گوجه فرنگیها را پوست بکنید و ریز کنید.
3- در یک تابه پیاز سفید را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید.
4- پس از این که پیازها نرم شدند و رنگ آن طلایی شد گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و اجازه دهید خوب بپزند.
5- ریحان، سیر، سرکه سیب و کمی پودر آویشن به پوره گوجه فرنگی اضافه کنید و اجازه دهید آب گوجه فرنگی بخار شود؛ سپس شعله را خاموش کنید.
6- پوره گوجه فرنگی را در یک ظرف گرد و مناسب فر، بریزید و سبزیجات حلقه حلقه را به شکل زیر (فشرده و به هم پیوسته) روی آن بچینید.
7-نمک، فلفل، آویشن و کمی ریحان خرد شده روی سبزیجات بریزید و برای 15 تا 20 دقیقه (تا هنگامی که سبزیجات نرم شوند و بپزند) در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید.
8- پس از این که خوراک راتاتویی آماده شد، پودر پنیر پارمزان را به آن اضافه، و همراه با نان سرو کنید.
نوش جان!